Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan segíthetnék elsős...

Hogyan segíthetnék elsős gyermekemnek aki nagyon lassan dolgozik?

Figyelt kérdés

Mindíg erről panaszkodik a Tanítónénink,ráadásul,ha ráveszi magát a munkára,akkor meg a figyelmetlensége miatt rosszul csinálja.Azt mondják még nem "érett be".

Egyébbként jó képességű,az osztályban az "értelmesebbek"közül való.Minden kiválóan ment eddig,csak az írással szenvedünk.Lassan ír,és csúnyán,sorközöket,távolságokat sem jól tartja,na meg a betűk mérete is változó nála.Miden nap gyakorlunk pár sort,szivesen csinálja.

Biztassatok kicsit,hogy fog ez változni..

2009. okt. 3. 06:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Fejlesztő pedagógus vagyok, kérdezném, milyenek a rajzai, az emberek testrészei meg vannak-e, nem ódzkodott-e a rajzolástól? Az óvónő nem próbálta pedzegetni, h. felettes szerv döntse el az iskolaérettséget?

Nem biztos, h. figyelemzavar vagy disgraphya kerekedik ki belőle, a kézfej csontozata is lehet fejletlen, sokat érik még a gyerkőc, de vigyázni kell, ne érjék kudarcok, ne szidd semmiképpen sem. A tanítónő ne panaszkodjon, hanem képezze magát a tanulási zavarok jeleinek felismerésére. Ha javasolja Neked, h. nézesd meg a gyermeked, ne legyél ellenséges, fontos az együttműködés a csemete érdekében. Ha kiderül a finommotorika fejletlensége, joga lesz a fejlesztéshez, 9 éves korig csodákat lehet művelni.

Te meg otthon okosan fejleszd, NE A BETŰKET GYAKOROLTASD! Mindig a meglevő képességszintről kiindulva sikerélményhez juttatunk, és nem azt nyüstöljük, ami nem megy. Az az idő már elmúlt, amikor a nehezen olvasó gyerekkel százszor elolvastatták az olvasmányt, a végén kívülről fújta. A korrepetálást az iskolában fel kell, h.váltsa a képességfejlesztés. Nem tudom, hány éves lehet a tanító nénije. Lehet, h. tanulási nehézségek felismerésében is képzett, csak nem jól kommunikiálja le, h. szeretné majd elküldeni vizsgálatra.

Az Alexandrában sok foglalkoztatót találsz, ami a finommotorikát fejleszti. Játéknak meg papírtépés, szivacstömködés kis lyukon vajkrémes dobozba, ollóhasználat, paraffadugóba nagy tűt böksz (nem a hegyével)és ennél fogva papíron alma, majd kisebb tárgyak, pénzek körbepontozása, utána postaironnal, később grafitceruzával kösse össze a pontokat.

szuper hasznos még a Logiko tábla, amihez kis dosziékban vehetsz lapokat feladatokkal. Itt a tükrözések, irányok.

A lapon (síkban) való tájékozódás csak akkor megy, ha térben már jól működik. Vajon azokkal nem volt-e gondja? Ezt mind az óvodának kellett vola megtapasztalnia.

Valószínű nem lesz nagy baj, de egy kis játékos foglalkozás Veled, dicséret, odafigyelés jót fog tenni neki.

2009. okt. 14. 23:27
 12/16 anonim ***** válasza:
36%

Sehogy!

Jó munkához ídő kell!!

Valszeg amúgy sem lesz már szüksége arra hogy a kezét használja írásra mert mire felnő mindent géppel fognak írni mindenhova kézírásra elég lesz tudni a saját aláírását :P

Én világéletemben utáltam kézzel írni mert rövidek az ujjaim és kinszenvedés fogni a tollat vagy akármi más viszont ugy gépelek már 14 éves korom óta mint a villám!!

2009. okt. 15. 02:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A lányom tavaly volt elsős és őket úgy tanította a tanítónéni, hogy minden betű után oda kellett tenniük az ujjukat. Így meg voltak a távolságok. Ezen kívül mindennap kaptak házi feladatnak színezést. Kisebb képeket kellett színezni.

Nálunk a többség félévre írt szépen, addigra "értek" be talán.

Finommotorikát én is sokat fejlesztettem itthon. Pl. vasalós gyöngy készítés, gyöngyfűzés, gombok válogatása, gyurmázás, színezés stb. Ezeket élvezik a gyerekek és sokat fejlődnek közben. Fiammal is ezt gyakoroljuk, mert ő jövőre lesz elsős.

2009. okt. 16. 04:58
 14/16 anonim ***** válasza:
63%
Első értelmes fejlesztőpedagógus, akivel eddig találkoztam. :) Csak így tovább, kolléga!
2009. okt. 16. 12:08
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm,a sok választ.Már sokat javult a helyzet,jelezte is a Tanítónéni,hogy észrevehetően gyorsabb.Minden nap gyakorolunk 3-4 sort csak abból amiből nagyon fontos.A sorközöket szépen tartja,diktálásra kiválóan írja az elemeket.De a külalak még mindíg csúnya,hát lehet nem fog szépen írni...

Nem kellett más Neki,csak az,hogy kivettem a napköziből,és együtt írjuk azóta a leckét,így külön csak vele van foglalkozva,és többet tudok Neki segíteni.Magabiztosabb is és sok sikerélménye van ,mert már kapott több pirospontot írásból is azóta.

2009. okt. 20. 17:39
 16/16 anonim válasza:
Na, ez fantasztikus!!! Ismétlés a tudás anyja!
2010. jan. 15. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!