Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet gyereket rávenni...

Hogyan lehet gyereket rávenni arra, hogy bevegye a tablettás gyógyszert?

Figyelt kérdés
Örök probléma volt nálunk a gyógyszer beadás. A lányom az édes szirupot simán bevette persze, de keserű gyógyszernél szurit !!!! kért. Volt, hogy antibiotikum helyett naponta 3X szurira jártunk. Most 11 éves. Én feladom, már mindennel próbálkoztam, de folyton kiköpi a c vitamint is. Az én idegeim nem bírják, féltem, mi lesz vele később....öklendezik, sír....őrület. Hová vigyem? Ki segíthet? Volt valakinek ebben ilyen problémás gyermeke? Mind emellett értelmes, normális gyerek. Érti, hogy be kellene venni...de valahogy folyton kiforgatja a nyelvével...minden ötlet érdekel!

2013. jún. 19. 11:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%
Gondolom neked soha nem volt ezzel problémád. Örülj neki, de ne szólj bele valamibe, amiről fogalmad sincs. Ez nem hiszti kérdése, és ezt váltig merem állítani, mert szerintem a magam 32 évével már nem hisztiznék ugyebár, mégis nehezen veszem rá magam, hogy egy nagyobb gyógyszert bevegyek. Senki nem mondta, hogy lekvárral nem fogadta el a gyerek a gyógyszert, de te letámadtad a kérdezőt, hogy így elbaszta, úgy elbaszta a gyereket, hogy még azt is kiköpi. Nevetséges. Mondd már meg nekem, te mit tennél? Lenyomnád erőszakkal a torkán? Vagy mi a franctól hiszed te magad jobb anyának, hogy ilyen hangnemet megengedsz magadnak? Egyáltalán van gyermeked? Mert nem hiszem. De ha van, örülj, hogy nincsenek ilyen problémáitok.
2013. jún. 21. 18:53
 12/21 anonim ***** válasza:
8%

Az előttem szólónak:

"Gondolom neked soha nem volt ezzel problémád."

De, képzeld volt, csak nekem volt normális anyám, aki megneveljen, hogy vagy lenyelem,vagy megdöglök. Ennyi.

"Ez nem hiszti kérdése, és ezt váltig merem állítani, mert szerintem a magam 32 évével már nem hisztiznék ugyebár, mégis nehezen veszem rá magam, hogy egy nagyobb gyógyszert bevegyek."

Ez is azért van, mert anyád rád hagyta ahisztit mikor gyerek voltál, és beléd rögzült úgy, hogy 32 évesen sem bírsz bevenni egy nagyobb gyógyszert. Ami rettentő égő.

" Senki nem mondta, hogy lekvárral nem fogadta el a gyerek a gyógyszert, de te letámadtad a kérdezőt, hogy így elbaszta, úgy elbaszta a gyereket, hogy még azt is kiköpi. Nevetséges."

Legalább olvasni tanulj már meg, ha gyógyszert nyelni nem tudsz, legalább egy hatéves szintjére küzdd már fel magad. A kérdező megírta, hogy EGYIK itt leírt praktika sem jött be, a lekvárost is beleértve.

"Mondd már meg nekem, te mit tennél? Lenyomnád erőszakkal a torkán? "

Nem, de megmagyaráznám neki, amíg meg nem érti, hogy nem gyógyul meg, ha nem veszi be. Érdekes, az enyém meg is értette, mert ilyen hisztivel, mint te, meg a kérdező gyereke, nem ért el semmit.

"Vagy mi a franctól hiszed te magad jobb anyának, hogy ilyen hangnemet megengedsz magadnak? "

Például mert én meg bírtam tanítani egy gyereket arra, hogy egy rohadt tablettát lenyeljen, a kérdező meg nem?

"Egyáltalán van gyermeked? Mert nem hiszem. De ha van, örülj, hogy nincsenek ilyen problémáitok."

4 éves autista fiam van. Elhiheted, hogy néha nem könnyű vele, de milyen érdekes, egy gyógyszert be tud venni. Egyéb kérdésed?

