3 éves kislányom rendszeresen megveri másféléves kishugát hogyan szoktassam le róla?
Nincs testvérféltékenység - ez komoly???
Bármivel bünteted, az nem hatékony. Először is minden alkalommal mondja meg, hogy miért tette. Aztán minden alkalommal kemény, az eddiginél szigorúbb büntetés.
Ebben a korban nálunk is napi szinten ment a bunyó, én következetesen büntettem. Ha tudtam elkerültem, ha nem láttam előre, akkor meg irány a fal mellé.
Amikor ovisok lettek mind a ketten, akkor lecsökkent, de még így is előfordult balhé.
Volt, hogy együtt álltak a csempénél, mondtam, hogy rendezzék le egymás között normálisan. Eleinte hallottam a Ne nézz rám, hozzám értél! beszólásokat a nagy hüppögés közepette, aztán csend, nemsokára meg hallottam: inkább béküljünk ki, mert egész nap itt állhatunk.
Most már nagyok, jó testvérek, ha bajuk van egymással, akkor normálisan megbeszélik.
Most mivel bünteted?
Sarokban állás, nem kap nasit, nincs tv, nem játszhat 1 hétig a kedvenc játékával, nem mehet 3 napig játszótérre - te tudod, mit szeret, mivel lehet hatni rá.
Játékelvonás, sarokban állás és nasi megvonás volt.
Hogyhogy kitépi a kezedből? Magasra szoktam tenni, engem nem zavart, ha hisztirohamot kapott előtte.
Kitépi a kezedből? Ilyen nincs.
Akkor sarokban állás több ideig. Mit szeret csinálni? Azt kell megvonni tőle.
Komolyan, gondolj már szegény kicsire: minden ok nélkül megveri a nővére, te meg lényegében hagyod.
Az életkor egyezik, csak itt kisfiúkról van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=3oTjfk-H09M
Az pedig, hogy nincs testvérféltékenység, enyhe túlzás.
Mi az,hogy kitépi a kezedből???
Tudod mi a baj?Hogy egyáltalán nem vagy következetes!Először is csináljatok kettesben anya-lánya napokat,próbálj vele beszélgetni minél többet,sokat foglalkozni vele,és büntetéseket kiszabni!Ha rácsapsz a kezére biztos vagyok benne,hogy többet nem meri se a tesóját bántani,se kitépni a kezedből a nasit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!