Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért verekszik állandóan a...

Miért verekszik állandóan a 15 hónapos kisfiam?

Figyelt kérdés
Nem igazán merem gyerekek közé vinni mert mindig ütöget mindenkit. Szabad visszacsapni vagy hagyjam rá.
2008. jún. 20. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

szabad persze. csak tudja miért kapja vissza.

nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.

2008. jún. 20. 13:56
 2/13 anonim ***** válasza:
61%
"visszacsapni"häät nem tudom:S.nehez helyzet az tény..de az semmiképpen sem jo ha nm viszed gyerekek közé,mert elszokik tölük,és igenis megkell tanulnia mit szabad mäs gyerekekkel és mit nem.amint elkezd ütögetni midnenkit,ne üvöltözz vele.sztem semmiképpen.hanem ültesd le az öledbe,és magyaräzd el higgadtam hogy ezt nem szabad met ha ilyet csinäl mentek haza...vagy bärmi.aztän ültesd ott kb 5 percig és mondd el nkei 5 perc alatt hogy nem szabad mäsokat bäntani,mert akkor nem fognak vele jätszani mäs kisfiuk kislänyok...aztän ha visszaengeded ,és ujra elkezdi,akkor megint.sztem egy idöutän abbafogja hagyni,de én semmiképpen sem a visszacsapäst välasztanäm.tudnia kell anya mindig ott van ,és nyugodt higgadt vele.sztem,én szetm sokkal többet ellehet érni szép szoval,ölbe ültetéssel,ha kell 3 -4-5-6 hétig mindennap akärhänyszor csak kell.hidd el ha odacsapsz akkor ugyanugy fogja csinälni,ezmellett benne lesz hogy odacsaptäl neki...kell hogy tisztelje az anyjät,hogyne kéne!söt.de ne odacsapässal éRd el sztem.
2008. jún. 20. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Ebben a korban a "csapkodás", "verekedés" életkori sajátosság. Nem szabad hagyni, de visszaütni sem! Ilyenkor tanulja, hogyan működik a világ és a csapkodás az elkeseredettség, a pillanatnyi düh kifejezője, amit még nem tud kezelni, de meg kell tanulnia. Azt is meg kell tanulnia, hogy dühünkben nem ütünk! Rá kell szólni, el kell terelni a figyelmét, el kell magyarázni, hogy akit megüt annak fáj. Ezredszerre is. Merthogy hiába magyarázod, újra és újra csinálni fogja. Akkor is el kell magyarázni, esetelg más módon büntetni, de visszaütni nem szabad! Azzal ugyanis azt tanulja meg, hogy ez a dolgok elintézési módja, hiszen anya (aki a példa, a minden, akit követni és utánozni kell)is ezt csinálja. Lehet, hogy a viszzaütéssel arról leszoktatnád, hogy Téged üssön, vagy hogy a felnőtteket, de a gyerekek ellen ugyanúgy bevetné, ráadásul azt hinné, hogy jól teszi, hiszen Tőled is ezt látta.

Az én módszerem, ha valamit már ezredeszerre , meg ezeregyedszerre sem értett meg, akkor abban a pillanatban, amikor a rosszat csinálja, rászólok, hogy "mondtam, hogy nem szabad!" és ugyanezzel a lendülettel felkapom, beviszem a szobájába, leültetem és rácsukom az ajtót. Miközben viszem, akkor is mondom, hogy azért kell a szbájába mennie, mert ezt, vagy azt csinálta. Mindezt olyan hangsúllyal, hogy érezze most komolyan beszélek. Amikor becsukom az ajtót, általában sír, de egy perc múlva bemegyek hozzá, megölelem és újra elmagyrázom, hogy mit nem szabad. Ezek után egy ideig nem csinálja. Aztán kezdjük előről, mert elfelejti :)

