Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek, ha a 6 éves...

Mit tegyek, ha a 6 éves lányom nem tudja a tenyerét felfelé forditani?

Figyelt kérdés
Kicsi korától nem tudja a markát tartani,most hogy gerincferdülés miatt jár úszni,gyógytornára,azóta a függöleges vonalig már fordul,főleg ,ha a könyökét behajlitja.Az óvódában felmérést készitettek,és azt mondták vigyem el nevelési tanácsadóba,mert a finommotorikája nem elég fejlett.Ott gyógytorna és gyógytestnevelés (2x45 perc)után teszteket csináltattak vele,mind maximális volt,de csa csúcsára állitott négyszög jobb oldali szögét plusz kis csücsökkel rajzolta.A nagymozgásos vizsgálatra azt mondta a hölgy,majd legközelebb,de a logikai teszt után mégis megcsinálta vastag pulcsiban,overállnadrágban.A gyerek nagyon fáradt volt ,alig tudott figyelni.A gördeszkán hasonfekve csak 13 másodpercig tudta tartani kezét lábát emelve magát.Ritmust tévesztett ugálni kellett közbe tapsolni.Ja,és nem tud labdát pattogtani egy kézzel,váltott kézzel.Diagnozis járni kellene feklesztésre(is),mert irásban,rajzolásban gondjai lesznek.A logikai tesztje a korát meghaladja.A kortársai közül senki nem tudja azokat a dolgokat ami neki nem sikerült.Plusz egy szorongásos problémval küzdő kislánnyal milyen jó lenne,mert jó hatással lenne az én kislányom.Azt elfelejtettem,hogy a teszt alatt fapofa,egy dicséret el nem hangzott ,a négyzetnek neki ugrott a lányom vagy 6x,de semmi reakció.Mit tennétek?
2009. nov. 7. 16:11
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Heti 2 45 perc gyógytorna,és 2x 45 perc gyógyúszásra járunk.Mellette Dráma szakkör,játékos torna,kiskézműves foglalkozásokra jár,de ezekről semmi kincsért le nem mondana.A Rajzára azt,tudom mondani,hogy hasonló a kortársaihoz,de néha hajlamos összecsapni.Ugyanakkor kitartó,100db-os puzzle-t együltő helyében simánkirak.Nem akarom plussz terhelésnekkitenni,de nem akarok ártani se,mi van ha tényleg nem fog szépen irni,rajzolni és ez majd bántja?S.O.S!
2009. nov. 7. 16:16
 2/11 anonim ***** válasza:
hát ez furcsa mivelhogy az embernek alap állásbol is lefele áll a tenyere ( legalábbis nekem) de szerintem kérdezd meg a házi orvost vagy gyógytornászt hátha tudnak valamit csinálni
2009. nov. 7. 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha egsézen kicsi kora óta nem tudja kifordítani a tenyerét miért csak 5-6 évesen kezdtél el foglalkozni vele?

A jó hír az,hogy ha 5-7 éves korban elkapva még sok minden redneződhet. De minél korébban annál hamarabb és könnyebben.

Tudom hasonló cipőben járunk a fiammal aki most 5,5 éves.

Szóval mit csinálj? Mivel a neveleésisek olyanok amilyenek vidd el független szakemberhez is. Vagyis érdeklődj az ovi fejlesztőpedagógusától ő felmérné-e a kislányt. Ha nem akkor keress egy olyan szakembert akiben megbízol, méresd fel és kérj tanácsot. Egy biztos. Gyógytorna-gyógyúszás és fejlesztés mellett nem biztos,hogy jövőre suliba mehet.

Sok sikert!

2009. nov. 7. 16:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Gyógypedagógus vagyok. Van egy úgynevezett INPP terápia, amit el lehetne kezdeni nála. Én magam nem ismerem, de egyik volt csoporttársamnak a főiskolán hasonló bajai voltak, sokat enyhült, pedig vele 23 évesen kezdték el. Ha érdekel a dolog, akkor megkérdem a terápiás csoportvezetőnek (ami igazából egyéni) az elérhetőségét.
2009. nov. 7. 16:24
 5/11 anonim ***** válasza:

elég zagyva amit írsz.

