A 8éves lányomat hogyan vegyem rá, hogy jobban éredekelje az iskola?
2-ik osztályos.Útálja a matekot.Tanulni nem szeret.A magyarral nincs gond,jól olvas.De a matekkal nehéz vele.Adjatok már tanácsot,mert nem tudom mi tévő legyek?Tanulunk rendszeresen,próbáljuk elmagyarázni.
A nővére aki 13éves(7-es)szinte kitűnő tanuló,jár tanulmányi versenyekre,táncot tanít a kicsiknek,stb...szívesen jár suliba.
Hát, próbáld meg kis dolgokkal motiválni, mert ha most utál tanulni akkor később még rosszabb lesz. Pl. Ha kap egy ötöst akkor kap egy nyalókát, vagy hajgumit, ha egyest visz haza akkor elveszed tőle ideiglenesen egy játékját. De ki szeret tanulni? 6.osztályos vagyok, én se szeretek tanulni, de muszály mert most 6.ban 5 órát tanultam egy biológia dolgozatra, hármas lett, szóval az iskola kemény egy hely, de megy kell mutatni neki, hogy ez az ő javát szolgálja!
11/F
Köszi,kedves 11 éves!De sajnos nem erre gondoltam,hogy mit vehetnék el tőle?Ő attól még ugyanúgy nem fogja szeretni a sulit.8 évesen még nem tudja hogy az neki mért fontos.
A tanulási taktikákra vagyok éppen kíváncsi,de nagyon aranyos tőled,hogy tanácsot adtál:)Jó tanulást neked,és sok szép tanulmányi eredményt!
Kösz, csak egyet nem értek.
HOGY MÉRT PONTOZZÁK LE MINDEN VÁLASZOMAT?!
Kedves első!
Ne írd ki a korordat.Sokan az alapján pontoznak!Én örültem a válaszodnak!Köszi
Összehasonlítani tényleg nem szabad őket. Persze minden szülő szeretné, hogyha mindkét gyermeke egyformán ügyes lenne. Én is így vagyok ezzel, de nem mutatom a gyerekek előtt.
Nálunk a lányom az oviban mindig a legügyesebbek között volt, fellépésekre járt, most 2. osztályos és tanulmányi versenyekre jár, imád szerepelni stb. Fiam viszont egyáltalán nem az a szereplős típus. Oviban sem jelentkezik, ha feladatoznak stb. Persze megcsinál mindent ügyesen, csak ne kelljen szerepelnie. Jövőre ő is elsős lesz, hát kíváncsi leszek milyen lesz.
Valahol azt olvastam, hogy a testvérek szeretnek különbözni egymástól és nem akarnak olyanok lenni, mint a másik mert nem szeretik magukat a másikkal összehasonlítani. Pl. ha az egyik szeret és tud is focizni, a másik biztos hogy nem azt fogja csinálni.
Próbáljátok bíztatni, dícsérni abban amiben ügyes (magyar) és matekból is ha csak egy kis sikerélménye van, dícsérjétek meg stb.
Egyébként még tudom ajánlani a Manó matek 2-t, szerintem nagyon jó kis oktató program és talán azzal szívesen matekozna. 2. osztályos tananyagra épül.
kÖSZI SZÉPEN.
Már alakulnak a dolgok...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!