Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért teszi ezt némelyik...

Miért teszi ezt némelyik kiválasztott játékával a 3 és fél éves kislányom?

Figyelt kérdés
Nyár óta folyamatosan furcsa dolgokat csinál a kislányom.Kiválaszt a játékai közük egyet és állandóan cipeli magával mindenhova,folyamatosan arról a játékáról beszél ,néha teljesen felhergeli magát és elkezdi dobálni,nekicsapkodni a falnak,kitekerni a játékállat lábát,lehajítja a földre és elkezdi taposni,ilyenkor teljesen fepörög visítozik szinte alig tudom lehiggasztani.Most egy a mamától kapott plüssméhecske az áldozat.Ma kénytelen voltam már elvenni tőle,mert teljesen agresszív kitöréseket produkált.Viszont ,hogy elvettem követeli vissza,parancsoló hangon beszél velünk,és amikor az apja rászólt rácsapott az apja arcára.A párom nagyon kiakadt,nem sok kellett ahhoz,hogy ráüssön.Mi nem szoktuk ütni a gyereket,szóval nem értjük honnan jön belőle ez az agresszió.Oviba nem jár még,testvére nincsen,így teljesen érthetetlenül állunk ez előtt.Mi lehet ez nála?
2013. jan. 13. 22:03
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
27%
Én még nem vagyok felnőtt,de szerintem azt kéne csinálni ha jót csinál megjutalazni valamivel amit szeret ha rosszat csinál akkor peddig ne erőszakosan de ne is túl könnyedén vedd a dolgot mivel ha erőszakosan kezeled akkor az ő agyában rögtön belevésődik az hogy csúnyán rászoltál és hisztizni fog toporzékolni és késsőb úgy marad meg benne mind nagyon csúnya emlék ha túl lazán kezeled pl azt monodod enye benye azon csak nevetni fog szerintem és ez arra ösztönzi hogy mégötbször csinálja tehát ez sem jó megoldás. az erőszak levezetésére használja a plüst lehet, hogy nincsenek barátjai akikel beszélgethetne hanem csak ti és érzékeli hogy ez rossz dolog hogy neki nincsenek barátai és lehet hogy kétségbeesésében bánatában csinálja ezt a plüst had hordozza magáal de mond azt neki hogy ne üsd a plüst mert az fáj neki és egyszer meg fog rád haragudni. (most ne nézetetek hülyének én csak segíteni akarok ) szerintem ha meg mégegyszer megütne akkor mond azt neki enyje megütöd azt aki a világon a legjobban szeret téged. és akkor szerintem lelkiismeretfürdalása lesz. és mindenképp találjatok neki barátokat. szerintem ez beválhat :)
2013. jan. 20. 10:25
 12/25 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, kedves előző, de se nagykorúként, ráadásul se szakemberként milyen alapon teszel javaslatot gyermeknevelési kérdésben?

Bár itt-ott írtál épkézláb meglátást, de több ponton is égbekiáltó , amit javasolsz!

Először is, mi számít rossznak?? Úgy fogalmazol: "ha rosszat csinál". Előbb meg kellene vizsgálni, a plüss földhöz verése ez esetben, 3 és fél éves esetén "rossz" dolog-e, vagy sem!

Egyébként meg szinte életmentő, hogy a földhöz vagdossa egy 6 év alatt gyermek, ha feszültsége van, mert kifinomultabb (differenciáltabb) módon nem tudja kifejezni szorongását, dühét egy 6 év alatti kisgyermek! És nem is elvárás! Sőt, engem az ijeszt meg, ha egy 6 év alatti nem tesz ilyesmit néha sem, miközben dühös, frusztrált, szorong.

Nos, a plüss földhöz verését te sem látod rossznak. Csupán hangsúlyoztam, hogy kifejezetten -kvázi- "életmentő"!

Na de... miért tenne jót egy kisgyermeknek, hogy lelkiismeret furdalást okozzon neki bárki is?? Ezt írod:

"mond azt neki enyje megütöd azt aki a világon a legjobban szeret téged. és akkor szerintem lelkiismeretfürdalása lesz"

Az kisgyermek impulzív! Ami azt jelenti, előbb cselekszik, aztán esetleg lehet, h megbánja, de a lényeg: hirtelen reagál. Impulzivitással az olyan személyt is jellemezzük, aki előbb cselekszik, mint gondolkodik, de egy 4 év alatti még nem gondolkodik tudatosan, csak ösztönösen fejlődik az intellektusa, látens, rejtett módon tanul. (4-7 évesen is látensen tanul, de már megjelenik a tudatosság.)

Tehát nem számít hibának, ha a felnőttet megüti egy 7 év alatti gyermek, MIKÖZBEN A KISGYERMEKNEK ÉRZELMI KITÖRÉSE VAN! A felnőttnek kutya kötelessége megvédeni ÖNMAGA, ÉS A GYERMEK testi épségét ilyen esetben! Mert nem tehet arról a gyermek, ah a felnőtt alapot ad a tettlegességre a gyermeknek, amikor erős érzelmi feldolgozás megy végre a kisgyermek pszichéjében, ami rendkívül nehezen kontrollálható számára!!

2013. jan. 20. 12:40
 13/25 anonim ***** válasza:
26%

Pontosítom előző beírásomat!

