Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tanácsoljak a fiamnak,...

Mit tanácsoljak a fiamnak, hogyan védje meg magát?

Figyelt kérdés
10 éves a fiam, egyik osztálytársa napi szinten rugdossa össze, csúfolja, hogy cigány, pedig nem az és nem is látszik annak. Nem verekedős, egy visszahúzódó gyerek. Azt mondtam neki, mindenképp üssön vissza, de fél tőle, kb kétszer akkora, mint ő. Mit tegyek?
2013. jún. 11. 22:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként beszélj a tanárokkal.

Az ő felelősségük, hogy a diákok testi-lelki épségére vigyázzanak a tanítás alatt, az iskola területén.

Remélhetőleg tesznek valamit, ha ez folytatódik.

Az önbizalmát helyrerázza, ha beíratod rendes önvédelmi edzésre. Nézzetek körbe, olyat keressetek, ahol az edző szimpatikus.

2013. jún. 11. 22:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Küldtem egy levelet az osztályfőnöknek, még nem jött válasz, még jó, hogy év vége van!
2013. jún. 11. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért nem beszélsz vele?
2013. jún. 11. 22:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sem levelezni kéne, hanem bemenni minél előbb és megbeszélni.
2013. jún. 11. 23:58
 5/7 szugyi ***** válasza:
Mindenképp először a tanárral kell beszélni,és talán a gyermek szüleivel is (amennyiben kivitelezhető).szegény gyermekedben egy életre nyomot hagyhat,ha valaki folyamatosan terrorban tartja.az nem baj ha nem üt vissza hiszen nem minden gyermek olyan beállítottságú,hogy rögtön pofozkodik(nyilván nem azt tanulta otthon).mégha év vége is van én a helyedben ha más nem az évzárón megpróbálnék a "verekedős" gyermek szüleivel beszélni!
2013. jún. 12. 08:56
 6/7 klopusz ***** válasza:
100%

Hát, nem akarlak elkeseríteni, de sajnos a tanárral való beszélgetés sem biztos, hogy megoldást hoz.

Én megkérdeztem az osztályfőnököt (2. osztály), hogy igaz-e, amit a fiam mond, hogy az egyik gyerek folyamatosan püföli, rugdossa, lökdösi. A tanár reakciója mindössze annyi volt: "Van akit ceruzával szurkál." És ezzel lezártan tekintette az ügyet.

"Sajnos" az én fiam sem az a harcias tipus, csak annyit tudtam neki tanácsolni, hogy kerülje el ezt az osztálytársát.

2013. jún. 12. 10:05
 7/7 anonim válasza:
100%

Ne legyetek "töketlenek"

Engem apám nevelt, mikor pedig piszkáltak a többiek (anyám ribi volt és kiderült) volt hogy bementet apám beszélni az ofővel. Nem sokra jutott. Ekkor bement a mostohaanyám, az igazgató asztalára csapott és annyit mondott: Ha a fiam még egyszer monoklival jön haza az egész iskolát beperelem kiskorú veszélyeztetéséért.

Hirtelen mindjárt volt tanár a folyosókon.

2013. jún. 13. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!