Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A szociális képességeit hogy...

A szociális képességeit hogy lehet fejleszteni egy gyereknek?

Figyelt kérdés
ötletek,tapasztalatok?
2012. dec. 9. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát közösségben ami megfelelő mintákat nyújt a gyereknek.
2012. dec. 9. 19:21
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm,és a gyógypedagógusok a korai fejlesztőbe hogy teszik?
2012. dec. 9. 19:25
 3/9 Zsolt75 válasza:
75%

Szerintem vásárolj neki egy kiskutyát, akiről gondoskodnia kell, persze a megfelelő segítséggel. Az állatok nagyban segítik íly módon a gyerekek (emberek) szociális érzékét.

Persze nem csak kutya jöhet szóba... lehet más kisállat is. Ne feledkezzünk el a felelős állat tartásról sem. Ez mindenképp legyen szemelőtt a választásnál !

SZERINTEM

2012. dec. 9. 19:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem ők is mintákat nyújtanak, nem hiszem hogy máshogy mehetne a dolog, de ha konkrétan rájuk vagy kiváncsi inkább azt mondom hogy nem tudom. Engem igazából az érdekelne a fejlődést hogyan mérik és mérhető e egyáltalán.

Közösség, közösség, közösség, ez a válasz.

2012. dec. 9. 19:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet köszönöm. Csak az a baj,hogy van mindenféle állatunk (és azokról gondoskodik is szuperül) a felnőttektől mégis tart a gyerek :) gyerekekkel nincs problémája..
2012. dec. 9. 20:03
 6/9 anonim ***** válasza:

lányom.is ilyen vvolt.... igazából bármit csináltunk ha egy felnőtt akit nem.ismert közelebb jött ránézett,esetleg a nagyszülőket ha nem látta 3 hétig üvöltött ha találolkoztunk. :-) ső sokszor idegen gyerekektől is sírt :-)

kb 2,5 éves korára kinőtte,mára vagány 5 éves ,barátságos,senkitől nem fél,nevet saját magán,hogy milyen volt :-)

2012. dec. 9. 20:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Valami történt vele ami mély nyomot hagyott benne, csak úgy nem találja ki a félelmet. Lehet ez egy apróság, de amit ő ott nagyon mélyen élt meg.

De itt ezer kérdés felmerül, mennyi idős, fiú vagy lány, mélyhangú nagydarab férfiaktől fél vagy a valamilyen ruhás nőktől és igy tovább. Ha azt nem is tudod kideriteni ki is okozta ezt, de közelebb juthatsz ha figyelmemel kiséred, hogy az oviba megy be és jön el rettegve vagy a szomszéd néni elől fut el mindig.

A szomszéd néni biztos nem fogja neked bevallani hogy egyszer halálra rémitette a gyermeked - vagy nem is tud róla - de azért jó pár dolog a gyermek viselkedéséből lejön.

Valamit biztos nem veszel észre ami őt nyomasztja.

Nem tudom mennyi idős, de játsz vele babásat. Mondja el ennek a babának akit igy és igy hivnak mi a kedvenc játéka, étele, mi az amit szeret, mi az ami bántja és mi az amitől fél.

Még az is lehet, hogy egy az egyben elmondja a sztoriját.

2012. dec. 9. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:

mondjuk eleve ha ennyi a gond akkor nem hiszem, hogy fejlesztésre kéne hordanod, most ez hülyén hangzik, de eléggé be vannak táblázva, nem gondolnám, hogy olyannak adnának fejlesztést aki tart a felnőttektől (mert hogy ez a gyerekek 70-80%-ára igaz)

mi jártunk 1 évig a korai fejlesztőbe szociális terápiára.

egészen konkrétan begyakoroltatták vele a különböző szituációkat, drirekt módon, tehát amik másoknak természetesen jön, azt a gyerekem megtanulta. de nála egészen más gond volt, olyan alapvető dolgokban volt hiányossága mint pl. a kérem gesztusa, 2,5 évesen még nem használta, nem mondta. különböző gyakorlatokkal megtanították neki, most már zsigerből mennek neki ezek mint egy "átlagos" gyereknek :)

vidd felnőttek közé, hívd át a barátnőidet, vidd magaddal a boltba, fodrászhoz, menjetek vendégségbe...

2012. dec. 9. 21:34
 9/9 anonim ***** válasza:

A legutóbbi sort én is aláírom, és kiegészítem avval, hogy amikor kettesben vagytok, olyankor is segíthetsz számára, pl. szerepjátékokkal; bár ez elsősorban 7 éves korig működik megfelelően, és inkább 7 éves korig hajlamosak rá a gyermekek, 2-3 éves kortól.

7 éves kor felett inkább csak a szociálisan, és/vagy értelmileg fogyatékkal élő gyermekekkel látom értelmét.

Hacsak nem szereti az adott, átlagos gyermek a színjátszást (bármilyen életkorú is).

2012. dec. 15. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!