Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Fiam iszik. Mit lehet tenni?

Fiam iszik. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves fiam, és hétvégente eljár a haverokkal és szoktak iszogatni, meg szerintem dohányzik is. Viszont emellett nagyon okos, értelmes. Jegyei is jók és nincs vele semmi probléma ezen kívül. Rendes meg sokkal érettebb a felfogása mint a korosztályának. Csak ezzel az alkoholizálással meg dohányzással nem tudom mit lehetne kezdeni. Vagy hagyjam annyiban, mert végül is jó gyerek és tanul is.
2009. aug. 21. 02:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha en belegondolok, h mennyi vorosboros kolat voltam kepes meginni egy-egy bulizaskor...:) Es meg jol sem tanultam! De sosem lattak otthon reszegen v. ilyesmi. Kinovi ezt az ember, de teny: nem art, ha figyelsz ra azert. Hogy miert mondom ezt: en 32 eves vagyok, most varom az elso fiamat, ocsemek is drog-,cigi-, alkohol mentesen elnek. (Nem antialkoholistak, de mertekkel). Viszont az apank alkoholistakent 45 evesen halt meg: egyszeruen o igy tudta (azt hitte) feldolgozni a szuleivel valo kapcsolatat es hajlama volt ra. Sosem volt reszeg, de a katonasag ota ivott. En szerintem ez hajlam kerdese. Mi nyitottak vagyunk, mindent megdumalunk Anyuval es ez neki nem volt meg. Bocs, ha hosszura sikeredtem.
2009. aug. 25. 16:19
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha mértékkel iszik, és tud úgy is bulizni, hogy nem az alkoholtól fogja jól érezni magát, hanem a jó társaság miatt, akkor nincs gond. A dohányzás viszont elég gáz. Bár írtad, hogy értelmes gyerek, de ha rászokott a cigire... Hiába vannak a prevenciós órák a suliban, mindenki úgy kezdi, hogy kíváncsiságból, meg menőzés a haverok előtt, aztán mire észbe kap, már rászokott, leszokni meg elég nehéz önerőből. Beszélj vele mindenképp, ha tényleg értelmes, okos gyerek, akkor hallgatni fog rád!
2009. aug. 30. 14:30
 13/20 anonim ***** válasza:
25 éves anya vagyok, én mai napig havi egyszer eljárok a régi társaságommal iszogatni, cigizni.Kb 16 on kezdődött nálam és tényleg a haverok megtartása, a buli a lényeg. Szerintem szabj határt, ha egyik este elmegy másnap ne menjen vagy korábban jöjjön haza. Legalább is én örültem volna ha anyukámék szorosabban fognak. Később fogja meghálálni most lehet ellenkezni fog veled...de hagyd hogy éljen, zenéljen...Vagy engedd meg, hogy a barátait hazavigye és akkor te is nyugodtabb leszel...
2009. aug. 31. 10:47
 14/20 anonim ***** válasza:
30%

Nem ne hagyd annyiban ugyanis 16 évesen még fiatal ehhez 20 éves korára el fog hülyülni az alkohol és a cigaretta miatt!!

Nem fog tudni tanulni!! Romlik a felfogóképessége az egészségéről már nem is beszélve ráadásul megáll a növésben plusz még impotenssé is vállhat!!

Legjhobb ezekre sosem rászokni vagy minnél hamarabb leszokni róluk!!

Egy felnőtt embert is gyakorlatilag 10 év alatt taccsravág a rendszeres ivászat mind egzisztenciálisan és érzelmileg mind anyagilag hát még akkor egy gyereket!!

A dohányzás ugyanigy kicsinálhat, nem csak a tüdőrák miatt, okozhat az cukorbetegséget is, és még sokmindent!

2009. okt. 18. 02:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Azt csinálja amit a fiatalok. Ezt nem fogod tudni kiküszöbölni, előbb utóbb bekövetkezik nála is a "bulizós" időszak. Tiltani felesleges, mert csak azért is csinálni fogja. Amíg nem esik haza minden hétvégén tasza részegen addig nincs baj. Ha ez a probléma jelentkezik akkor érdemes elvinni szakemberhez. A dohányzást én is ellenzem, de egy-két sör, vagy esetleg egyszer-egyszer egy jobban sikerült éjszaka szerintem belefér.
2009. nov. 12. 22:28
 16/20 anonim ***** válasza:
ÁÁÁÁ....csak skorpió a srác:)
2009. dec. 20. 21:46
 17/20 A kérdező kommentje:
skorpió?
2009. dec. 22. 01:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Igen.Okos,értelmes,érett felfogású,művészlélek.Oké csak vicceltem.Elég erős gimnáziumba járok,de az osztálytársaim ugyanezt csinálják.Minden hétvégén seggrészegek,telehányják a szülők lakását,pedig gondold el,orvosi,gyógyszerészi,meg mérnöki pályára készülő emberek kerülnek ki tőlünk.Nálunk egy hülye elkezdte,és egy hülye százat csinál alapon mindenki követte."Három kezem" kevés megszámolni,hányan cigiznek tőlünk.

Addig nincs baj,amíg ugyanakkora figyelmet fordít a srác a tanulmányaira,hobbira,stb.Én ráhagynám,vagy megunja vagy lehet,hogy későbbiekben(pl.egy új közösségben) már nem lesz divat ezt csinálni.

2009. dec. 22. 08:56
 19/20 anonim ***** válasza:
utolsó, gondolod, hogy divatból jár el a barátaival? Szerintem azért mert jól érzi magát velük.
2009. dec. 28. 19:48
 20/20 anonim válasza:
Mennyit iszik? 1-2 sörtől semmi baja nem lesz, sőt, jót tesz a vesének is. Hagyd cigizzen, majd egy idő mólva rájön, hogy nem jó dolog és sok pénzbe kerül. 16 évesen már tudja egy ember, hogy mit akar, mi a jó és mi a rossz. Hagyd éljen úgy, ahogy akar. Ha nem részegedik meg és nem kerül bajba, akkor felesleges aggódnod.
2010. jún. 4. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!