Lehet, hogy diszlexiás és diszgráfiás a kisfiam, hova
vigyem ahol ezt megállapítják?
Én a nevelési tanácsadóba vittem,és ők küldtek logopédushoz,aki az ilyen gyerekekkel foglalkozik.
2009. szept. 15. 14:34
Ne haragudj, hogy megkérdezem tudom nem a témába vág de annak idelyén maradt ki neki valamilyen mozgás sor? Mászásra vagy ülésre kúszásra gondolok? Mert állítólag ha kimarad akkor is lehet gyanítani ezeket a betegségeket. Azért szokták kicsinek erőltetni a mászást.
2009. szept. 15. 15:06
3/11 A kérdező kommentje:
Nem marad ki neki semilyen mozgás, mászott, 7 hónaposan felállt, utánna tanult meg ülni, bár elég későn 16 hónaposan indult el egyedül. 1 évesen már szépen mondta a szavakat 1,5 évesen mondatokat mondott. Amúgy nagyon okos gyerek, csak sajnos az iskolában nem ismerik el, hogy gond van hanem azt mondják, hogy lassan fejlődik.
Szia!
Én őket tudom ajánlani, nagyon jó szakembereik vannak és aranyosak :)
[link]
2009. szept. 15. 20:46
Milyen embereket rajzol? A fejet balról jobbra,vagy jobbról balra rajzolja? Ha kinyújtja a kezét véletlenül összébb áll a gyűrűs és a középső ujja,mint a többi?
2009. szept. 15. 22:27
Nem noname szakemberekre volt kíváncsi, hanem egy egyszerű válaszra. Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottsághoz kell vinned. Ez alanyi jogon jár, a kérvényt pedig innen töltheted le : [link]
Ha kérdésed van még, írj!
2009. szept. 16. 04:15
Ez valami szakmai féltékenység? Tedd túl magad rajta :)
2009. szept. 16. 07:55
Már bocsánat,de nem szakmai féltékenységről van szó, hanem a kérdés megválaszolásáról. Egyébként, ha már féltékenység, elég gyerekes dolog lepontozni, azt aki válaszol a kérdésre. Ha jól láttam ezt egyedül én tettem meg. Ennyit erről, a szakmai féltékenységről, meg a hozzáértésről is.
2009. szept. 16. 12:58
Miskolci Szuperinfóban ma olvastam
"Gyermeke sokat tanul, de eredményeinem tükrözik erőfeszítéseit? Nehezen koncentrál? Szétszórt a figyelme? Bizonytalan a számonkérés során? Diszlexiás, hiperaktívgyermekek képesség növeleése, összpontosítás javítása.Érd 70/3239916"
Hátha ezen a környéken laktok. De esetleg érdemes felhívni, hogy nem-e tud ajánlani kollégát vagy mit tanácsol. Egy próbát megérne.
2009. szept. 16. 15:24
Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottsághoz kell elvinned. Nem érdemes a diagnózissal sokat várni. A nevtanban csinálnak teszteket, de itt átfogó komplex vizsgálatnak "vetik alá" a gyereket.
Gyógypedagógus vagyok, tudom, hogy működik a nevtan, ismerem a "segítő" okoskodókat is, a Gekkot is... de ne, ha jót akarsz a szakértőibe vidd. :)
2009. szept. 20. 17:53
Kapcsolódó kérdések: