Szerintetek könnyű testi sértésnek minősül az alábbi eset? A 3,5 éves kisfiam minden nap véres karmolásokkal (az arcán és a szeme környékén) jön haza az óvodából.
Figyelt kérdés
Az agresszív kisfiú minden előzmény nélkül karmol. Szerintetek vetessek látleletet a sérüléseiről?2013. márc. 5. 18:31
11/14 anonim válasza:
Ha az óvodában nem tudják megoldani,hogy a gyermeked és a másé is, ne menjen haza véres karmolásokkal akkor azt az Önkormányzatnál kell bejelenteni! A Polgármesteri Hivatalnak kötelezettsége felülvizsgálni az esetet! Nagyon kíváncsi lennék arra,hogy a "karmolászós gyerek egyáltalán mehetne-e közösségbe??????
12/14 anonim válasza:
Igen,mehet sajnos,mert a törvény szerint az ilyen SNI-s (sajátos nevelési igényű)gyerekeket,KÖTELES az óvoda integrálni a többi gyermek közé,nem tehet mást.
13/14 anonim válasza:
12-es: Gondolom van valami előírás az óvoda számára is,hogy a "sajátos nevelésű" gyermeknél milyen szabályokat kell figyelembe venni. Nekem nagyok a gyerekeim,de nem vinném olyan helyre őket, ahol nincs meg a csemetéim személyes biztonsága! Esetleg több felnőtt ügyelne a gyerekekre,vagy olyan speciális programok amellyel el lehetne különíteni az agresszív gyereket? Miért kellene egy komplett csoportnak elviselni a kezelhetetlent? Anno:külön óvodákat működtettek olyan gyermekek számára mint a leírt eset illetve a motorikus (túlmozgásos) valamint akik a beszédben,olvasásban vagy valami más területen hátrányba kerülhettek. Minden jót megszüntettek?
14/14 anonim válasza:
Ne haragudj, kedves kérdező, de ilyen meg sem fordulna a fejemben, hogy egy ovis gyermek ellen feljelentést tegyek a rendőrségen. Első körben óvónőkkel, esetleg szülővel kellene beszélni. Én azt a karmolós másik gyereket is csak sajnálni tudom, mert biztos megvan a viselkedésének az oka.
Én sem hagynám nyilván annyiban, ha sorozatos incidensek történnének az óvodás gyerekemmel szemben, de amit írtál, erős túlzásnak tartom. Még jó, hogy egyébként is másik oviba fogod járatni, így megoldódik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!