Nevel valaki figyelemzavaros gyermeket? Én már teljesen elvesztettem a reményt és nem bírom már!
köszi mindenkikenk aki válaszolt. kedves válaszadó, aki az alternatív megoldást propagálod! az én gyermekemre senki nem mondta, hogy hiperaktív, magam sem mondom., úgyhogy a belinkelt dolgok számunkra irrelevánsak. az én kislányom "csak" figyelemzavaros (vagyis nem ADHD hanem ADD). egyébként én nem gondolom, hogy bármire van 1 féle jó megoldás. minden segíthet valamit. tehát pl el tudom simán képzelni, ahogy a táplálkozásról szóló cikket olvastam, hogy ez igaz.
az én kislányommal az oviban nincs gond, csak annyi hogy ott is zizi ha épp olyanja van és hiperérzékeny. saját magam kezdeményeztem minden vizsgálatot, fejlesztést, mert pl. a védőnő szerint semmi baja, persze, aki látja fél évente 10 percre, az tutira el tudja dönteni...a pszichológushoz is magamtól vittem el. nem akarja gyógyszerezni, ui. szerinte sincs baja mint írtam, ezt 1 alkalomból leszűrte. én meg vért izzadok a gyerekkel. sebaj. a tsmt-s nénink mondta egyedül, hogy itt bizony figyelemzavar van. amit már amúgy én is gyanítottam. egyébként amit a kajálást illeti, én nem vagyok híve az agyonfinomított dolgoknak, főzök minden nap, lehetőleg egészségeset, és eszik gyümölcsöt zöldséget is. az ugyan igaz, hogy eszik édeset is, meg kap rágót...melyik gyerek nem? de akkor majd kipróbálom, hátha esetünkben is segít vmit, meg mondjuk nem fogok vegetát használni. meg kerültöm a magaas szalicilátot vagy mit. aztán majd meglátom. ez az étkezési napló jó ötlet egyébként.
a mai napon amúgy nem volt csak közepesen zizzent a kislányom, tehát nem kifejezetten nitróspalack, de párszor kiborult apróságokon. ami más volt, az a hozzáállásom, megpróbáltam minden erőmmel kerülni a felesleges letolást, idegeskedést, inkább türelemmel fordultam hozzá, mint rég, mondtam neki, hogy mit tegyen másképp mint ahogy épp teszi, bíztattam , viccelődtem...és nem totál idegbajban töltöttük a napot. cserében én éreztem magam robbanásra kész nitróspalacknak, de jó volt látni, hogy nem kétségbeesik, hanem inkább megnyugszik egy -egy eset után....na ez nagyon nagy erőfeszítés volt, közben mondogattam magamnak, hogy nem szabad kiabálni, csak türelem, nyugi...a kicsi is nyugodtabb volt így, hogy nem egyfolytában a sírás rívás idegbaj volt körülötte. remélem, hosszú távon is fenn tudom tartani a tendenciát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!