Oviból kirakták a fiamat, szerintük beteg, vigyem korai fejlesztőbe, és hallás vizsgálatra?
Most mi.lesz? A probléma a gyerekkel hogy szerintük nem hall, itthon nem ezt tapasztalom. Ha szolok neki figyel....
Valamint a korai fejlesztő oka az hogy egyedül játszik, janba lesz 3 éves, tény hogy nem játszik gyerekekkel. Szerintük.a saját kis világában él, ezt is megcáfolnám, nem illeszkedik be, azt hiszi mindig az van amit ő akar/ha benn vannak ki akar menni , ha kinn be..)
Elég önfejű ez tény, de nem gondolom hogy betegségből adódóan.
Beszéde is le van maradva, bár ez nem akkora probléma. Beszél 2-3 szavas mondatokban, és nem a legtisztábban.
Mi.lehet a gond? Hasonló tapasztalat, irjatok teljesen kétségbe estem.
Hallásvizsgálat pár perc,ingyenes,csináltasd meg,legalább az orruk alá dughatod hogy neked van igazad.
(minket is elküldtek,mert szerintük nem hall a lányom,de kutya baja,csupán tett magasról az ovónőre)
2,5 évesen még nem csoda ha nem beszél érthetően,nem ő az egyetlen.
Akaratosság sem ritka,most van a dackorszakban.
Nem értem az ovónőtöket.
Hallásvizsgálatra vidd el szerintem is.
Nekem úgy tűnik, még nem érett az ovira. Ott már tényleg együtt játszanak, van napirend amihez alkalmazkodni kell. Bölcsi nincs?
Sajnos nincs bölcsi. :(
Viszem természetesen mindenhová. Csak nem tudom mit várjak, meg ijesztettek...
Én is a hallásvizsgálatra szavazok, ha másért nem, hát a papír miatt, amit oda tudsz adni az óvónőknek...
Az, hogy a beszéde le van maradva, nem egyedülálló dolog. Én ismerek olyan 3 évest (már betöltötte), nem is egyet, aki még mondatokban sem beszél... A kisfiam ovis csoportjában pedig sok olyan 3-4 év közötti gyerek van, aki beszél ugyan, de ember legyen a talpán, aki megérti, hogy mit is akar mondani. Úgyhogy emiatt szerintem ne aggódj egyelőre.
A játék... Vitatkoznék a többiekkel. Kisfiam decemberben tölti a 4-et, másfél évet járt bölcsibe, most kezdte az ovit szeptember elején. Az első egy-két hétben nem játszott senkivel, szemlélődött, felmérte a terepet, eljátszott egyedül. Van ilyen. Múlt héten kezdett el másokkal is játszani, a héten pedig beteg lett, úgyhogy lehet, hogy kezdődik az egész elölről, ha újra mehet oviba. Kérdeztem az óvónőket erről, és szerintük ez teljesen normális ekkora gyerekeknél. Persze, minden gyerek más, van, aki azonnal oldódik, és simán eljátszik az első pillanattól másokkal, és van, aki nem. Egyik sem rosszabb vagy jobb, mint a másik, csupán annyi, hogy a könnyebben oldódó gyerekeknek könnyebb.
Szóval egy szó, mint száz, szerintem nincs baj a kisfiaddal. Az egyetlen, ami engem is elgondolkodtat, az a kora, nagyon kicsi még. Én is inkább bölcsire szavaznék (ha van), főleg, mert évvesztes a fiad, ezért valahol el kell töltenie plusz egy évet. Én ezzel úgy voltam, hogy inkább a bölcsi legyen az a hely, és ha minden jól megy, oviból hagy menjen majd egyenesen a suliba, ne oviban kelljen egy teljesen új csoportot megszoknia az utolsó évben újra, és nagyként az esetleges kisebbek között kényelmetlenül éreznie magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!