Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A 8éves lányomat hogyan...

A 8éves lányomat hogyan vegyem rá, hogy jobban éredekelje az iskola?

Figyelt kérdés

2-ik osztályos.Útálja a matekot.Tanulni nem szeret.A magyarral nincs gond,jól olvas.De a matekkal nehéz vele.Adjatok már tanácsot,mert nem tudom mi tévő legyek?Tanulunk rendszeresen,próbáljuk elmagyarázni.

A nővére aki 13éves(7-es)szinte kitűnő tanuló,jár tanulmányi versenyekre,táncot tanít a kicsiknek,stb...szívesen jár suliba.

2009. okt. 16. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Hát, próbáld meg kis dolgokkal motiválni, mert ha most utál tanulni akkor később még rosszabb lesz. Pl. Ha kap egy ötöst akkor kap egy nyalókát, vagy hajgumit, ha egyest visz haza akkor elveszed tőle ideiglenesen egy játékját. De ki szeret tanulni? 6.osztályos vagyok, én se szeretek tanulni, de muszály mert most 6.ban 5 órát tanultam egy biológia dolgozatra, hármas lett, szóval az iskola kemény egy hely, de megy kell mutatni neki, hogy ez az ő javát szolgálja!

11/F

2009. okt. 16. 19:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi,kedves 11 éves!De sajnos nem erre gondoltam,hogy mit vehetnék el tőle?Ő attól még ugyanúgy nem fogja szeretni a sulit.8 évesen még nem tudja hogy az neki mért fontos.

A tanulási taktikákra vagyok éppen kíváncsi,de nagyon aranyos tőled,hogy tanácsot adtál:)Jó tanulást neked,és sok szép tanulmányi eredményt!

2009. okt. 16. 20:25
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Kösz, csak egyet nem értek.

HOGY MÉRT PONTOZZÁK LE MINDEN VÁLASZOMAT?!

2009. okt. 17. 13:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az első és legfontosabb, hogy ne hasonlítsátok a testvéréhez. Ne mondjátok neki, hogy "bezzeg a nővéred..." azzal el fogjátok vágni a lehetőséget, mert csak ideges lesz tőle. Azt fogja hinni, hogy őt többre tartjátok, ami nyilván nincs így, de ezt fogja érezni. Ráadásul a két leányzó kapcsolatát is el fogja rontani, mert féltékeny lesz rá. Lehet, hogy már az is, és ezért nem szeret tanulni. Ha esetleg a tanárnője ismeri a nővérét, esetleg tanította is, lehet, hogy ő megjegyzi neki, hogy a nővére mennyivel ügyesebb volt nála.
2009. okt. 17. 16:44
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Ne írd ki a korordat.Sokan az alapján pontoznak!Én örültem a válaszodnak!Köszi

2009. okt. 17. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Kedves 11 éves nagyon jó választ írtál én felpontoztalak.
2009. okt. 18. 00:10
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

Összehasonlítani tényleg nem szabad őket. Persze minden szülő szeretné, hogyha mindkét gyermeke egyformán ügyes lenne. Én is így vagyok ezzel, de nem mutatom a gyerekek előtt.

Nálunk a lányom az oviban mindig a legügyesebbek között volt, fellépésekre járt, most 2. osztályos és tanulmányi versenyekre jár, imád szerepelni stb. Fiam viszont egyáltalán nem az a szereplős típus. Oviban sem jelentkezik, ha feladatoznak stb. Persze megcsinál mindent ügyesen, csak ne kelljen szerepelnie. Jövőre ő is elsős lesz, hát kíváncsi leszek milyen lesz.

Valahol azt olvastam, hogy a testvérek szeretnek különbözni egymástól és nem akarnak olyanok lenni, mint a másik mert nem szeretik magukat a másikkal összehasonlítani. Pl. ha az egyik szeret és tud is focizni, a másik biztos hogy nem azt fogja csinálni.

Próbáljátok bíztatni, dícsérni abban amiben ügyes (magyar) és matekból is ha csak egy kis sikerélménye van, dícsérjétek meg stb.

Egyébként még tudom ajánlani a Manó matek 2-t, szerintem nagyon jó kis oktató program és talán azzal szívesen matekozna. 2. osztályos tananyagra épül.

2009. okt. 19. 10:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Ugye nem hasonlítod össze a nővérével?Velem állandóan ezt csinálták a szüleim ,mert nővérem állandóan tanult még nyáron is.És ha pl becsúszott egy 3-mas akkor mindig ezt hozták elő hogy nővérem mindig tanult meg kitűnő volt mindig 5-öst kapott, belőlem meg egy olcsó k*rva lesz még takarítónőnek se vennének fel sehova.És csak azért sem tanultam és ellenkeztem ,állandóan veszekedtek velem és ezért csak azért sem tanultam.Ne hasonlítsd a nővéréhez mert abból gond lehet.De szerintem motiváld valamivel!Például ha gyakoroltok akkor dicsérd meg (a gyerekek vágynak az elismerésre) de ha valamit nem jól csinált akkor magyarázd el neki mi a hiba,de ne szidd le.
2010. jan. 1. 15:46
 9/10 anonim válasza:
Na igen, soha-soha ne hasonlítsd őt senkihez. Nálam a hugom a világmindenség közepe 14/L , kitűnő tanuló, versenyekre jár. Én csupán négyes vagyok egy elit gimnázumban. És a matek nekem se megy. Sose szerettem, elvették a kedvemet. Amit mondott a kedves 11 éveske, azzal teljesen egyet értek. Nagy csalódás az ha, tanulsz több óra hosszát és csak 3-as lesz a doga. Ez elveszi a kedvemet egy életre. Nem szeretném ha a gyermeked így járna! Tedd érdekessé a matekot! Ma már annyi kis aranyos matek könyvecskét lehet venni gyakorlás képpen. Vagy ha van kedvenc rajzfilm figurája, vagy esetleg zenekara, vagy vannak cuki matricái, ragaszd a matek füzetére. Én ezt csináltam matek undor ellen :) És kicsit lelkesebben tanultam.
2010. márc. 19. 15:31
 10/10 A kérdező kommentje:

kÖSZI SZÉPEN.

Már alakulnak a dolgok...:)

2010. márc. 19. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!