Mit tegyek, ha a 6 éves lányom nem tudja a tenyerét felfelé forditani?
Ha egsézen kicsi kora óta nem tudja kifordítani a tenyerét miért csak 5-6 évesen kezdtél el foglalkozni vele?
A jó hír az,hogy ha 5-7 éves korban elkapva még sok minden redneződhet. De minél korébban annál hamarabb és könnyebben.
Tudom hasonló cipőben járunk a fiammal aki most 5,5 éves.
Szóval mit csinálj? Mivel a neveleésisek olyanok amilyenek vidd el független szakemberhez is. Vagyis érdeklődj az ovi fejlesztőpedagógusától ő felmérné-e a kislányt. Ha nem akkor keress egy olyan szakembert akiben megbízol, méresd fel és kérj tanácsot. Egy biztos. Gyógytorna-gyógyúszás és fejlesztés mellett nem biztos,hogy jövőre suliba mehet.
Sok sikert!
elég zagyva amit írsz.
1. milyen felmérésen volt?
2. ki küldte és miért, volt valami oka, vagy csak általános szintfelmérés?
3. eddig mi tűnt fel nektek és az óvodában?
4. volt valami baja korábban? pl. koraszülött, érte baleset, volt-e tartósan vagy nagyon beteg?
A felmérésen nem szabad a konduktornak semmilyen reakciót tanúsítani, utána kell értékelni, bíztatni a fejlesztő órákon.
a kéz mozgásának kolátozottsága aggasztó, de a szakemberek biztosan segítenek. igaz, jó lett volna korábban kezdeni, nem hatévesen, mert jelentősen többet lehet elérni az első életévekben.
amit írsz az nem tragikus, lehet, hogy részképesség zavarral is teljes életet tud majd élni, úgy hogy mondjuk nem lesz tökéletes a kézügyessége. mindenképp vidd el rangos intézetbe és neurológushoz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a helyzetből.
a viselkedése összefügghet a panaszokkal, lehet, hogy csúfolják amiatt, hogy nem tökéletes minden területen, de ne aggódj, ha sikereket ér el, akkor szerintem a természete is sokat fog szelídülni majd.
megint én vagyok 16:27. a tesztet, akik értékeltek nem mondtak semmit azon túl, hog fejlesztésre kell járni?
én nem hagyném annyiban, háziorvos, neurológus, gyógytonász mindenki lássa, minél hamarabb. sem a nevelési tanácsadó, sem az óvoda nem a legautentikusabb. én még a Gekkoval is próbálkoznék legalább egy szintfelmérés erejéig, igaz fizetni kell, de profik dolgoznak a központban óbudán.
mi járunk gekkoba és soha semmilyen eltérést nem mondtak, csak élvezi a gyerek. ha ennyire aggódsz tízezret megér, hogy szakember vizsgálja. a háziorvosnak meg elmondanám az aggodalmamat, hátha komolyan vesz és nem hagynám magam lerázni, ha kell magán neurológiai paxisba mennék.
hidd el, ha ilyen van nem mi itt az oldalon vagyunk a legjobb segítség, valakiben meg kell bíznod, ha azt szeretnék, hogy segítsenek, ne a nagylányodnak kelljen felnőtt korában utánajárni, hogy mi is volt a baj...16:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!