Asperger szindrómát hol tudom kizáratni, vagy megállapítattni?
Kisfiam hiperaktív és figyelemzavaros. Most Ayres tornára járunk, ahol a terapeuta ajánlotta, hogy jó lenne kizáratni az Aspergert, mert gyanús neki. Bevallom nekem is, vannak olyan fura dolgai amiket nem tudok hova tenni( ragaszkodás megszokott dolgokhoz, félelem emberek között, empátia hiánya, nem szereti ha átölelik)...
Szeretnénk elindulni most valamerre, csak nem tudom merre...:( Pszichológus, pszichiáter, neurológus, gyermekpszichiátriai osztály, vagy Vadaskert? Hivatalosan honnan tudok erről papírt szerezni?
Vizsgálata már, ott a BTMN-es kódot kapta, azt mondták elég lesz 5éves kora után menni a "nagy" bizottság elé.
Mennyi idős a gyerkőc? Ha nincs még 5 éves, akkor inkább a Bethesdát javaslom, mert a Vadaskertben elég furán állnak az 5 éven aluliakhoz, kb. szerencse kérdése a diagnózis. A Bethesdának viszont most nyílt egy korai fejlesztő és diagnosztikai centruma, és jártasak autizmusban is.
(Vadasban 4 évesen még elhajtottak minket, aztán ugyanott 5 évesen simán lett Asperger-diagnózisa a lányomnak, már a vizsgálóhét elején mondták, hogy egyértelmű a helyzet, csak a biztonság kedvéért végeznek el még néhány további tesztet. Szóval 5 éves kortól szuper a Vadaskert, de előtte nem ajánlom. A szakértői bizottság pedig a pszichiáter szakvéleménye alapján fogja adni a kódot, ha Asperger, akkor BTMN-ről SNIa-ra fogják változtatni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!