2,5 éves lányom folyamatosan meztelenre vetkőzik. Már próbáltam több módszert, de sikertelenül – bővebben belül. Valaki hasonló problémával / megoldással?
Ahogy már írtam, lányom folyamatosan meztelenre vetkőzik. Nagyon csökönyös, makacs egyéniség. Próbáltam már szigorral, kedvesen, megbeszélve a dolgokat, fenyegetve, hogy megfázik, aztán irány doktor bácsi, vagy egyszerűen csak hagytam majd csak ráun, de képes így ellenni egész nap. Általában pelusig jut el, azt azért nem veti le. Pedig pont arról szeretnénk leszoktatni, de az se nagyon megy. Havi 1x talán van egy olyan napja, hogy 5-6szor megy a pisi bilibe, wc-be, aztán megint folyamatosan nem hajlandó rá.
Meztelenkedésével én csak őt féltem, nehogy felfázzon. Hosszas hiszti után nagy nehezen visszaöltöztetem, ilyenkor van úgy hogy kibír egy-két órát, de gyakran 5perc után letép megint magáról. És ez megy non-stop már 3-4hete. Öltöztetéskor hiába próbálom elvonni a figyelmét, ilyenkor kapálódzik, ordít, csíp és harap, ha olyan kedvében találom. Amúgy a kis hercegnőm, de ezzel az új szokásával kikészít.
Kérdésem csak az lenne, nem tapasztelt-e valaki hasonlót gyermekénél? Ha igen, hogyan oldotta meg? Egyrészt mondanám hagyom őt, hátha csak átmeneti dolog ez, másrészt meg félek, hogy nehogy hozzászokjon, hogy az a természetes, ha ő otthon meztelen…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!