Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak anyámékkal? (18/L)

Mit csináljak anyámékkal? (18/L)

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy van egy rettentően hisztis húgom(2 és fél éves). Semmi se jó neki, mindig csak magára gondol és egyszerűen képtelen megérteni, hogy ha valami nincs, az nincs. Persze, persze dackorszak, meg minden, de lassan óvodába kell járnia, és rémálmaimban sem tudnám elképzelni, mit fog majd ott leművelni. Az apja elkapatta, ha nyitja a száját, egyből felveszi és rázza a hátsóját, anyám meg csak üvöltözik, nem szimplán felemeli a hangját, szó szerint, mint a fába szorult féreg. Minden egyes nap ezt kell hallgatnunk, és hiába pofázom neki, hogy részben ezért van az a szerencsétlen gyerek kikészülve... Felhozom, akármilyen normális hangnemmel, mindent magára vesz és félreért, amit mondok, és durcásan elviharzik, csapkodja az ajtót, velem is kiabál, mondván, okoskodok, de szerintem csak fáj az igazság neki. Ebből pedig mindig veszekedés a vége... Tudom, nem tudhatom, milyen ez, de az már rég szégyen, hogy én, akinek soha nem volt gyereke, több eszem van, mint anyámnak... Fogalmam sincs, mit tegyek, de nem fogom hagyni, hogy tönkretegyék a testvéremet!
2013. febr. 19. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy két és fél éves gyereknek az esetek 99%ában hisztis és akartos.... Ezt a mondatot meg nem értem: " Semmi se jó neki, mindig csak magára gondol és egyszerűen képtelen megérteni, hogy ha valami nincs, az nincs." Ezt a két és fél éves gyerekre írtad????
2013. febr. 19. 18:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Ne értsd félre, imádom a húgomat, meg minden, szóval ne feltételezd, hogy rosszindulat van bennem, de tényleg ez az igazság! Nem hálálja meg a törődést, teljesen közönyös, de ezért nem őt hibáztatom, hanem anyumékat!
2013. febr. 19. 18:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy minden gyerek ilyen, és én normálisan bánok vele, próbálom megnyugtatni meg minden, de pont anyum az, aki ezt nem bírja felfogni és csak üvöltözik vele, mint az idióta!
2013. febr. 19. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:

A gyereknél ez a dac korszak és valóban már nem viseli lelkileg ezt a veszekedést. Anyukád meg egyszerűen idegbeteg és nem értem hogy miért vállalták be a gyereket ha már nem bírja. Gondolom nem fiatalok a szüleid mert te 18 éves vagy, és azért van pár év korkülönbség közted és a tesód közt.

Anyukádnak egy ideggyógyász kell az is biztos, apukádnak meg nem ugrálnia, hanem nevelnie kéne a gyereket hogy felfogja azt hogy mi az hogy nincs.

Nekem is van egy 3 éves kislányom a barátnőmmel igyekszünk úgy nevelni hogy azért mindent megkapjon, de ne hisztizzen mindenért, tehát mi igyekszünk úgy csinálni hogyha egy játék megtetszik neki a kirakatban de mi nem vesszük meg neki több okból akkor ne hisztizzen addig addig mire megvesszük neki, hanem megvárjuk mire lenyugszik és beletörődik a dologba.

Ezt még nálatok se lenne késő bevezetni ezt a "rendszert" hogy megértse hogy ami nincs, az nincs. De mivel sajnos nem te vagy az anyukája így maximum csak tanácsokat adhatsz a szüleidnek.

A szüleidnek meg már nincs úgy türelmük a gyerekneveléshez ami érthető is, nem tudom hány évesek de biztos hogy már 40 év felett vannak, és inkább megadják neki azt amit akar csak ne üvöltsön. Anyukád meg ezért készül ki mert már megszokta hogy te felnőttél, nem hisztizel és képes vagy ellátni magad otthon, és most hirtelen jött neki egy kisgyerek akit ugye újra el kell látni, újra 24 órás szolgálat és már lelkileg nem bírja ezt.

Nekem dióhéjban ez a véleményem.

2013. febr. 19. 18:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, azt hiszem, igazad van! Viszont anyukám elég fiatal, fiatalos is, egyébként normális, nagyon jóban vagyunk, mint két barátnő. De amióta ez szóba került... még csak tanácsokat se adhatok neki, mert egyből azzal jön, hogy őt senki se érti meg, meg mindig oktatóórákat tartok neki, stb. Szerinte én nem voltam ilyen kiskoromban, igaz én nem is lettem felkapatva. Egyébként sajnos mind a kettőjüknek van egy kis idegrendszeri problémája, de ez már hosszú sztori... :(
2013. febr. 19. 18:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem, hogy csak annyit szoktam neki mondani, hogy ne kiabáljon a gyerekkel, és ha veri magát, rá se bagózzon, mert ez csak figyelemfelkeltés. Nem adok neki komplett instrukciókat, hogyan kéne nevelnie azt a gyereket.
2013. febr. 19. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Minden gyerek más, és ennek semmi köze az elkapatáshoz. Pár év múlva már más lesz a helyzet, ha sikerül ezen az időszakon egészségesen átesni.
2013. febr. 21. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!