Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért vesz fel a kilenc éves...

Miért vesz fel a kilenc éves lányom pelenkákat?

Figyelt kérdés
Nem túl sok időm van a nagyobbik lányomra, de azt vettem észre, hogy a négy éves öcsikéjével többet foglalkozom, s így többet foglalkozzak vele is. Sokszor hatig dolgozom és a férjem megy érte az iskolába. Mi lehet a baj?
2012. dec. 14. 14:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hétköznap napi egy órát rá szánok, de neki több törődés kell. Egyszerűen nem tudok rá több figyelmet fordítani. A házi munkában nem lehet bevonni.
2012. dec. 14. 15:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Fel akarja hívni magára a figyelmet.. mert azt látja hogy a kisebbel többet foglalkozol. Mivel foglalkozol többet a kisfiaddal napi szinten mint a kislányoddal? Csak mert szerintem egy 4 éves kisfiú sem igényelne már "annyival" többet.

Miért nem lehet bevonni a kislányt a házimunkába? Nem akarja vagy miért?

Pl lehetne közös program az elmosogatás is akár.. te mosogatsz, ő meg törölget amit a kezébe adsz.. közben tudtok beszélgetni, hogy mi történt vele a suliban, milyen napja volt, mit evett, te is tudsz neki mesélni. Igaz hogy kicsit több idő megy így el, de tartalmas lesz neki.

Muszáj változtatnod ezen!

2012. dec. 14. 16:15
 13/19 A kérdező kommentje:
De nem akar segíteni.
2012. dec. 14. 16:20
 14/19 anonim ***** válasza:
95%
Mióta hord egy 4 éves pelenkát? Vagy ha mégis, az hogyan megy rá egy 9 éves lányra?
2012. dec. 14. 17:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Írd már le normálisan a kérdésedet!! Hol veszi fel a pelenkát, otthon? Mi az, hogy nem tudsz rá több időt fordítani? Miért hord egy négy éves gyerek pelenkát? Miért foglalkozol az egyik gyerekeddel többet, a másikkal meg kevesebbet?
2012. dec. 14. 18:17
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez többször előfordult? Ha csak egyszer, akkor lehet, hogy csak kíváncsi. Egy 9 éves is még kisgyerek. Én ilyen koromban elvettem egy betétet anyukámtól és teszteltem a nedvszívóképességét. Csak sajnos azzal, hogy belepisiltem. Hát nem vált be. De ezt nem azért csináltam, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Sőt, eltüntettem a nyomokat. Csak egy gyerekes kíváncsiság volt a részemről.
2012. dec. 14. 19:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Tedd a 9 éves gyereked pelenkába és mond neki hogy nem viszlek ide oda mert pelenkát hordasz még. Olyan helyet mondasz ahova szívesen elmenne
2012. dec. 16. 21:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a kilencéves lány írta ki a kérdést. Ha így akarod felhívni magadra a figyelmet, hogy felveszed az öcséd maradék pelenkáit, szerintem jó a humorérzéked, de úgy tűnik, anyukádnak nem esik le a tantusz, úgyhogy muszáj lesz nyíltan megmondanod neki, hogy mi a gond.
2012. dec. 20. 14:26
 19/19 anonim ***** válasza:
93%

Napi egy órát "szánsz" rá?

Ne haragudj, de olyan ez a mondatod, minta nyűg lenne neked ez az egy óra is.

Nekem két kicsi gyerekem van, a nagyobb a 4 éves. Még soha nem számoltam ki, hogy konkrétan mennyi időt vagyok fele. Való igaz, nem egyénileg foglalkozok vele, hanem csak úgy szimplán együtt vagyunk munka, ovi, bölcsi után.

Nem feltétlenül kell, hogy segítsen neked a munkában, de ha kint vagy a konyhában, ő is kint lehet veled. Rajzol, bíbelődik ezzel, azzal, vagy éppen leckét ír.

A pelenkát lehet, hogy csak játékból vette fel, vagy betét gyanánt próbálgatta. (A 4 éves lányom wc papírt tesz a bugyiba, mint betét, jót nevet rajta.)

ALapvetően a te hozzáállásodban látom a hibát, bár annyira keveset írtál, hogy ezt sem mondhatom igazán.

Ha másban is gondot látsz a lányoddal kapcsolatban, akkor meg kérj segítséget.

2012. dec. 20. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!