1. milyen felmérésen volt?

2. ki küldte és miért, volt valami oka, vagy csak általános szintfelmérés?

3. eddig mi tűnt fel nektek és az óvodában?

4. volt valami baja korábban? pl. koraszülött, érte baleset, volt-e tartósan vagy nagyon beteg?

A felmérésen nem szabad a konduktornak semmilyen reakciót tanúsítani, utána kell értékelni, bíztatni a fejlesztő órákon.

a kéz mozgásának kolátozottsága aggasztó, de a szakemberek biztosan segítenek. igaz, jó lett volna korábban kezdeni, nem hatévesen, mert jelentősen többet lehet elérni az első életévekben.

amit írsz az nem tragikus, lehet, hogy részképesség zavarral is teljes életet tud majd élni, úgy hogy mondjuk nem lesz tökéletes a kézügyessége. mindenképp vidd el rangos intézetbe és neurológushoz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a helyzetből.

a viselkedése összefügghet a panaszokkal, lehet, hogy csúfolják amiatt, hogy nem tökéletes minden területen, de ne aggódj, ha sikereket ér el, akkor szerintem a természete is sokat fog szelídülni majd.

2009. nov. 7. 16:27
 6/11 A kérdező kommentje:
16,27:Azért zagyva mert elég megrázó volt az élmény...Nem mondták a teszt nevét,az óvodai fejlesztő pedagógus mondta,hogy kérjek vizsgálatot,mert a tesz alapján nem tudja eldönteni,hogy van-e finommotorikájával eltérés,vagy csak a teszt sikerült rosszul.Az óvódában nem jeleztek semmit(szoktam érdeklődni remdszeresen).A csukló kötöttségen kivűl egészséges,nem koraszülött stb..Tud tálcát tányért vinni ,poharat normálisan tartja.
2009. nov. 7. 16:41
 7/11 anonim ***** válasza:

megint én vagyok 16:27. a tesztet, akik értékeltek nem mondtak semmit azon túl, hog fejlesztésre kell járni?

én nem hagyném annyiban, háziorvos, neurológus, gyógytonász mindenki lássa, minél hamarabb. sem a nevelési tanácsadó, sem az óvoda nem a legautentikusabb. én még a Gekkoval is próbálkoznék legalább egy szintfelmérés erejéig, igaz fizetni kell, de profik dolgoznak a központban óbudán.

2009. nov. 7. 16:44
 8/11 A kérdező kommentje:
A rajzolásnál mondták a csúcsára állitott négyzetre hogy nem jó,és a tornaterem után a ritmustévesztés(ugrásra ,számolás és taps) jelzi hogy gond van.Semmi konkrétum.A Gekkoval az a gondom,hogy pénz mozgatja-találnak problémát csak hogy járj és fizess.Nem a pénzt sajnálom,tapasztalat.
2009. nov. 7. 17:00
 9/11 A kérdező kommentje:
A háziorvos nem lát semmi gondot,a felmérést végző hölgy azt mondta elvihetem neurológiára,de nem fognak semmi eltérést találni.
2009. nov. 7. 17:02
 10/11 anonim ***** válasza:

mi járunk gekkoba és soha semmilyen eltérést nem mondtak, csak élvezi a gyerek. ha ennyire aggódsz tízezret megér, hogy szakember vizsgálja. a háziorvosnak meg elmondanám az aggodalmamat, hátha komolyan vesz és nem hagynám magam lerázni, ha kell magán neurológiai paxisba mennék.

hidd el, ha ilyen van nem mi itt az oldalon vagyunk a legjobb segítség, valakiben meg kell bíznod, ha azt szeretnék, hogy segítsenek, ne a nagylányodnak kelljen felnőtt korában utánajárni, hogy mi is volt a baj...16:27

2009. nov. 7. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!