Miért teszi ezt némelyik kiválasztott játékával a 3 és fél éves kislányom?
Előző: kevered
- a temperamentum (alapvetően két féle: introvertált és extrovertált),
- a jellem, és
- az életkori sajátosság
fogalmakat.
21. válaszoló "szakértő"-nek:
Nem is biztos, hogy szükség van pszichológusra ennél a kislánynál, de ha van - amit úgy gondolom egyikünk sem tud egy leírás alapján megítélni, de azért jobb ha tudod: pszichológus nem ír fel gyógyszert, hanem játékterápiát alkalmaz, ha arra szükség van.
A másik: Kicsit ellentmondásba keveredtél saját magaddal, miszerint neveléssel nem lehet változtatni a jellemen, viszont ha megtanul viselkedni, akkor "normális" ember lesz.
Mit gondolsz, egy kicsi gyerek hogy tanul meg viselkedni? Ha megtanítják, rávezetik, elmagyarázzák neki, megfelelő példát lát. Vagyis NEVELIK!
Előző: egyrészt én nem javasoltam pszichológust, másrészt meg -ismétlem- nincs érdembeli jelleme egy 3 évesnek, csak sajátos temperamentuma, azon nem lehet változtatni, csak a jellemen, ami viszont nincs ,így nincs min.
Ami életkori sajátosság, AZ NEM HIBA, TEHÁT NEM KELL NEVELNI! A szülőt érdemes nevelnie, és legfőképpen saját magát, hogy képes legyen megfelelően érteni a gyermeke lelkivilágát, és megfelelően képes legyen a helyzethez viszonyulni, arra reagálni.
ELŐTTEM ÍRÓ!
Bocsánat... A 20. válaszolónak szántam a hozzászólást, amiket te írtál, azzal teljesen egyetértek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!