Miért vesz fel a kilenc éves lányom pelenkákat?
Fel akarja hívni magára a figyelmet.. mert azt látja hogy a kisebbel többet foglalkozol. Mivel foglalkozol többet a kisfiaddal napi szinten mint a kislányoddal? Csak mert szerintem egy 4 éves kisfiú sem igényelne már "annyival" többet.
Miért nem lehet bevonni a kislányt a házimunkába? Nem akarja vagy miért?
Pl lehetne közös program az elmosogatás is akár.. te mosogatsz, ő meg törölget amit a kezébe adsz.. közben tudtok beszélgetni, hogy mi történt vele a suliban, milyen napja volt, mit evett, te is tudsz neki mesélni. Igaz hogy kicsit több idő megy így el, de tartalmas lesz neki.
Muszáj változtatnod ezen!
Napi egy órát "szánsz" rá?
Ne haragudj, de olyan ez a mondatod, minta nyűg lenne neked ez az egy óra is.
Nekem két kicsi gyerekem van, a nagyobb a 4 éves. Még soha nem számoltam ki, hogy konkrétan mennyi időt vagyok fele. Való igaz, nem egyénileg foglalkozok vele, hanem csak úgy szimplán együtt vagyunk munka, ovi, bölcsi után.
Nem feltétlenül kell, hogy segítsen neked a munkában, de ha kint vagy a konyhában, ő is kint lehet veled. Rajzol, bíbelődik ezzel, azzal, vagy éppen leckét ír.
A pelenkát lehet, hogy csak játékból vette fel, vagy betét gyanánt próbálgatta. (A 4 éves lányom wc papírt tesz a bugyiba, mint betét, jót nevet rajta.)
ALapvetően a te hozzáállásodban látom a hibát, bár annyira keveset írtál, hogy ezt sem mondhatom igazán.
Ha másban is gondot látsz a lányoddal kapcsolatban, akkor meg kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!