Fiam iszik. Mit lehet tenni?
Szia
16 évesen szinte minden fiatal ezt teszi. Megnyugtatlak, később is ez lesz hétvégente. Addig nincs baj, ameddig csak hétvégente iszogat egy kicsit. Főleg, ha zenél is! Én is zenélek, tudom mivel jár :-) Arra figyelj oda, hogy füvet ne !! Az lenne a legtisztább, ha valamilyen uton modon elcsalnád vérvételre, ott kiderülhet. Jobb előbb mint soha!
Szia!
Én egy 25 éves kétgyermekes anyuka vagyok, és bizony akkor lány létemre nekem is volt ilyen időszakom.. A középiskola sokszor erről szól. Ittunk, sokat voltam részeg, mert akkor az volt a buli... Fiúknál kicsit kellemetlenebb a helyzet, mert félő, hogy belemászik olyan helyzetkbe, amibe nem kéne. szerintem idővel elhagyja, főleg, ha nem olyan aggasztó a társaság... nyugi..:)
én 14 évesen kezdtem inni, akkor még hatalmas bulik voltak, de ahogy idősödtem, egyre kevesebbet ittam, ma meg már ha elmegyek valahova akkor is csak sörözök. Nálam 4 évig tartott a nagy piálás. Szerintem a fiad is kinövi előbb-utóbb, csak hagyni kell, mert ugye köztudott, minél jobban tiltod, annál jobban csinálja.
A dohányzásról meg annyit, hogy ez embertől függ. Tesóm rákapott 15 évesen, és ma már napi min. 1 dobozzal elszív, én meg akárhogy próbálkoztam sohasem tudtam igazán rászokni, tehát már nem is érdekel. :)
lehet, hogy a te fiad is ilyen lesz, hogy hamar megunja, de az is lehet, hogy nagyon rákap, mint a tesóm
A fűtől pedig tényleg óvd meg, mert az még rosszabb mint az ivás. Én is füveztem, de sikerült időben abbahagynom, hál' istennek, de nagyon sok barátom függő lett, és ma már alig tudnak beszélni. Összefüggéstelenül, motyogva, hadarva értelmetlenül. Erre vigyázz!!
Végezetül csak annyi, hogy amíg nem keveredik bajba, nem romlanak a jegyei addig hagyd, hagy élje ki magát. Ezt úgysem kerülheti el, és inkább most, mint 30 évesen
Na ja... csak azért, mert az alkohol legális drog, megenyhül mindenki és azzal jön, hogy "maj' kinövi". Szerintem ez rossz hozzáállás. Nem vagyok teljesen az alkohol ellen, bizonyos esetekben és mértékkel jótékony hatással van, de ugyanez igaz a fűre is... ugyanakkor az, hogy 16 évesen ilyesmikhez nyúl, (nem biztos hogy csordaszellem: írtad h értelmes gyerek) az aggasztó. Tudom, mert én is így voltam akkor. Egyszerűen azért, mert nem úgy szerettek, ahogy kellett volna.
Szóval a hiba akár benned is lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!