" Előbb meg kellene vizsgálni, a plüss földhöz verése ez esetben, 3 és fél éves esetén "rossz" dolog-e, vagy sem! "

Sokkal inkább arra gondolok a jelen kérdés kapcsán:

Előbb meg kellene vizsgálni, a szülő megütése ez esetben, érzelmi kitörés esetén, 3 és fél éves esetén "rossz" dolog-e, vagy sem!

2013. jan. 20. 12:42
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos problemäs lesz a gyereked, a kesöbbiekben is szämithatsz agressziora. Mindegy, hogy mi vältotta ki näla, ez a viselkedes semmikepp sem normälis. Az alapvetö emberi, lelki tulajdonsägokat a gyerek magäval hozza, sajät kis szemelyisege nem nagyon vältoztathato. Nevelni lehet, söt kell is, hogy tudjon viselkedni, de a jelleme nem fog vältozni, ez vele született dolog.
2013. jan. 20. 20:57
 15/25 anonim ***** válasza:

Hogy írhattok ilyen eszement dolgokat, felelőtlenül, mint pl. az előző, vagy mint a fentebbi kiskorú??

Mire alapozod, előző, amit írtál??

ÉLETKORI SAJÁTOSSÁGRÓL VAN SZÓ, AMIRŐL A KÉRDEZŐ ÍR! ÁLTALÁNOS JELENSÉG 3 ÉVESEN!! Nem a későbbi jelleméről szól!

2013. jan. 21. 14:24
 16/25 anonim ***** válasza:
Kedves 15-ös, az en gyerekeim se angyalok, de ilyet soha nem csinältak. Ez a jellemmel igenis összefügg. A tanäcsom: nem törödni vele, ha a jätekot püföli. Elvegre a jätek nem elöleny, ezt a gyerek is tudja.
2013. jan. 21. 22:09
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Előző, 24%-os,

ad 1:

Még nincs kialakult jelleme egy óvodásnak, pláne nem egy 3 évesnek! Csupán jellemezhető alapvetően valamely temperamentummal, A NÉHÁNY fajta közül. Persze megjelennek sajátosságai is már, mellékesen.

ad2.:

Ez valami hóbort, hogy a laikus szülő csak azért is megmutatja, hogy okosabb a pedagógusnál?? Amondó vagyok, nem szent írás, amit a pedagógus mond, és a világ minden szakmájára jellemző az egészséges vita is, hiszen nem 100%-ra értenek egyet az azonos szakma képviselői sem, sok mindenben.

AZONBAN ÉRDEMES LENNE A LAIKUS, HOZZÁ NEM ÉRTŐ SZÜLŐNEK LEGALÁBB ELGONDOLKODNIA a szakember tapasztalatán, ismeretén! Attól még, hogy te is foglalkozol gyerekekkel, ez nem okoz önmagában tudást a gyermeknevelési képességed terén! Hány és hány szülő neveli hibásan a gyerekét...

ÉLETKORI SAJÁTOSSÁG, AMIT A KEDVES KÉRDEZŐ FELVET,

NEM PEDIG EGYÉNI SAJÁTOSSÁG.

2013. jan. 22. 20:24
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Elözö pedagogusnak; van tapasztalat, ovodäba en is järtam, söt anyäm ovonö felsöfoku vegzettsegü. Ilyen viselkedest en egyszer sem tapasztaltam ott. DE: 3 evesen hetekig korhäzban voltam, ahol a jätszo teremben egy csapat vad fiu mindennap megdobälta a polcon levö jätekokat, amik aztän ettöl leestek a földre. En pedig mindennap felszedtem ezeket a jätekokat, megsimogattam öket, es visszatettem öket a polcra. JELLEM. De hagyjuk.
2013. jan. 23. 01:01
 19/25 anonim ***** válasza:
65%

18. "van tapasztalat, ovodäba en is järtam, söt anyäm ovonö felsöfoku vegzettsegü"

Ejha, már az is tapasztalatnak számít, hogy te is voltál gyerek??? Az meg hogy anyukád óvónő, nem azt jelenti, hogy te ültél helyette az iskolapadban. Már bocsánat, de mi a francnak idegesíteni az anyukát olyan dolgokkal, amihez tényleg nem értesz. Ha némi sejtésed lenne a dolgokról, akkor így LÁTATLANBAN azt javasolnád az anyukával, hogy mutassa meg a gyerekét pszichológusnak és beszélgessen vele.

2013. jan. 23. 14:01
 20/25 anonim ***** válasza:
3%

Ha mär 3 evesen pszichologushoz järatjäk, majd tablettät is szedetnek vele! Amitöl pär ev alatt meghülyül, kesöbb meg ämokfuto lesz. NEM. Kisgyerek ne szedjen gyogyszert. Es ha szettepi szändekosan a jätekot, akkor nem kell venni megvarrni, vagy ujat venni.

Legujabb kutatäsok szerint az agressziv ovodäsbol lesz az agressziv felnött. A pici gyereknek a jelleme, genetikäja adott. Ezen a nevelessel nem lehet vältoztatni, VISZONT: ha megtanul viselkedni, akkor lesz belöle normälis ember. Amig nem embert vagy ällatot bänt, addig nem erdekelne, hogy mit csinäl a jätekäval - legfeljebb nem lesz neki jäteka, na bumm. Tanulja meg, hogy mindennek következmenye lesz.

2013. jan. 23. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!