Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A 3 éves fiam ütögeti, fellöki...

A 3 éves fiam ütögeti, fellöki, megrúgja a 10 hónapos húgát. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Amióta feláll a kicsi, gyakran előfordul, hogy a fiam lefejti a kezét az ágy vagy szék széléről, direkt belerúg, ütögeti. Nem nagyot, de mégis. Elmagyaráztam neki, hogy ezt nem szabad, de inkább csak kiröhög. Nem tudom, hogy nem akarja megérteni vagy tényleg nem tudja megérteni. Elfogadom, hogy azt érezheti, hogy minden a kicsi körül forog, nyilván többet és máshogy kell vele foglalkoznom. De erről az ütlegelésről hogyan tudnám leszoktatni?
2013. okt. 16. 22:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%

Uram ég..

ÉS TE Elnézed a fiadnak hogy kiröhög ? Ennyiben hagyod ??

Na nem azért,de én tuti rácsapnék a kezére,fenekére.stb

nehogy már azt higgye hogy ezt lehet

Fegyelmezd ..az se baj ha felemeled a hangod..

Egy 3 éves már érti-tudja hogy mit szabad és mit nem...úgyhogy bünti stb lehet már

Ha továbbra is csinálja..háát..

2013. okt. 17. 07:34
 2/13 anonim ***** válasza:
23%

Kedves 1#!

Ha Te ütöd a gyerekedet, akkor ne csodálkozz, hogy ő is ütni fogja a nála kisebbet! Hiszen erre tanítod!

Kérdezőnek egy tipp: tedd a 3 évest a járókába a kedvenc játékával, színezőjével, így a kicsi nem fogja elvenni tőle, eggyel kevesebb konfliktusforrás.

2013. okt. 17. 08:34
 3/13 anonim ***** válasza:
valamit csináljál ne üsse a tesót nehogy rosszúl csapjon valahova..
2013. okt. 17. 12:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már 2-es..

Nehogy már járókába kelljen rakni egy 3 évest hogy normálisan viselkedjen

Jesszus...te ezt csináltad ???

Tanulja neg hogy nemlehet rugdosni,verekedni....

ÉS attól még hogy a kezére csapsz ha rosszat csinál nemlesz baja

Gondolkodj...téged/minket hogy fegyelmeztek ?? Rácsaptak a fenekedre,kezedre...lett bajod ??? Nem..sőt.megtanultad hogy azt nem szabad

2013. okt. 17. 12:44
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem ritka, és sima testvérféltékenység. A nagy ovis már?

Ha akad segítséged, a kicsit bízd rá, és légy a naggyal külön valamikor, vagy a baba alvását ne házimunkával, hanem a nagyra szánt idővel töltsd.

Lassabban hat, de többre mégy vele, mit a veréssel.

2013. okt. 17. 21:59
 6/13 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem írtam, hogy elnézem neki, hogy ilyeneket csinál meg kiröhög, néha eljár a kezem és a hangomat is felemelem. DE. Tudom, hogy ezzel semmit nem érek el, és igen, ha én ütöm, akkor ő miért NE üthetné a kicsit? Igyekszem ezt elkerülni. Ő a verésből nem fogja megtanulni, hogy nem lehet. Lehet, hogy más gyereknél ez beválik, a fiamnál nem. Talán azért, mert én magam se hiszek benne.

A járókába néha ő akar bemenni, ott szétpakolhatja az apró játékait, szóval ez nem hülyeség. De ez csak akkor működik, ha ő akar belemenni, ha én teszem bele, akkor 5 perc után kijön.

Sajnos nem ovis, pedig lett volna hely, mehetett volna 2 hét múlva (akkor lesz 3), de mivel még nem teljesen szobatiszta, így nem mehet.

Segítségem jelenleg szinte semmi, igyekszem a legtöbb házimunkát éjjel megcsinálni, de így is néha elég egy perc, hogy minden a feje tetejére álljon. A kicsi meg mindent a szájába vesz, nagyon résen kell lenni, hogy semmi veszélyes ne jusson a keze ügyébe.

Játszótérre járunk, amikor a kicsi alszik, vagy festünk, olvasunk, együtt főzünk. Hetente talán egyszer-kétszer fordul elő, hogy nem tudok hosszabban a naggyal foglalkozni napközben.

Tudom, hogy testvérféltékenység, meg dackorszak, én ezt értem. De félek, hogy egyszer valami baj lesz... Azt szeretném megelőzni.

2013. okt. 17. 23:55
 7/13 anonim ***** válasza:

" Elmagyaráztam neki hogy nem szabad,de inkább csak kiröhög."

