Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit éehet tenni az ilyen...

Mit éehet tenni az ilyen gyerekek ellen?

Figyelt kérdés
az oviba jár pár arab (egyiptomi)kisgyerek ( eleve a rokoni szálak érdekesek, az egyik a másik nagybátyja, a másik az nagybácsi unaokatestvére, meg Isten tudja, mi van még). ezek a gyerekek, mivel egy másik kultúrában nőnek fel, teljesen másogy viselkednek, mint ami nálunk az elfogadott norma. Terorizálják a többi gyereket, ilyesmi ( főképp a lányokat ). Parancsolgatnak az ovónőknek, dadusoknak, lehetetlenség őket fegyelmezni. Ideig-óráig hat a fenyegetés ( rendes szavakkal már semmire nem megyünk ), aztán minden kezdődik először. Anyukák mindössze tizenhat(!), húsz évesek, nagymama/anyuka 35, és marhára nem érdekli őket, hogy ez nem olyan ország, ahol ez megengedett. A gyerekek már ilyen kicsi korban lenézik a gyengébbik nemet! Hát normális ez? Mit lehet ez ellen tenni? Ráadásul ez egy jóhírű magánovi, nem a mucsaröcsögei dajkaság. Az én lányomat is fojtogatta az egyik. Komolyan, kétségbe vagyok esve. Ezek a gyerekek vezélyt jelentenek a többiekre! ( félreértés ne essék,nem az az baj, hogy arabok, hanem hogy így viselkednek ). Tehát mit tegyünk? Valakinek vannak tapasztalatai?

2012. dec. 7. 17:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Próbáljatok beszélni az óvodavezetővel, és apukák beszéljenek az apukákkal. Még ha nagyon jól beilleszkedtek is a mi szokásrendszerünkbe, szívesebben veszik a dolgot, ha férfival beszélhetik meg.
2012. dec. 11. 22:36
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

elnézést kérdező, nem neked szól az indulatom, megértem a problémádat, én nem is akarom védeni őket, de úgy gondolom nem a bőrszínük miatt ilyenek ezek a gyerekek, soha nem a gyerek a hibás, hanem a szülő, ezt a mintát látják

az első válaszolón vagyok kiakadva, mert ezt nagyon nem bírom, szerinted az arab gyerekek nem emberek? hát mik? hogy lehet ilyet mondani?

2012. dec. 13. 19:48
 13/17 anonim ***** válasza:
47%

Úgy kedves utolsó, hogy az állatvilágban is különbül bánnak a nőstényekkel (a legtöbb faj legalábbis), mint az arabok nagy része a nőkkel. Persze, nekik ez a "normális", de nekem még hadd forduljon meg a gyomrom és hadd ne vegyüljek ilyenekkel, ha nem szeretnék.

Nem is én voltam az első válaszoló, csak egyetértek vele :).

2012. dec. 14. 15:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Egy magánoviban elvileg nem keveset fizetsz azért, hogy a gyerek odajárjon. Én a vezetést szorítanám sarokba, hogy vagy biztonságos helyet kapok a pénzemért vagy elviszem máshova a gyereket. Természetesen ezt nem egy szülőnek kell megtenni, hanem minél többnek. Én nem gondolom, hogy azt megengedheti egy magánóvoda, hogy tömegesen elmenjenek a gyerekek és természetesen híre menjen a környéken, hogy miért történt ez így.
2012. dec. 14. 19:22
 15/17 anonim ***** válasza:

5-ös: önvádaskodásért sajnos lecsukhatnak téged, ha ilyet teszel, ezért nem javaslom, a te érdekedben. Nem ez a megoldás módja. Sokféle emberi önvédelmi megoldásról írtak a hozzászólók, inkább arra javaslom fókuszálni.

Az önvédelem azonban jogos;

de az NEM önvédelem esete, ha a gyerekemet megüti egy másik gyerek, és akkor majd én, a felnőtt pofán vágom az agresszív kölköt.

Az önbíráskodás büntetendő, melynek lényege, hogy a kárvallott bosszút áll.

Az önvédelem pedig arról szól, hogy veszélynek van kitéve az egyén, és ott, akkor , abban a pillanatban hárít akár passzív módon (menekülés), akár aktív módon (visszatámad).

2012. dec. 15. 12:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Még valami: törvényes, ha másvalakit véd meg egy illető.

Törvénytelen, ha bosszút áll XY akár másvalakiért, akár önmagáért (azaz önbíráskodik).

2012. dec. 15. 12:51
 17/17 anonim ***** válasza:

És visszatámadás alatt nem utólagos támadást értek, hanem hárítást - ez törvényes.

Természetesen itt most fizikai támadás és védekezés esetére tértem ki.

2012. dec. 15. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!