Hogyan lehet gyereket rávenni arra, hogy bevegye a tablettás gyógyszert?
Az előttem szólónak:
"Gondolom neked soha nem volt ezzel problémád."
De, képzeld volt, csak nekem volt normális anyám, aki megneveljen, hogy vagy lenyelem,vagy megdöglök. Ennyi.
"Ez nem hiszti kérdése, és ezt váltig merem állítani, mert szerintem a magam 32 évével már nem hisztiznék ugyebár, mégis nehezen veszem rá magam, hogy egy nagyobb gyógyszert bevegyek."
Ez is azért van, mert anyád rád hagyta ahisztit mikor gyerek voltál, és beléd rögzült úgy, hogy 32 évesen sem bírsz bevenni egy nagyobb gyógyszert. Ami rettentő égő.
" Senki nem mondta, hogy lekvárral nem fogadta el a gyerek a gyógyszert, de te letámadtad a kérdezőt, hogy így elbaszta, úgy elbaszta a gyereket, hogy még azt is kiköpi. Nevetséges."
Legalább olvasni tanulj már meg, ha gyógyszert nyelni nem tudsz, legalább egy hatéves szintjére küzdd már fel magad. A kérdező megírta, hogy EGYIK itt leírt praktika sem jött be, a lekvárost is beleértve.
"Mondd már meg nekem, te mit tennél? Lenyomnád erőszakkal a torkán? "
Nem, de megmagyaráznám neki, amíg meg nem érti, hogy nem gyógyul meg, ha nem veszi be. Érdekes, az enyém meg is értette, mert ilyen hisztivel, mint te, meg a kérdező gyereke, nem ért el semmit.
"Vagy mi a franctól hiszed te magad jobb anyának, hogy ilyen hangnemet megengedsz magadnak? "
Például mert én meg bírtam tanítani egy gyereket arra, hogy egy rohadt tablettát lenyeljen, a kérdező meg nem?
"Egyáltalán van gyermeked? Mert nem hiszem. De ha van, örülj, hogy nincsenek ilyen problémáitok."
4 éves autista fiam van. Elhiheted, hogy néha nem könnyű vele, de milyen érdekes, egy gyógyszert be tud venni. Egyéb kérdésed?
"Legalább olvasni tanulj már meg, ha gyógyszert nyelni nem tudsz, legalább egy hatéves szintjére küzdd már fel magad. A kérdező megírta, hogy EGYIK itt leírt praktika sem jött be, a lekvárost is beleértve."
Másold már ki nekem akkor legyél szíves. Mert a lekváros tanács után annyit írt a kérdező, hogy majd kipróbálja.
Tipikus megkeseredett anyuka vagy, aki minden mondatba beleköt. "Beveszed, vagy megdöglesz!" Ez ám a nevelés, igazából már el is árultad, hogy mitől vagy ilyen. Tudod, egy gyerek sem szeret gyógyszert bevenni, és igen, vannak hisztisek is, de vannak olyanok is, mint én, akik szó szerint rosszul vannak tőle. Olyan érzés, mintha téged megkérnének, hogy dugd a fejed egy zacskó kukac közé. Undorodsz tőle, és nem akarod. De, amíg ezt nem tapasztaltad meg, addig fogalmad sincs róla.
Sajnálom, hogy ilyen primitíven tudsz csak hozzászólni a dolgokhoz. És ha ettől érzed magad jobb anyának, mert a te gyereked lenyeli a gyógyszert, hát, gratulálok! :))
Ja, meg tényleg, nagyon jó tanács, hogy szégyenítse meg mások előtt. Majd, ha a te gyermeked szégyeníti meg valaki, akkor is legyél ilyen érzéketlen.
Törlöm a kérdést, szóval reagálhatsz nyugodtan. Tudom, ismét belekötsz mindenbe, senkinek sincs igaza, csak NEKED, mert a tied lenyeli.
Öregszem, nincs kedvem hozzád a továbbiakban.
Egyébként nem azt mondtam a gyereknek, hogy ha nem veszi be, megdöglik. Nem gondolod, hogy a saját gyerekemmel úgy beszélek, mint az itteni HP- kkel, pl. te.
Annyit mondtam neki, hogy ha nem veszi be, rosszabbul lesz, és kórházba kell vinni, és ott is kell maradni napokig. Ez hatott, és azóta mindent szó nélkül be is vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!