De írtad azt hogy kiröhög

2013. okt. 18. 05:53
 8/13 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, sajnos offolok, mert ugyanebben a cipőben járok. Teljesen tanácstalan vagyok, és épp a nevelési tanácsadót fontolgatom, hogy segítséget kérjek, mit csinálok rosszul. Ugyanez a szitu, oviba még nem mehet, 2 hónap múlva lesz 3 éves, és nem vették fel (amúgy sem erőltettem a testvérféltékenység miatt). Amíg csak velem van, egész jól elvagyunk, nem bántja a kicsit (2,5 hónapos), de amint jön valaki, sajnos előfordul. Pedig mindenki csak vele foglalkozik, szegény kicsit akkor babusgatom, ha a nagy alszik. A kötelező körökbe próbálom bevonni, szoptatás alatt mesét olvasok neki, ha lemegyünk csak vele foglalkozom, mégis. Durva és agresszív lett, pedig sosem bántjuk, nem ütünk rá, még a kezére sem csaptunk sosem. Betudtam a testvérféltékenységnek (mondjuk nagyobb tesója is van, tehát a testvér dolgot ő már ismeri), de már kezd betelni a pohár, úgy érzem elszalad a ló, ha nem lépünk fel erélyesebben vele. Persze, ha nagyon durva, rákiabálok én is, de csak annyit érek el, hogy visszakiabál, ha büntibe teszem sír egyet, aztán bocsánatot kér, de nemsokára kezdődik minden előröl. Baromi fárasztó tud lenni egész nap, és én sem értem, miért csinálja ezt, mikor nagyon szeretjük, foglalkozunk vele, visszük programokra, nagyszülők dédelgetik, apuka nagyon sokat foglalkozik vele, nagytesó úgyszintén. Ő is néha kiröhög, tehát látom rajta, hiába 3 éves, de ő viccnek veszi ezt. Próbálok néha tudatosítani dolgokat, hogy ez nem vicc, de elég nehéz. Mondjuk nálunk már a kistesó születése előtt jóval elkezdődött ez, de félek, ha a kicsi nagyobb lesz, még rosszabb lesz, mert most még biztonságban van a kiságyban, hordozókendőben, stb..., de ha elindul, ahogy te is írod!? Szóval tanácstalan vagyok, és én sem tudom, mi a megoldás. Védőnőm szerint öleljem meg ilyenkor, és tudatosítsam benne, hogy szeretem, de olyankor annyira haragszom rá, hogy nem megy. Hogy ölelhetném meg, mikor épp a kicsit fejbe vágta, és az üvölt?
2013. okt. 18. 14:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, és azt elfelejtettem, nálunk öleli, puszilgatja a picit, majd egyszer csak hirtelen ráüt, vagy ilyesmi, tehát teljesen kiszámíthatatlan. Ezért próbálom elkerülni, hogy a kicsi olyan helyen legyen, ahol bántani tudja, de lassan ő is mozogni szeretne majd.
2013. okt. 18. 14:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Ne félj, nem lesz baj. Próbálj neki trükköket mutatni, hogy lehet a kicsir "kicselezni". Ez oldja a feszkót és nagyosít.

Pl. a kicsi valamit kivenne a kezéből: terelje a figyelmét másra,és azt adja a kezébe, így megtarthatja azt, ami éppen nála volt. A kicsi boldog lesz bármivel amit a nagy kezéből kap, a nagy meg örül, hogy megtarthatta a magáét.

Nevessetek a kicsi "butaságain", meséljetek róla apának. Altassátok énekelve.

Tanítsd, hogyan szabad a tesóhoz nyúlni. Lábsimogatás, popó paskolás, amivel még véletlenül se okozhat kárt.

Buksihoz nyúlni tilos...

Könnyebb korlátozni a rosszat, ha van elfogadott akció, és megtanulja a különbséget a helyes és helytelen mozdulat között.

Barátnőmék titokban megmosolyogták a nagyobbat, amikor a totyogni kezdő öccsét folyton fellökte.

A kicsi alig valamivel huppant nagyobbat, mint magától, és mivel nem rémültek meg, nem lett "produkció" a dologból.

A gyerekek imádják, ha megrémülünk, vagy bosszankodunk, és provokálnak. Derűs közegben viszont, ha gyerekszemmel nézve nincs a cselekedetüknek ránk nagy hatása, könnyebben feladják, hogy rajtunk "szórakozzanak"...

Nyugi! Nem lesz semmi baj!

Sok sikert és rengeteg találékonyságot kívánok.

2013. okt. 18. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!