Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szoktassam le 3 éves...

Hogyan szoktassam le 3 éves lányom a cukorról?

Figyelt kérdés
A probléma nagyikkal és a többi családtaggal van, még a kockacukorért is odavan a gyerek ha meglátja. Igyekszem eldugni a nyalánkságokat, de ma is olyan hiszti volt mert nem kapta meg amit akart. Nem tudom mit tehetnék még. Van ötletetek? Hasonló helyzet is érdekel, meg hogy mit csináltál.
2009. okt. 28. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
vigyetek szeletelt almát, vagy más gyümit magatokkal, az is édes és azt is szeretni fogja. a rokonoknak meg szigorú hangnemben, ne viccelődve mond el, hogy ez így nem jó!
2009. okt. 28. 20:03
 2/5 anonim válasza:
100%
a kis unokatesómmal is pont ez van és sajnos mennek rá a fogai.. szerintem fokozatosan szoktasd le egyre kevesebb cukorral. vagy radikálisabb módszerekhez is nyúlhatsz, ártani nem árthatsz neki, csak segíthetsz bár Ő ezt még nem fogja megérteni, de majd nagyobb korába megköszöni:)
2009. okt. 28. 20:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne add neki oda. Ha hisztizik majd abbahagyja nem lesz tőle semmi baja. Tudom, én is cukorfüggő voltam és nagyon rossz volt (a fogaimnak).
2009. okt. 28. 20:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj valami mást adni helyette, pl kóstoltasd meg vele az diót/almát ahogy előttem mondták, de vigyél mellé mézet, mártogassa bele. Mond neki, hogy ez az új cukor (akár tetszik akár nem), próbálkozhatsz más gyümölcsökkel is. A nagyikat is kérd meg, hogy ha kedvezni szeretnének, akkor ritkán lehet egy-egy csokival, de ne állandó cukrozással, nem gondolhatják komolyan, hogy ezzel "nyerik meg" a kislányodat... Ne tarts otthon semmilyen cukrot, a kristálycukrot is csak "láthatatlan" helyre tedd el, illetve ha muszáj akkor a kocka cukrot is.
2009. okt. 28. 23:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Gondoj bele ha ne adgy isten elvesztené a család a jövedelmét vennél neki éddeséget cukrot, csokit. Ha nem tuddnád megvenni és a bolt közepén hassra verné magát megkapná. Nem. Legyél erős és ha hisztizik ne figyelj oda amíg nem vérzik nem lesz semmi baja. Ne vegyél neki és kész Kitartás.
2009. nov. 8. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!