2013. jún. 21. 21:07
 13/21 anonim ***** válasza:
14%

"Legalább olvasni tanulj már meg, ha gyógyszert nyelni nem tudsz, legalább egy hatéves szintjére küzdd már fel magad. A kérdező megírta, hogy EGYIK itt leírt praktika sem jött be, a lekvárost is beleértve."

Másold már ki nekem akkor legyél szíves. Mert a lekváros tanács után annyit írt a kérdező, hogy majd kipróbálja.

Tipikus megkeseredett anyuka vagy, aki minden mondatba beleköt. "Beveszed, vagy megdöglesz!" Ez ám a nevelés, igazából már el is árultad, hogy mitől vagy ilyen. Tudod, egy gyerek sem szeret gyógyszert bevenni, és igen, vannak hisztisek is, de vannak olyanok is, mint én, akik szó szerint rosszul vannak tőle. Olyan érzés, mintha téged megkérnének, hogy dugd a fejed egy zacskó kukac közé. Undorodsz tőle, és nem akarod. De, amíg ezt nem tapasztaltad meg, addig fogalmad sincs róla.

Sajnálom, hogy ilyen primitíven tudsz csak hozzászólni a dolgokhoz. És ha ettől érzed magad jobb anyának, mert a te gyereked lenyeli a gyógyszert, hát, gratulálok! :))

2013. jún. 21. 21:22
 14/21 anonim ***** válasza:
12%
Ja, hát arról meg nem tehetek, hogy veled valami oltári probléma volt gyerekkorodban, hogy egy zacskó kukac közé való fejbedugással azonosítod, és annak hallucinálod a gyógyszer lenyelését. Hát akkor sajnállak, ilyen kevéssé átlagos ízlésű és értelmű emberrel nem tudok mit kezdeni. Majd haluzd például takonyivásnak a kávét is például, kedves skizofrén.
2013. jún. 21. 21:28
 15/21 anonim ***** válasza:
13%

Ja, meg tényleg, nagyon jó tanács, hogy szégyenítse meg mások előtt. Majd, ha a te gyermeked szégyeníti meg valaki, akkor is legyél ilyen érzéketlen.

Törlöm a kérdést, szóval reagálhatsz nyugodtan. Tudom, ismét belekötsz mindenbe, senkinek sincs igaza, csak NEKED, mert a tied lenyeli.

Öregszem, nincs kedvem hozzád a továbbiakban.

2013. jún. 21. 21:28
 16/21 anonim ***** válasza:
78%
Ohh, pont belefértél még. Skizofrén? Szerinted ez olyan vicces, mi? Mint a te autista gyereked. Azzal is nyugodtan viccelhet akárki. Szerintem csak egy unatkozó tini vagy, ezek után... Na pápá. :)
2013. jún. 21. 21:30
 17/21 anonim ***** válasza:
9%

Egyébként nem azt mondtam a gyereknek, hogy ha nem veszi be, megdöglik. Nem gondolod, hogy a saját gyerekemmel úgy beszélek, mint az itteni HP- kkel, pl. te.

Annyit mondtam neki, hogy ha nem veszi be, rosszabbul lesz, és kórházba kell vinni, és ott is kell maradni napokig. Ez hatott, és azóta mindent szó nélkül be is vesz.

2013. jún. 21. 21:30
 18/21 anonim ***** válasza:
11%
Tényleg skizo vagy, ha itt másodnickeken válaszolgatsz a saját kérdésedre... hülye :D
2013. jún. 21. 21:32
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
9: Ha te azzal "neveled" a gyereked, hogy megszégyeníted más előtt, hát csak gratulálni tudok, meg sajnálni a szerencsétlen gyereket. De ilyet ne javasolj másnak, mert borzasztóan lélekromboló a gyerekre nézve.....
2013. jún. 27. 12:56
 20/21 anonim válasza:
0%
ha 11 évesen is ekkora probélma, ami nem oldódott meg, és még értelmes is, megérti, hogy be kéne venni, akkor talán nem kéne erőltetn. persze úgy értem, hogy kanál hátuljával zúzd össze, keverd el lekvárral vagy nutellával, úgy semmt nem érez, csak lenyalogatja a kanálról. nekem is így csinált anya de jóval kisebb koromban, mint 11, később be tudtam venni.
2013. júl. 7. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!