Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az hogy lehet, hogy 1 évig...

Az hogy lehet, hogy 1 évig "egészséges" a gyerek, elkezd beszélni és ugyanolyan mint a többi normális gyerek, aztán eltelik 1-2 hónap elkezd nem beszélni és kiderül h autista? Ez hogy lehet?

Figyelt kérdés

#autizmus #egészséges gyerek
2013. ápr. 1. 09:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%
Ajánlom, olvasd el Dr.Natasha Campbell: GAP-szindróma c. könyvét, benne van a segítség.
2013. ápr. 2. 23:54
 12/20 A kérdező kommentje:
a kezeivel úgy csinál mintha szárnyalna amikor örül... furi... ezt jelenti a repkedés... kb 13-14 hós volt mikor elkedzett beszélni. anya apa mama papa
2013. ápr. 4. 14:09
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Keszsegvesztesnek nevezik, amikor a gyermek tobbe nem csinaalja azokat a dolgokat, amit eddig tudott. Az en kisfiam is mondott szavakat 9 honaposan de nem fejlodott tovabb. 26 honaposan ujra indult, 1-2 hetig utanozta, amit mondtunk, azota alkalmankent mond szavakat.

1 evesen ujjal mutatott ram, amikor apa kerdezte. Hol van anya? Ket evesen mar nem csinalta.

Sokat olvastam az autizmusrol es szerintem nem szabad leragadni a kulonbozo dietaknal, ez annal sokkal osszetettebb dolog. Hasznalom a Nas Szuloi kezikonyvet, ami kifejezetten ovodas koru autista gyerekek szuleinek keszult es probalom utanozni, amit csinal.

2013. ápr. 4. 15:21
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"leragadni" nem kell a diéátánál,szerintem azt sneki nem úgy ajánlja,hogy önmagában,fejlesztések nélkül.

Ismerek sok családot,ahol robbanásszerű fejlődést hozott a szigorú diéta (fejlesztések mellett persze) . Ezért merem bátran ajánlani bármelyik érintettnek,ugyanis bajt nem okozhat! A legrosszabb ami történhet,hogy nem történik semmi.

2013. ápr. 8. 10:33
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

A diétával nekem egy nagyon komoly problémám van: hogy az Aspergeres lányom (ahogy sokan az autik közül) extrém válogatós. Eleve csak néhány féle ételt eszik meg, és ha valaminek más az íze, mint amit megszokott, akkor már kiköpi.

(És aki autit nevel, az pontosan tudja, hogy nálunk nem működik az, hogy ne adjak neki mást, majd megeszi, mert előbb halna éhen, minthogy nem kedvére való kaját megegyen. A hivatalos tesztek alapján is extrém érzékeny ízekre, szagokra, és ez sajnos a mindennapokban is megnyilvánul...)

2013. ápr. 8. 15:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze,ezért is nem lehet minden családban kipróbálni.De vannak olyan autik akiknek nem túl extrém a "kajafóbiájuk" ,és viszonylag sokból lehet válogatni,vagy ha nem is annyira sokféléből,de vitaminokkal ,étrendkiegészitővel kialakítható a diétás étrend. DE nem mindenkinél .Sajnos én is nagyon jól tudom milyen nehéz etetni őket ..
2013. ápr. 8. 16:44
 17/20 Omerta_ válasza:
52%

Jellemzően a szoptatás leállása után következik ez be,

amikor az anyatejben lévő védőanyagok hiányában az agyba jutnak az autizmust okozó méreganyagok, amik más gyerekeknél ilyenkor már automatikusan kiválasztódnak.

Az autista kisgyerekes anyukák majd mind fogják mondani, hogy nem, ez genetikus, meg gyógyíthatatlan.

Azt mondanám, hogy igen nehéz, de lehetséges.

http://www.youtube.com/watch?v=Z_0NvcJZwa8

van hozzá magyar felirat

2013. ápr. 9. 20:15
 18/20 anonim ***** válasza:
40%
# 17: Én NEM AKAROM meggyógyítani a gyermekem autizmusát, és ő sem akar meggyógyulni. Ő így TELJES, kerek, egész, okos, ügyes gyerek. Teljesen másképp látja a világot, mint te meg én, de neki ez így jó, ő pont ettől különleges. Az iq-ja extrém magas tartományban van, ez is autizmus (Asperger-szindróma) tünete, és rengeteg más előnnyel is jár (pl. szabályok betartása, kiemelkedően jó beszédkészség, az érdeklődési területén pedig rengeteget tud). Az autizmus NEM BETEGSÉG, ez egy állapot, és nem akarom kigyógyítani a gyermekem abból, hogy önmaga legyen! És az autisták sem akarják, hogy kigyógyítsák őket abból, hogy önmaguk legyenek!
2013. ápr. 9. 20:43
 19/20 anonim ***** válasza:
34%
És én most nem kezdek el videókat linkelgetni, pedig tehetném, de ma már a tudomány ott tart, hogy az autista agyberendezkedés és gondolkodás az, ami más, tehát egy különleges agyról van szó, és ha ez a specialitás nem lenne az emberiségen belül, akkor nem lett volna Newton, Darwin, Eintsein, Mozart sem. Igenis az autistákra szüksége van a világnak, ne akarjuk már őket kigyógyítani abból, hogy úgy látják a világot, ahogy mi soha a büdös életben nem leszünk rá képesek, mert meglátnak bizonyos mintázatokat, és ezáltal képesek megoldani a problémáinkat. Temple Gradin mondta, hogy ha nem lettek volna autisták, akkor a mai napig a tűz körül ülnénk a barlang bejáratánál. Tudom, hogy ez a nem beszélő, a saját világukban élő autik szüleit nem vigasztalja, de ez egy spektrum, és a magasan funkcionáló autista ismerőseim mind kiváló szakemberek a maguk területén, sokkal jobbak, mint az NT társaik. És ebből akarjuk mi kigyógyítani őket? Az én lányom BÜSZKE rá, hogy ő autista.
2013. ápr. 9. 20:49
 20/20 anonim ***** válasza:
Én autista vagyok, 36 évesen jöttem rá. A kisfiam is az, semmilyen tünete nem volt pici korában. 1 éves és 9 hónapos koraban indult el nala az autizmus folyamata, es kb. 5-6 éves koraban vettem eszre, hogy vele is ugyanolyan gáz van, mint anno velem volt. Akkor kezdodtek a dührohamai. Azaz igen, simán van olyan, hogy egeszsegesnek hiszik, majd hirtelen elojonnek a tunetek. Ez egy folyamat, amig kialakul, de, amikor kialakult, jonnek a tunetek...
2016. máj. 30. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!