Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Létezik az, hogy egy autista...

Létezik az, hogy egy autista gyermek szociálisan igen fejlett?

Figyelt kérdés

Tartja a szemkontaktust, huncut, imádja a vendégeket, idegen helyen hamar barátközik, játszón odavan a többi gyerekért?

Vannak autisztikus tüneteink, de ez nem illik a képbe, szociálisan különösen fejlett, korát is meghaladó szinten. Létezik, hogy emelett mégiscsak autista?

Diagnózisunk még nincsen, egyenlőre idegrendszeri éretlenséggel fejlesztünk.

2013. máj. 13. 13:03
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Nem mindegy, hogy milyen autista, mert pl az aspergeresek minden további nékül képesek másokkal kontaktuba lépni. A legtöbbnél 3 éves kor fölött kezdenek a problémál elöjönni. Viszont megfelelö fejlesztéssel teljesen "normális" módon tudnak élni, csak pár dolgot meg kell tanulniuk.

De a diagnózist bizzátok szakemberre, mert sok hasonlóan induló probléma van. Ezen kivül a diagnosztizált autisták között is igen nagy különbségek vannak.

Nem irtad, mennyi idös a gyerek, ennek ugyanis van jelentösége.

2013. máj. 13. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Nekem egyáltalán nem tűnik autistának. Amiket leírtál, az pont az ellenkezője.

Mondta rá valaki, hogy autista? Vagy ezt honnan veszitek?

2013. máj. 13. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Közeli rokon gyerek három éves kora elött olyan volt, ahogy irtad, idöközben elmúlt 4 éves, és kezelés alatt álló autista azóta.
2013. máj. 13. 13:24
 4/7 anonim ***** válasza:
a sógorom ilyen. "túl barátságos". autista. pl. a buszon, akivel gyakran találkozik, az már az ő ismerőse és le is áll vele beszélgetni. egyáltalán nem befelé forduló. igaz, h. szociálisan aktív, de túl aktív, így ez is egy szoc. defekt.
2013. máj. 13. 13:31
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
Igen, többféle autista viselkedés van, az izolált csak az egyik. Viszont szociálisan nem lehet fejlett, az, hogy kapcsolatot teremt, még nem ezt jelenti. (Mert az autisták valójában nem értik a szociális helyzeteket, szabályokat.)
2013. máj. 13. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, megírnád, hogy milyen más autisztikus jele van a kicsidnek? Akár priviben. Nekünk is hasonló problémánk van. köszi
2013. máj. 13. 14:17
 7/7 anonim válasza:
Van. Én is ilyen voltam mindig..Bár egyébként is csak pár hónapja kaptam diagnózist. Szívesen beszélgetek Veled. :) 18/L
2013. máj. 27. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!