Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mivel lehetne ágyban tartani...

Mivel lehetne ágyban tartani egy náthás, köhögő hiperktiv gyereket?

Figyelt kérdés
Már nem tudok mit kitalálni egyszerűen semmi sem hat rá, bármit mondhatok akkor is kiugrál az ágyból, pedig már 2. hete beteg, egyszerűen nem tudok mit mondani neki, hogy megértse meleg ágyban kell lenni ilyenkor. Múlt héten fülgyulladása volt, most meg köhög és náthás... A hiperaktivitás mellé nála egy figyelemzavar is társult, igy alapjába véve nehéz megértetni vele bármit. Kérlek adjatok tippeket! Negativ hozzászólást nem kérek!!!!!

2013. nov. 20. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Kedvenc mese a tv-ben? Nem jó tudom a sok mese, de ebben az esetben hasznos lehet. Nálunk bejött.
2013. nov. 20. 09:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi de mivel csak egy mese adónk van (m2) igy elég nehéz ez, és már elhiheted unja a meséket. De muszáj lenne ágyban tartani mert ez már nem állapot hogy 2. hete beteg, igy sose gyógyul meg ha mindig kiugrabugrál. :( Oda nem kötözhetem azért mégse. :)
2013. nov. 20. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Először is, nem kell egy beteg gyereket egész nap ágyban tartani, mert attól nem fog meggyógyulni!

Pihenjen, de ugyanakkor amikor szeretne nyugodtan játsszon is.

Ha rendesen kapja a gyógyszereket, akkor át fog menni rajta a betegség. Ugyanis attól fog meggyógyulni. Egyrészt a gyógyszerektől, másrészt meg az immunrendszerének kell leküzdenie a betegséget. És attól, hogy ágyban fekszik, nem fog a gyógyszer sem előbb hatni és az immunrendszere sem fog jobban dolgozni.

Ami a lényeg ilyenkor, hogy ne vidd emberek közé, mert akkor újabb fertőzéseket tud összeszedni, és nagyon ki se vidd ilyen időbe, inkább többször szellőztesd ki jól a szobát.

És amikor pedig meggyógyul, akkor egyből adj neki immunerősítőt!

2013. nov. 20. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy hiperaktív gyerek betegen is olyan szinten pörög ugrál, hogy azt nem tudja elképzeni az akinek nincs ilyen gyereke:) Valamennyit pihennie kellene. Gondolom van neted, van egy csomó online nézhető mese, miért nem próbálod meg, vagy mesecd. Mondanék játékokat, de tudom az csak pár percre tereli a figyelmét, biztos kipbróbáltál mindent. Nálunk úgy volt, hogy megnézettem vele egymás után 3 hosszú mesét, és kifáradt a mesenézésben, besötétítettem, befeküdtem mellé és aludt egy nagyot. Már ez nagyon jó volt neki.
2013. nov. 20. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem a teljes ágynyugalom a cél egy megfázáskor.

Maradjatok otthon, ki ne menjetek egy pár napig- közös játék, olvasás- vagy találjatok ki együtt egy mesét- hol te, hol ő szövögetitek a szálakat.

nem tudom, mennyi idős, nem látom a kiírásban- azért ez is fontos lenne- bár ha diagnózisotok van, akkor gondolom 5 felett.

Kérdezd meg tőle, mit csinálna szívesen?

Esetleg süssetek együtt sütit- valami sárkányrepülő-hajtogatás, majd felhasználás :)

Nem kell meleg ágyban tartani: a lakás hőmérsékletének megfelelően öltöztesd fel, a lábán is legyen valami, hogy fel ne fázzon- ilyenkor talán a délutáni alvást lehet egy kicsit jobban forszírozni.

Nekem ennyi jutott eszembe- a tévébámulástól sajnos nem lehet elfáradni :)

Tornáztassátok meg az agyatokat: fejtörők, foglalkoztatófüzetek, LÜK, LOGICIO, képrejtvény- a dolgozó apának valami meglepetést készíteni...

Jobbulást kívánok.

2013. nov. 20. 11:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Kedves hozzászólók, köszönöm a sok ötletet, megpróbálom valahogy ezeket kipróbálni, bár valóban nem az a célom hogy egész álló nap feküdjön, de sajnos ilyenkor még annál is aktivabb mint a szokásos és 5percre se nagyon hajlandó a popóján az ágyban ülve megmaradni. Pillanatnyilag olyan helyzetbe kerültem hogy nem tudom az egész lakást fűteni folyamatosan, mert tegnap ellopták a fánkat az erdőről, igy sprórolnom kell mert nem sok fánk van, keret meg újabbra sajnos jelen pillanatban nincs, de ez most nem is ide tartozik, most fűtöttem be a szobába ahol ő van, igy nem kell persze ott feküdjön 0-24-ig. A délutáni alvás nálunk sajnos már régóta nem létező dolog, lehetetlen rávenni... Egyébként egy 6éves okos fiatalemberről van szó, csak nehezen lehet vele megértetni a dolgokat. Még egyszer köszönöm az ötleteket. :)
2013. nov. 20. 11:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Én sose tudtam ágyban tartani a lányom betegen, úgyhogy meg sem próbáltam (pedig nem hiperaktív). Jól felöltöztettem, befűtöttem, és játszhatott a szobában.

Viszont voltunk már kórházban, ahol ágyban kellett maradnia (agyrázkódás után kötelező volt az ágynyugalom), akkor melléültem, meséltem, társasoztunk, rajzoltunk, azt nem lehet elvárni egy kisgyerektől, hogy egyedül lefoglalja magát, pláne egy hiperaktív kisgyerektől. Ha ágyban akarod tartani, akkor ott kell lenni mellette, és folyamatosan foglalkoztatni. Csak így működik. Még nem hiperaktív gyerek esetében is.

2013. nov. 20. 21:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem 2 gyerekem van, és soha nem feküdtek, ha betegek voltak. Egy beteg gyerek másképp működik, mint egy felnőtt. Hacsak tényleg nincs a halálán, nem tudod lefektetni. Ha nem viszed ki a hidegbe, hanem bent játszik a meleg lakásban, kap elég vitamint, gyümölcsöt, gyógyszert, akkor meg kéne gyógyulnia.

Fülgyulladás esetén éjjelre adj rá melegítő sapkát, ha köhög, akkor calciumot, meg kend be éjszakára a mellét kinderlufttal, párásító menjen. Sajnos van olyan makacs vírus, ami nem múlik el ilyen sokáig, de lekötözni tényleg nem tudod.

2013. nov. 21. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:
30%
Pillanatragasztóval.
2013. nov. 26. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!