Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért teszi ezt némelyik...

Miért teszi ezt némelyik kiválasztott játékával a 3 és fél éves kislányom?

Figyelt kérdés
Nyár óta folyamatosan furcsa dolgokat csinál a kislányom.Kiválaszt a játékai közük egyet és állandóan cipeli magával mindenhova,folyamatosan arról a játékáról beszél ,néha teljesen felhergeli magát és elkezdi dobálni,nekicsapkodni a falnak,kitekerni a játékállat lábát,lehajítja a földre és elkezdi taposni,ilyenkor teljesen fepörög visítozik szinte alig tudom lehiggasztani.Most egy a mamától kapott plüssméhecske az áldozat.Ma kénytelen voltam már elvenni tőle,mert teljesen agresszív kitöréseket produkált.Viszont ,hogy elvettem követeli vissza,parancsoló hangon beszél velünk,és amikor az apja rászólt rácsapott az apja arcára.A párom nagyon kiakadt,nem sok kellett ahhoz,hogy ráüssön.Mi nem szoktuk ütni a gyereket,szóval nem értjük honnan jön belőle ez az agresszió.Oviba nem jár még,testvére nincsen,így teljesen érthetetlenül állunk ez előtt.Mi lehet ez nála?
2013. jan. 13. 22:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Előző: kevered

- a temperamentum (alapvetően két féle: introvertált és extrovertált),

- a jellem, és

- az életkori sajátosság

fogalmakat.

2013. jan. 23. 17:15
 22/25 anonim ***** válasza:

21. válaszoló "szakértő"-nek:

Nem is biztos, hogy szükség van pszichológusra ennél a kislánynál, de ha van - amit úgy gondolom egyikünk sem tud egy leírás alapján megítélni, de azért jobb ha tudod: pszichológus nem ír fel gyógyszert, hanem játékterápiát alkalmaz, ha arra szükség van.

A másik: Kicsit ellentmondásba keveredtél saját magaddal, miszerint neveléssel nem lehet változtatni a jellemen, viszont ha megtanul viselkedni, akkor "normális" ember lesz.

Mit gondolsz, egy kicsi gyerek hogy tanul meg viselkedni? Ha megtanítják, rávezetik, elmagyarázzák neki, megfelelő példát lát. Vagyis NEVELIK!

2013. jan. 24. 10:34
 23/25 anonim ***** válasza:

Előző: egyrészt én nem javasoltam pszichológust, másrészt meg -ismétlem- nincs érdembeli jelleme egy 3 évesnek, csak sajátos temperamentuma, azon nem lehet változtatni, csak a jellemen, ami viszont nincs ,így nincs min.

Ami életkori sajátosság, AZ NEM HIBA, TEHÁT NEM KELL NEVELNI! A szülőt érdemes nevelnie, és legfőképpen saját magát, hogy képes legyen megfelelően érteni a gyermeke lelkivilágát, és megfelelően képes legyen a helyzethez viszonyulni, arra reagálni.

2013. jan. 24. 20:57
 24/25 anonim ***** válasza:

ELŐTTEM ÍRÓ!

Bocsánat... A 20. válaszolónak szántam a hozzászólást, amiket te írtál, azzal teljesen egyetértek!

2013. jan. 24. 21:14
 25/25 anonim ***** válasza:
csak az előző kommentekhez szólnék hozzá: nem lesz "normálisabb" a gyerek, ha közösségbe jár, és nem lesz "nem normális", ha nem jár. A közösség sokszor ártalmasabb, mint hinnénk.
2013. febr. 5. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!