Mit éehet tenni az ilyen gyerekek ellen?
elnézést kérdező, nem neked szól az indulatom, megértem a problémádat, én nem is akarom védeni őket, de úgy gondolom nem a bőrszínük miatt ilyenek ezek a gyerekek, soha nem a gyerek a hibás, hanem a szülő, ezt a mintát látják
az első válaszolón vagyok kiakadva, mert ezt nagyon nem bírom, szerinted az arab gyerekek nem emberek? hát mik? hogy lehet ilyet mondani?
Úgy kedves utolsó, hogy az állatvilágban is különbül bánnak a nőstényekkel (a legtöbb faj legalábbis), mint az arabok nagy része a nőkkel. Persze, nekik ez a "normális", de nekem még hadd forduljon meg a gyomrom és hadd ne vegyüljek ilyenekkel, ha nem szeretnék.
Nem is én voltam az első válaszoló, csak egyetértek vele :).
5-ös: önvádaskodásért sajnos lecsukhatnak téged, ha ilyet teszel, ezért nem javaslom, a te érdekedben. Nem ez a megoldás módja. Sokféle emberi önvédelmi megoldásról írtak a hozzászólók, inkább arra javaslom fókuszálni.
Az önvédelem azonban jogos;
de az NEM önvédelem esete, ha a gyerekemet megüti egy másik gyerek, és akkor majd én, a felnőtt pofán vágom az agresszív kölköt.
Az önbíráskodás büntetendő, melynek lényege, hogy a kárvallott bosszút áll.
Az önvédelem pedig arról szól, hogy veszélynek van kitéve az egyén, és ott, akkor , abban a pillanatban hárít akár passzív módon (menekülés), akár aktív módon (visszatámad).
Még valami: törvényes, ha másvalakit véd meg egy illető.
Törvénytelen, ha bosszút áll XY akár másvalakiért, akár önmagáért (azaz önbíráskodik).
És visszatámadás alatt nem utólagos támadást értek, hanem hárítást - ez törvényes.
Természetesen itt most fizikai támadás és védekezés esetére tértem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!