Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2,5 éves lányom folyamatosan...

Tupaccc kérdése:

2,5 éves lányom folyamatosan meztelenre vetkőzik. Már próbáltam több módszert, de sikertelenül – bővebben belül. Valaki hasonló problémával / megoldással?

Figyelt kérdés

Ahogy már írtam, lányom folyamatosan meztelenre vetkőzik. Nagyon csökönyös, makacs egyéniség. Próbáltam már szigorral, kedvesen, megbeszélve a dolgokat, fenyegetve, hogy megfázik, aztán irány doktor bácsi, vagy egyszerűen csak hagytam majd csak ráun, de képes így ellenni egész nap. Általában pelusig jut el, azt azért nem veti le. Pedig pont arról szeretnénk leszoktatni, de az se nagyon megy. Havi 1x talán van egy olyan napja, hogy 5-6szor megy a pisi bilibe, wc-be, aztán megint folyamatosan nem hajlandó rá.

Meztelenkedésével én csak őt féltem, nehogy felfázzon. Hosszas hiszti után nagy nehezen visszaöltöztetem, ilyenkor van úgy hogy kibír egy-két órát, de gyakran 5perc után letép megint magáról. És ez megy non-stop már 3-4hete. Öltöztetéskor hiába próbálom elvonni a figyelmét, ilyenkor kapálódzik, ordít, csíp és harap, ha olyan kedvében találom. Amúgy a kis hercegnőm, de ezzel az új szokásával kikészít.

Kérdésem csak az lenne, nem tapasztelt-e valaki hasonlót gyermekénél? Ha igen, hogyan oldotta meg? Egyrészt mondanám hagyom őt, hátha csak átmeneti dolog ez, másrészt meg félek, hogy nehogy hozzászokjon, hogy az a természetes, ha ő otthon meztelen…

2013. nov. 12. 20:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Adj rá otthonra kezes-lábas pizsit, és rögzítsd a cipzárt. Én varrtam a felhúzóka mellé jobbról, balról egy kis fület, aztán összefűztem egy kisebb vezetékkötegelővel. Nekünk csak ez vált be, előtte mindenből kivetkőzött. Szerencsére csak otthon volt meg ez a jó szokása. Ha ez túl macerás, akkor add rá fordítva. így a hátára kerül a gomb, vagy cipzár, amihez nem igazán fér hozzá. Igaz a kislányom ezt is megoldotta.
2013. nov. 22. 20:51
 12/12 Giganyu válasza:
Tanácsot adni nem tudok. Mindig meztelenül van itthon a 2,5 éves fiam és nem fázik, meleg a keze-lába. Igazából nem zavar engem sem, egyébként nálunk 21 foknál sosincs melegebb. Nem fázik meg sosem. Viszont ennek örömére, hogy nem követelem meg itthon a ruhát, már a bölcsiben is vetkőzik pár napja, bent is és az udvaron is, illetve nem hajlandó felöltözni, egyre keményebben ellenkezik, ahogy jönnek az egyre melegebb ruhák. az overáltól őrjöng. Ma azt mondtam neki: "Ha nem akarsz öltözni, nem kell, gyere le meztelenül az 5 fokban". Úgy megörült, boldogan jött velem le a másodikról gyalog anyaszült meztelenül. Remélem, nem látták a szomszédok. Az utcára is kijött ugyanígy gyalog, hogy beüljön az autóba, férjem lent várt. Kérdeztem, nem fázol? "Nem." 20 perc múlva végül megengedte, hogy ráadjam a ruhát, direkt levettük a fűtést, gondolom, elkezdett fázni. Meglátjuk, milyen hozadéka lesz a dolognak:-)
2013. dec. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!