Mivel lehetne ágyban tartani egy náthás, köhögő hiperktiv gyereket?
Először is, nem kell egy beteg gyereket egész nap ágyban tartani, mert attól nem fog meggyógyulni!
Pihenjen, de ugyanakkor amikor szeretne nyugodtan játsszon is.
Ha rendesen kapja a gyógyszereket, akkor át fog menni rajta a betegség. Ugyanis attól fog meggyógyulni. Egyrészt a gyógyszerektől, másrészt meg az immunrendszerének kell leküzdenie a betegséget. És attól, hogy ágyban fekszik, nem fog a gyógyszer sem előbb hatni és az immunrendszere sem fog jobban dolgozni.
Ami a lényeg ilyenkor, hogy ne vidd emberek közé, mert akkor újabb fertőzéseket tud összeszedni, és nagyon ki se vidd ilyen időbe, inkább többször szellőztesd ki jól a szobát.
És amikor pedig meggyógyul, akkor egyből adj neki immunerősítőt!
Szerintem sem a teljes ágynyugalom a cél egy megfázáskor.
Maradjatok otthon, ki ne menjetek egy pár napig- közös játék, olvasás- vagy találjatok ki együtt egy mesét- hol te, hol ő szövögetitek a szálakat.
nem tudom, mennyi idős, nem látom a kiírásban- azért ez is fontos lenne- bár ha diagnózisotok van, akkor gondolom 5 felett.
Kérdezd meg tőle, mit csinálna szívesen?
Esetleg süssetek együtt sütit- valami sárkányrepülő-hajtogatás, majd felhasználás :)
Nem kell meleg ágyban tartani: a lakás hőmérsékletének megfelelően öltöztesd fel, a lábán is legyen valami, hogy fel ne fázzon- ilyenkor talán a délutáni alvást lehet egy kicsit jobban forszírozni.
Nekem ennyi jutott eszembe- a tévébámulástól sajnos nem lehet elfáradni :)
Tornáztassátok meg az agyatokat: fejtörők, foglalkoztatófüzetek, LÜK, LOGICIO, képrejtvény- a dolgozó apának valami meglepetést készíteni...
Jobbulást kívánok.
Én sose tudtam ágyban tartani a lányom betegen, úgyhogy meg sem próbáltam (pedig nem hiperaktív). Jól felöltöztettem, befűtöttem, és játszhatott a szobában.
Viszont voltunk már kórházban, ahol ágyban kellett maradnia (agyrázkódás után kötelező volt az ágynyugalom), akkor melléültem, meséltem, társasoztunk, rajzoltunk, azt nem lehet elvárni egy kisgyerektől, hogy egyedül lefoglalja magát, pláne egy hiperaktív kisgyerektől. Ha ágyban akarod tartani, akkor ott kell lenni mellette, és folyamatosan foglalkoztatni. Csak így működik. Még nem hiperaktív gyerek esetében is.
Nekem 2 gyerekem van, és soha nem feküdtek, ha betegek voltak. Egy beteg gyerek másképp működik, mint egy felnőtt. Hacsak tényleg nincs a halálán, nem tudod lefektetni. Ha nem viszed ki a hidegbe, hanem bent játszik a meleg lakásban, kap elég vitamint, gyümölcsöt, gyógyszert, akkor meg kéne gyógyulnia.
Fülgyulladás esetén éjjelre adj rá melegítő sapkát, ha köhög, akkor calciumot, meg kend be éjszakára a mellét kinderlufttal, párásító menjen. Sajnos van olyan makacs vírus, ami nem múlik el ilyen sokáig, de lekötözni tényleg nem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!