Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A fiaim, akik 9 és 15 évesek...

A fiaim, akik 9 és 15 évesek állandóan nyúzzák egymást. Már nem bírom hallgatni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igaz a mondás rájuk, egyik 19, másik egy híján 20. Nem tudom eldönteni ki kezdi, persze mindig a másik. Nyúzzák egymást, provokálják, rugdossák, szinte utálják egymást. Én mindenben igyekszem egyformán bánni velük, de az idegjeim már nem birják. Nem volt ez mindig így, ezek a civakodások úgy egy éve kezdődtek. Úgy veszem észre talán a kisebb a fő provokatőr, de a nagy meg szinte várja a pillanatot, mikor üthet vissza az öccsének. Vigyem őket pszihológushoz? Hogyan fenyítsem őket? Ma elborult az agyam és jól megvertem őket a papucsommal. Utána nyugalom volt pár óra hosszát. De ezt mégsem praktizálhatom. Mit tegyek? Egydeülálló anya vagyok, apjuk nem vesz részt a nevelésükben. Az iskolában jól teljesítenek, de nem törekszenek, hogy a legjobbak legyenek, pedig megtehetnék. A házimunka alól ha csak lehet kibújnak, leginkább csak a számítógépes játékok érdeklik őket, de azon is tudnak veszekedni, ki üljön le a jobb gép elé. Mit tegyek?
2009. okt. 9. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Kamaszok,és hiányzik nekik az apjuk! Semmi bajuk nem lett attól,hogy kaptak a papuccsal.Légy következetes.A gép előtti időt osztd be te nekik.Ha veszekszenek,akkor nem ülhetnek a gép elé,nem mehetnek el a barátokhoz.Ha nem tanulnak,akkor házimunka stb.esetleg zsebpénz megvonás.Sok módszer van,de csak akkor ér valamit,ha következetes vagy velük.
2009. okt. 9. 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
43%

Attól hogy vered őket azt éred el hogy ellened fordulnak.

Ha veszekednek akkor küld el a nagyot a haverokhoz, barátnőjéhez, vagy valahova. A kicsivel meg ez idő alatt beszéld meg ezeket a dolgokat hogy csak úgy nem "köpheti le" a testvérét. A gép ügyben meg, szerintem legyen 2 gép és akkor nem lenne civakodás, ha a kicsi már üti a testvérét a gép miatt akkor csináljatok egy jelszót és a kicsinek ne mond el, csak a nagynak addig amíg nem érti meg hogy ezzel nem ér el semmit. Csak azt nem értem hogy mért kell a legjobbnak lenni az osztályban amikor elég ez a tudás szint is, örülj neki hogy nem katonás az ellenörzője (1-2-1-2... :D)! Ha még kéne ötlet akkor: Vista41@gmail.com E-mail címen tudsz elérni!

11/F

2009. okt. 9. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Még nem vagyok anyuka, de nem lehet könnyű Neked. Húgommal ugyan ezt műveltük. :S A legjobb az volt, ha Anyu nem szólt bele, mert akkor el tudtuk intézni. Ha beleszólt, akkorhúgom nyeregbe árezte magát, kicsit mindig pofátlan volt, a mai napig az. Amikor rájük tör a hiszti és a vita, fogd magad, menj el és kérd meg őket, hogy hívjanak, ha tudnak emberek módjára viselkedni. Hátha ez bejön...
2009. okt. 9. 21:49
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Mi is ezt csináltuk mindig tesómmal, de mi kaptunk is érte. Volt egy jó kis hajlékony játékkardunk, amivel baromi csípőset lehetett csapni. Ha nem bírtunk magunkkal, akkor volt térdelés és kaptunk a fenekünkre. Párszor azzal is megfenyegetett anyu, hogy ha nem viselkedünk nincs vacsi, és mivel közös szobánk volt, hétvégén mindig az jelentette a legnagyobb problémát, hogy ki takarítson ki a szobánkban. Tesóm vagy én. A nagyobbnak már kellene hogy legyen annyi esze, hogy nem áll le verekedni, de nem hibáztatlak, te se hibáztasd magad, ezt nagyon sok esetben az apa hiánya okozza. Bárhogy is bűnteted őkat (házimunka ha rosszak, stb), fontos hogy légy következetes, és ne csak ígérgesd, mert akkor hamar a fejedhez nőnek! Ha kell, akkor állj ott mellettük, amíg fel nem mostak, ki nem súrolták a kádat, vagy valami... nem egész napos elfoglaltság, de kisebb dolgok mindig akadnak a ház körül. A számítógéphez pedig mindenképpen időbeosztást csinálnék. Mondjuk 1 órát itt játszhatnak, 1 órát ott, és ennyi egy napra. Avagy egyik nap az egyik ül a jobb gépnél, másik nap a másik, és ha veszekednének rajta, akkor mutogatsz az időbeosztásra, és ha nem tartják be, jöhet a házimunka... Én ilyesmikre tudok gondolni, ilyen szabályok mellett nőttem fel, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy kevesebb lennék amiatt, hogy néha kaptam a fenekemre, hogy tudjam hol a helyem. A szüleimet sem tartom emiatt szemét alaknak természetesen! 19/L
2009. okt. 11. 10:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha idegileg nehezen bírod, akkor kéne egy jó pár olyan nap, hogy nem őket hallgatod, menj sétálni, pihenj többet, amennyit tudsz. Nyilván nem könnyű megoldani, de hosszú távon a te érdeked és az ő érdekük is az, hogy kiegyensúlyozottabb légy.

Egyébként pedig hadd játszák le saját veszekedésüket, ha nem bírod hallgatni, menj át másik helyiségb. Ha sok köztük a konfliktus és megoldják egymás közt, azt érzik, hogy bízol bennük annyira, hogy meg tudják oldani.

Nem könnyű. De azért hajrá!

2009. okt. 14. 11:23
 6/10 anonim ***** válasza:
40%
verd meg őket nyújtófával! nekem bejött, a 5 és 6 éves gyerekeimnél, igaz a hurkákat takarni kell, de az úgyis elmúlik. azóta jól megvannak. sok sikert!
2009. okt. 14. 12:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

10.09 20:31 vagyok!

Mért kellett lepontozni?

2009. okt. 14. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

12:38

Inkább téged kellene megverni coloscsővel aztán derékig beönteni egy betonkockába és kirakni a tengerpartra dagály előtt!!

Kérdező!

Ne ártsd magad bele ezekbe a vitákba , hanem vond ki magad belöle és akkor nem fog az idegeidre menni!!

Nem kell neked a bíró szerepét játszani!!

Hagy békén őket majd lerendezik egymás között!!

Nyilván 2 dudás egy csárdában nem fér meg!!

2009. okt. 15. 01:49
 9/10 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező!

Eleve számítógép elé nem negedném egyik gyereket se, se TV elé!!

Számítógép elé max egy óra naponta amíg megcsinálja a leckéjét, és semmi játék a gépeken!

Meg lehet csinálni ugy a gépet hogy ne tudjon rá telepíteni semmit, csak azok a programok lehetnek rajta amivel tanul a nagyobbik, a kissebbiknek meg még ugysem kell gép!!

A TV elöl meg jobb ha minél hamarabb letiltod őket..

Nálunk is csak dvdzni lehet TV müsort nézni nem!

Ki is van iktatva az a rész a készülékből!!

2009. okt. 15. 01:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Minden testvére ilyen, saját meglátásom szerint. A kisebb mindig irigyli a nagyot azért, mert ő az idősebb, ezért ahol tud, ki akar tolni vele.
2009. nov. 24. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!