Hol lehetne az iterneten a visszafelé számolást tanítani a gyermekemnek?
az enyém a mikró digitális órájáról tanulta meg :)
szemben ül vele minden evésnél
Én sem értem a net miért fontos, de kerestem ilyet. Sajna magyarul nincs, de hozzá mondhatjátok , ha leveszed a hangot:
http://www.youtube.com/watch?v=x_O0YiUFtxc
A másik lehetőség, hogy felveszed magad, ahogy elmondod a számokat visszafelé, diktafonnal, mikrofonnal... és aztán azt játszátok le újra és újra.
Én is azt gondolom azonban, hogy a legjobb, ha leültök egymással szemben, egyet ő mond, egyet te, és együtt gyakoroltok. Uncsi? Nem lehet egyedül hagyni a gyereket, hogy "csináld csak"? Hát igen. Sajnos így van.
Szerintem nem az interneten keresgélj, hanem használj vele eszközöket, főleg ha fogyatékos. Sokkal kézzelfoghatóbb számára, ha látja, mutatja, elveszi, stb.
Nem írtad milyen számkörben kellene, de mondjuk legyen 10-es számkör. (Ha nagyobb számkörről van szó, akkor is érdemes 5-tel, 10-el kezdeni, mert amíg az nem megy, hiába gyakoroltatnád nagyobb számról indulva.)
Kiraktok pl. 10 babszemet, és mindig elvesztek 1-et. Közben mondod a számokat. Vagy számegyenesen lépkedtek egyesével visszafelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!