Hizlalo étel? Az alábbi menu szerintetek lehet tápláló?
Hiznia kéne a fiamnak.Nem érték ezekhez a kaloria dolgokhoz,egy nap pl. a következoket eszi,táplálóak ezek?
Reggel:piritos,szelet sonka,vaj,őszile
Tízórai: 1 alma,néha 1 szelet kenyér vajjal ha kér
mellé
Ebéd:fasírt,tejfolos zöldbab főzelék
Uzsonna: kakaos palacsinta 2 db
Vacsora:Sültvirsli 2,kenyér,tea,kocka sajt
Dietetikushoz megyunk kb.3 hét múlva.
A zöldségeket csak levesnek,fozeleknek eszi,paradicsom,paparika nem megy.
Eszik spenótot,szárnyast leginkább cs.melle porkoltnek v rantva.
Heti 2* főzelék,2* leves emellett vmi tesztas etel(turós,diós) v császármorzsa ilyesmi.
Hazi pizzát sutok,heti 2-3 alkalommal süteményt,kakaoscsigat,piskotat.
Mit nem csinalok jól?
8 éves,laktoz erzekeny,dietat tartjuk,minden laktoz mentes!
Köszonom!
pont amiket felsorolsz azokban semmi hizlaló nincs :) na meg nem is a legegészségesebb menü.
reggeli jó, de nagyon hiányzok a zöldség. esetleg uborka, retek, de hétvégén hagymával is eheti a pirítóst.
ebből a kenyér az ami hizlal.
10órai gyümölcs, inkább több legyen, nagyon egészséges, ugye tele van vitaminnal és lédús is, na meg gyümölcscukrot tartalmaz ami szénhidrát.
a mai ebédben nincs semmi hizlaló :) sem a zöldség, sem a zöldség. próbálj ebédre levest is adni neki és abba tegyél tésztát, házi csipetke, csurgatott, cérnametélt, grízgaluska :)
uzsonna. valami tejalapú a legjobb uzsonnára, nem tudom nálatok hogy lehetne megoldani, de azzal lenne teljes a "mintaétrend" :) a cukros sütiket szerintem inkább kerüld, helyette inkább süss túróstáskát, kakaóscsigát, mazsolás kalácsot, ezek is mind hizlalnak a szénhidrát tartalmuk miatt. (persze a cukor is, csak az ugye elég egészségtelen. de nem azt írom, hogy ne egyen palacsintát, csak ne az ilyenekkel próbáld felhizlalni :D)
vacsorára szintén adhatsz neki főtt ételt, a sült virslitől se fog kikerekedni :)
szóval azokat próbáld adni amikben van szénhidrát (gyümölcs, lisztes dolgok) és hogy egynesúlyba legyen így legyen minden nap hús és zöldség is amik nem hízlalnak de nagyon kell a fejlődő szervezetnek.
dietetikushoz ha mentek kérdezd meg ennyi idős gyereknek mennyi az ideális napi szénhidrát bevitel. próbáld majd meg számolgatni, úgy könnyebb megtalálni az egyensúlyt.
én mikor cukros lettem akkor híztam, előtte közel se ettem meg annyi CH-t mint amennyit kellett, zöldségeken éltem, tehát a diéta nem feltétlenül azt jelenti, hogy fogyni fog tőle, inkább beáll az ideális testsúly :)
Inkább jó húsos-zöldséges -gyümölcsös menüt állíts össze. A dietetikus is ezt fogja javasolni a kakóscsiga meg az édességek helyett.Kenyér lehetne rozs vagy teljes kiőrlésű,a magvasak is jók.
A kalóriánál fontosabb a minőség. Legyen inkéább több kisebb étkezés a nap folyamán.
Köszönöm szépen a valaszokat!
Tehát akkor a fozelekeket felejtsem el? Azt hittem a zöldbab+ hogy leszttel van rantva az hizlalo...már nem tudom mit adjak így neki.Hiába konyorgok nem eszi csak az almát,meg egy banant sem hajlandó megenni:-(
Akkor sutok,szívesen készítek de neha már az sem kell neki.
Má vacsora tésztát foztem zöldségeset ilyen szineset hozzá pulykamell volt tejszinesen tejfollel 1ek liszttel habarva,evett kb 10dkg ot belolle:-(
Pedig azon vagyok h a legjobbat kapja,de így hiába.
Elnezest csak olyan messze a dietetikus en meg már nem tudom mit tegyek,pont azokat nem eszi amikbe sok a szenhidrat.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!