Mi számít nagyobb kikapásnak?
Figyelt kérdés
Szerintetek hol a határ amikor mondható hogy egy gyerek jobban kikapott? Ha példálúl az ujjak helye ottmarad egy fenekes után az már nagy kikapás? Vagy szerintetek mi? Tapasztalt anyukák véleményét várom.2013. márc. 13. 18:26
1/13 anonim válasza:
Én soha nem ütök, nagy kikapás nálunk ha a kiabálok, de úgy hogy a szomszédok is hallják. Ritkán van ilyen, de abból tudják a gyereke, hogy nagy a baj.
2/13 anonim válasza:
Húúú, néha én is nagyon durva vagyok. A párom szokott rám szólni, ha eldurran az agyam, és kiabálok a kisfiammal. Tényleg maximálisan türelmes vagyok, de most 3 éves és gondolom, ezzel minden elmondtam róla:-)
3/13 anonim válasza:
Az egyik gyerekem már azt is kikapásnak érzékeli ha ráncolom a homlokom és morcosan nézek rá, a másik szerint meg ha torkom szakadtából üvöltök és rácsapok az asztalra az még csak az előjáték.
Egy anyuka írta egy fórumon, hogy az ő gyerekeinek a kínzókamra is csak egy izgalmas mesebarlang lenne.
Szóval szerintem attól függ, hogy ki minek érzékeli.
4/13 anonim válasza:
Ha meglátszik az ujjnyom az már elég komoly megegverés
egy enyhe nyakleves, vagy fenékre csapás még elmegy
5/13 anonim válasza:
Volt olyan,hogy fakanállal ütöttem meg gyermekem ami eltört a fotel fa karfáján! Ekkor döbbentem rá mit tettem? Akkor megfogadtam:soha többé nem ütöm meg a gyermekemet! Az ok:egész nap dolgoztam és nem volt semmi időm a pihenésre.A délutánra bezsúfolva voltak a programok:összeszedni a gyerekeket az oviból,isiből,vásárlás,főzés közben házi feladat megszakítva mosással és takarítással, majd tálalás és mosogatás ezután ellenőrizni az iskolatáskákat ellenőrzőket.Este fürdés és alvás! Az eltört fakanál elgondolkodtatott azon:nem szabad türelmetlennek lenni a gyermekemmel,hiszen vállaltam és nem az ő hibája,hogy túlterheltté tettem magam illetve nem volt semmi segítségem! Változtattam a napi beosztásomon úgy,hogy a gyerekekkel eljussunk a játszótérre és többet tudjunk beszélgetni az őket ért napi eseményekről.
6/13 A kérdező kommentje:
Nem könnyű...
2013. márc. 17. 10:54
7/13 anonim válasza:
Az én gyerekeim végzetes testi erőszaknak élik meg azt is, ha esetleg a karjuknál fogva húzom őket :)
8/13 anonim válasza:
Én nem vagyok szülő, de amikor gyerekként elszöktem a szomszéd utcába a barátomhoz játszani, apám nadrágszíjjal verte el a fenekem. Meg is tanultam a rendet. Akkoriban még nem volt olyan, hogy feljelentették a saját szüleit a gyerekek, tanárok a bántalmazás miatt. Meg sem mertünk szólalni, mert szégyelltük magunkat az engedetlenség miatt. Ha most ilyen helyzetbe kerülnék, valószínűleg büntetés gyanánt megtiltanám a tv, rádió, telefon stb használatát egy időre.
9/13 anonim válasza:
Szerintem soha nem szabadna megütni egy gyereket (mást sem!), és nem, a fenékre/kézre csapás sem megengedett! Gondolj már bele, ha te kapnál egyet, mit szólnál?! Kiabálni szintén nem szerencsés, főleg úgy nem, hogy "a szomszédok is hallják"... Azzal semmi sincs megoldva. Én soha nem szoktam kiabálni a gyerekeimmel (az egyik 4 a másik fél éves), megütni meg főleg nem. Már attól rosszul vagyok, ha az utcán alázza az idegbeteg szülő a gyerekét azzal, hogy nyilvánosan megszégyeníti, kiabál vele, pl., mert nem hajlandó fogni a kezét séta közben. Szerintem az ilyen nem való szülőnek. Ennyi.
10/13 anonim válasza:
Az a baj, hogy sohasem tudhatok, hogy egy szülő éppen miért idegbeteg... Lehet, hogy válik, meghalt az anyja, nincs pénze, elvesztette a munkáját, férje megalázta, barátja cserbenhagyta, valaki átverte, hazudott vagy éppen a gyerekkel van valami gond, ami miatt állandóan kihívás a nevelés (autizmus, Asperger, idegrendszeri éretlenség stb) és elveszíti a türelmét, szóval óvatosan az ítélkezéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!