Neveltek valakit Benjamin Spock nevelési elvei szerint? Ennek mik lettek a következményei?
Állitólag minden háztartásban megtalálható volt a könyve a 80-as években. De sokan támadták, kritizálták, hogy átesett a ló másik oldalára.
Én most tudtam meg 30x évesen, hogy anyukám rongyosra olvasta ezt a könyvet, és ebben hitt, mert mindenki ezt mondta abban a hippi korszakban, hogy ez a menő. Hát mit ne mondjak, vannak beilleszkedési problémáim, és egyéb más gondjaim a társadalommal, azt hiszem túl szabadjára voltam engedve, mert nincsenek korlátaim. Van még más aki igy lenne, és tud erről, hogy ez ennek a következménye lett?
Vagy nevelési tanácsadók, akik ismeritek a gyereknevelés pszichológiájának történetét, mit gondoltok erről az egészről? Most nem vitát akarok nyitni, csak érdekelne, hogy ki mit tud erről, esetleg milyen tapasztalatai vannak. Én a saját bőrömön érzem, hogy ez nem volt tökéletes megoldás, és állitólag ennek a fickónak is öngyilkos lett a gyereke, ez igaz???
Ezt köszi anyukád nevében is,mutasd meg neki is,milyen hàlàs vagy azért,hogy felnevelt :-)
Te még a kutyàdat is képtelen vagy megnevelni,mirõl beszélsz? :D
A Spock könyv mára már idejét múlt, de a 80-as években valóban nagy divat volt eszerint nevelni a gyereket. Akkoriban ez egy újdonság volt, sőt, szerintem hasznos segédlet is a gyerekneveléshez, mert a korábbi generációk sokmindent nem vettek figyelembe, ami ma már nekünk természetes, például, hogy a gyermeknek érzékeny lelke van.
Én nem a könyvet hibázatnám a beilleszkedési problémáidért. Talán a szüleid mégsem egészen a könyv szerint neveltek, vagy alapból ilyen a természeted, amin nem lehet változtatni. Sokmindent hozunk magunkkal a génjeinken keresztül.
Ja,hogy neked a pontozas szamit...:D:D Mindent ertek,bocs!!!:DDD
Amugy 30x evesen lehetnel mar annyira nagylany,hogy magadtol jossz ra,ha visszavennel a nagykepusegedbol meg a pokhendisegedbol,radmosolyogna a Vilag!Amugy szivbol orulok,ha meg igy is jol erzed magad a sajat borodben,nem lehet konnyu,foleg hogy meg a sajat kutyaid se tisztelnek!Szep napot Neked!
A szociopata 45%-os :DDD (Legyszi pontozzatok le,hogy meg kisebb legyen a szazalekom!!!!)
Engem egyáltalán nem Spock szerint neveltek... ez sem volt jó. :)
Viszont az biztos,hogy Spock visszavonta a nézeteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!