2008. jún. 20. 14:45
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
A lányom ugyan ez volt, és kinőtte, leszoktattuk.Mindig rá lett szólva, és néha igen a kezére ütöttem, meg a szájára, mert ő harapott is.Én úgy szoktattam le hogy mikor összeveszett valakivel (unokahugi, unokabatyi), és megütötte vagy megharapta, azonnal hazavittem, és 2 napig nem volt játszópatás.Aztán 1-2 ilyen atrakció után tudta hogy nem üthet mert akkor vége a játéknak.Viszont az fontos hogy tudja mgvédeni magát.Mi mindig mondjuk is neki hogy ha bántanak ne hagyd magad.Most 2.5 éves nagyon okos kislány mindent megért.
2008. júl. 27. 22:47
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
Az én 14 hós lányom is szokott csapkodni, de én mindig mondom neki ilyenkor, hogy nem szabad, és mutatom, hogy kell ciró-marózni, azaz simogatni.Néha azért még van ütlegelés, de kezd rájönni, hogy nem örülünk, ha csapkod, annál inkább ha simogat.Próbáld ki.
2008. aug. 1. 22:24
 6/13 anonim ***** válasza:
41%
az én lányom most 4 éves, és nagyon verekedős volt abban a korban. durván semmiképp sem ajánlom,hogy leszoktasd. el fogja hagyni. én is sokat pánikoltam ez miatt, mert ő mindenre verekedéssel reagált, de leszokott róla. tuti, hogy a te kisfiad is leszokik róla. próbáld neki elmondani, hogy nem szabad.
2008. aug. 4. 21:09
 7/13 anonim válasza:
87%
Most nem gyanúsítgatok senkit de általában akkor szoktak ilyenek lenni hogyha kissebb korában ha valakit megütött vagy ilyesmi akkor nevetnek rajta.És szerintem visszacsaphatsz és tényleg magyarázd el hogy miért.
2008. aug. 8. 13:03
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
Az apukának köze van a fiatok viselkedéséhez konkrétan a verekedéseihez?Kíváncsi lennék.Egy apuka.Köszönöm.
2008. nov. 4. 21:08
 9/13 anonim ***** válasza:
59%
Mi is voltunk ebben a cípóben.Helyzet súlyosságától függően volt, hogy visszadtam a pofont, volt hogyelmagyaráztam nem szabad ... Én is kipróbáltam mindent ami létezett. Bújtam a netet, kérdeztem mindenkit mit csináljak.Kipróbáltam sok tanácsot.Szinte már rettegtem mikor mentünka játszótérrel.A kezdetek őta lassan eltelik egy év és most mondhatom azt, hogy talán leszokott a verekedésről. Ami nálunk bevált (ez biztos gyerek függő is), hogy kerestem egy hasonló problémákkal küzdő családot (nekem szerencsém volt mert lakótelepen lakunk, így nem volt nehéz dolgom) és a gyerekeket összeeresztettük. Volt hajtépés, sírás, pofozkodás... nem szóltunk bele és elintézték egymás között. Ettől kezdve mondhatom egyre kevesebbet verekedett. Az összeeresztést megismételtük még egy párszor.(persze mindig ott voltunk készenlétbe, ha eldurvulna a helyzet akkor közbelépünk) Ha megpróbált verekedni mindig emlékeztettük hogy milyen volt amikor ő is kapott.Nálunk ez bevált.
2009. jan. 11. 16:59
 10/13 anonim ***** válasza:
9%
Amikor megüt vkit,fogd meg a kezét és simizz vele(bár vszínű a megütött gyerek ezt nem fogja díjazni,estleg azt hiszi megint kap egyet),mondd neki hogy ne üss,hanem simi-simi.A kisfiam 15 hónapos,és már régóta "simiztetem"mert olyan aranyos,és közben mosolyog.Megdícsérem,megszeretgetem,és SOHA nem ütött meg senkit!!!!!!!!Valahol látnia kellett,elég egy vicces legyintés is anyuka-apukának stb...szal figyelni kell naon.Próbáld ki h mindig simizteted az ütés után,vagy csak úgy is..
2009. jún. 11. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!