A 3 éves fiam ütögeti, fellöki, megrúgja a 10 hónapos húgát. Mit csináljak?
Uram ég..
ÉS TE Elnézed a fiadnak hogy kiröhög ? Ennyiben hagyod ??
Na nem azért,de én tuti rácsapnék a kezére,fenekére.stb
nehogy már azt higgye hogy ezt lehet
Fegyelmezd ..az se baj ha felemeled a hangod..
Egy 3 éves már érti-tudja hogy mit szabad és mit nem...úgyhogy bünti stb lehet már
Ha továbbra is csinálja..háát..
Kedves 1#!
Ha Te ütöd a gyerekedet, akkor ne csodálkozz, hogy ő is ütni fogja a nála kisebbet! Hiszen erre tanítod!
Kérdezőnek egy tipp: tedd a 3 évest a járókába a kedvenc játékával, színezőjével, így a kicsi nem fogja elvenni tőle, eggyel kevesebb konfliktusforrás.
Ugyan már 2-es..
Nehogy már járókába kelljen rakni egy 3 évest hogy normálisan viselkedjen
Jesszus...te ezt csináltad ???
Tanulja neg hogy nemlehet rugdosni,verekedni....
ÉS attól még hogy a kezére csapsz ha rosszat csinál nemlesz baja
Gondolkodj...téged/minket hogy fegyelmeztek ?? Rácsaptak a fenekedre,kezedre...lett bajod ??? Nem..sőt.megtanultad hogy azt nem szabad
Szerintem ez nem ritka, és sima testvérféltékenység. A nagy ovis már?
Ha akad segítséged, a kicsit bízd rá, és légy a naggyal külön valamikor, vagy a baba alvását ne házimunkával, hanem a nagyra szánt idővel töltsd.
Lassabban hat, de többre mégy vele, mit a veréssel.
Egy szóval nem írtam, hogy elnézem neki, hogy ilyeneket csinál meg kiröhög, néha eljár a kezem és a hangomat is felemelem. DE. Tudom, hogy ezzel semmit nem érek el, és igen, ha én ütöm, akkor ő miért NE üthetné a kicsit? Igyekszem ezt elkerülni. Ő a verésből nem fogja megtanulni, hogy nem lehet. Lehet, hogy más gyereknél ez beválik, a fiamnál nem. Talán azért, mert én magam se hiszek benne.
A járókába néha ő akar bemenni, ott szétpakolhatja az apró játékait, szóval ez nem hülyeség. De ez csak akkor működik, ha ő akar belemenni, ha én teszem bele, akkor 5 perc után kijön.
Sajnos nem ovis, pedig lett volna hely, mehetett volna 2 hét múlva (akkor lesz 3), de mivel még nem teljesen szobatiszta, így nem mehet.
Segítségem jelenleg szinte semmi, igyekszem a legtöbb házimunkát éjjel megcsinálni, de így is néha elég egy perc, hogy minden a feje tetejére álljon. A kicsi meg mindent a szájába vesz, nagyon résen kell lenni, hogy semmi veszélyes ne jusson a keze ügyébe.
Játszótérre járunk, amikor a kicsi alszik, vagy festünk, olvasunk, együtt főzünk. Hetente talán egyszer-kétszer fordul elő, hogy nem tudok hosszabban a naggyal foglalkozni napközben.
Tudom, hogy testvérféltékenység, meg dackorszak, én ezt értem. De félek, hogy egyszer valami baj lesz... Azt szeretném megelőzni.
" Elmagyaráztam neki hogy nem szabad,de inkább csak kiröhög."
De írtad azt hogy kiröhög
Ne félj, nem lesz baj. Próbálj neki trükköket mutatni, hogy lehet a kicsir "kicselezni". Ez oldja a feszkót és nagyosít.
Pl. a kicsi valamit kivenne a kezéből: terelje a figyelmét másra,és azt adja a kezébe, így megtarthatja azt, ami éppen nála volt. A kicsi boldog lesz bármivel amit a nagy kezéből kap, a nagy meg örül, hogy megtarthatta a magáét.
Nevessetek a kicsi "butaságain", meséljetek róla apának. Altassátok énekelve.
Tanítsd, hogyan szabad a tesóhoz nyúlni. Lábsimogatás, popó paskolás, amivel még véletlenül se okozhat kárt.
Buksihoz nyúlni tilos...
Könnyebb korlátozni a rosszat, ha van elfogadott akció, és megtanulja a különbséget a helyes és helytelen mozdulat között.
Barátnőmék titokban megmosolyogták a nagyobbat, amikor a totyogni kezdő öccsét folyton fellökte.
A kicsi alig valamivel huppant nagyobbat, mint magától, és mivel nem rémültek meg, nem lett "produkció" a dologból.
A gyerekek imádják, ha megrémülünk, vagy bosszankodunk, és provokálnak. Derűs közegben viszont, ha gyerekszemmel nézve nincs a cselekedetüknek ránk nagy hatása, könnyebben feladják, hogy rajtunk "szórakozzanak"...
Nyugi! Nem lesz semmi baj!
Sok sikert és rengeteg találékonyságot kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!