Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Elsős kisfiam nem tanult meg...

Elsős kisfiam nem tanult meg olvasni. Milyen könyv lenne jó erre a problémára?

Figyelt kérdés
Minden tantárgyból 4-es 5-ös várható a kisfiamnak,de egyáltalán nem tud írni és olvasni.Szakember azt mondta még nem mondhatják ki,hogy diszlexiás,de javasolja,hogy ismételjen osztályt.Én viszont nem szeretném,mert amúgy is évvesztes 8 éves múlt.Olyan szakkönyveket esetleg számítógépes programot keresnék aminek segítségével megtaníthatnám a fiam olvasni,írni és az ára sem elérhetetlen (ajánlották a Varázsbetű-t,de az 34000 ft)Minden tanácsot,ötletet javaslatot szívesen fogadok.
2008. máj. 30. 23:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

:o) 2 év múlva... Vicc... Az öcsém 2,5 éves volt mikor már teljesen nyilvánvaló volt. A diszlexiának elég konrét "tünetei" vannak... Már bocsánat a morbid példáért, de csak, hogy érezzétek: "Hát...lehet, hogy csak egy jóindulatú csomó, de 2 év múlva már mikor halálos is lehet biztosra mondjuk, hogy rák... Addig várjunk... "

Sok sikert Neketek!

(bár változatlanul azt mondom szótagolós módszer és a kisfiad szebben fog olvasni bármelyik társánál.. :o) ) Hajrá!

2008. jún. 19. 07:05
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Tudod én is azért próbálok magamnak megoldást keresni,mert a szakemberek össze vissza beszélnek.Most épp a mamánál vannak a gyerkőcök pár napig,de ha hazajönnek keményen belekezdünk az olvasásba.Köszi a bíztatást!
2008. jún. 19. 11:35
 13/18 anonim ***** válasza:
76%
Szia! Nekünk is hasonló problémánk volt. Most fejezte be a kisfiam szintén az első osztályt, és a nyári szünidőre mi is az " Én is tudok olvasni" című könyvet kaptuk. Ebből gyakorolgatunk és én is olvastatgatom vele a feliratokat az utcán, vagy bárhol. Szívesen olvas nem mondja hogy nem akar de egyszerre sokáig nem tudom leültetni. Kitartást nektek, és azért a szünidőre jó pihenést is!
2008. jún. 23. 13:35
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást,sok sikert nektek is.
2008. jún. 23. 23:21
 15/18 anonim válasza:
75%

Szia

A Meixner Ildikó szerezte Játékház képes olvasókönyv nálunk tökéletesen bevált. Az én gyermekem is diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Igaz hogy évet ismételtünk(amit nem bántam meg), de ma gyönyörüen olvas és szeret is olvasni, hála a szerző könyvének meg a pedagógusainknak akik felismerték, hogy a Meixner féle tankönyvcsaládra váltsanak át az oktatásban.

2008. jún. 27. 18:47
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2008. jún. 30. 12:34
 17/18 anonim ***** válasza:
71%
Nekem, mindig ha ilyet hallok, az jut eszembe, hogy miért kell ennyire erőltetni hogy egy év alatt tanuljon meg olvasni??? Más országokban, úgy hallottam, második, vagy harmadik osztályig kell megtanulni rendesen olvasni! Persze, gyakoroljatok sokat, jókedvvel (!), de legyünk türelmesek!Az olvasás nagyon összetett folyamat, lehet, neki egyszerűen több idő kell.
2008. júl. 14. 12:56
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,mégha csak egy év alatt kellene,de már 5 hónap alatt meg akarják őket tanítani,sőt már ovodában kezdik az alapokat.
2008. júl. 15. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!