Jelezzem az oviban vagy inkább még ne?
Kisfiam 4 éves és késett beszédfejlődése és egyébb viselkedési problémák miatt kezdjük a kivizsgálásokat.
Egyenlőre éretlen idegrendszer a "diagnózis" de furcsa szokásai-mimikája-mozgásai miatt már más is szóba került :(
A védőnő és a háziorvos tud róla (bár csak csendben jelzem meg magán úton indítottam el a folyamatot, mert mindig azt mondták, hogy ne parázzam túl és ha mégis lenne alapja akkor is ráérünk még)
Most, hogy már beszéltem 2 szakemberrel nagyon megerősítettek abban, hogy időben léptem, sőt talán később is mint kellett volna :(
Na nem is ezt akartam...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy jelezzem az óvonéniknek, hogy minek állunk elébe, vagy várjam meg, hogy mi lesz a kivizsgálás eredménye?
Azért dilemma, mert idegenek alig értik amit mond és talán kicsit türelmesebbek, odaforulóbbak lennének vele, ha tudnák, hogy van valami a háttérben, csak még nincs neve...
Hátránya nem lehetne, ez olyan ovi ahol fogadják a sni-s gyerekeket is.
Mi a véleményetek? Ti mit tennétek?
Tulajdonképpen nekik lett volna kötelességük, hogy felhívják a figyelmedet a tünetekre!
Ha ezt elmulasztották, dilettantizmust gyanítok, és szakmailag jobb helyre iratnám be a kisgyereket!
Köszönöm, hogy írtál!
Szívem szerint én is szólnék, de Anyum szerint ezzel "megbélyegezném" a Fiamat. Ha mégis ADNÁ ISTEN kiderülne, hogy semmi baj nincs akkor sem mosná már le magáról, hogy szóba került valamiért...
Az óvonénik tündériek, kedvesek, türelmesek, de tényleg panaszom nem lehetne rájuk!
A fiam szeptembertől jár közösségbe, ebből a 2 hónapból egyet biztos itthon volt (ha nem többet)
Annyit már jeleztek, hogy nem értik amit mond, hogy nem igazán játzsik a gyerekekkel, DE a közös foglalkozásokon szívesen részt vesz!
Szóval "figyelik" de egyenlőre még csak csendben (szerintem)
Nálunk is így volt, hogy én indítottam el a folyamatot. És milyen jól tettem!! Én az egyik óvónővel mindig megbeszéltem a dolgokat. Most már 3-dik éve jár oviba, óvónéni új lett, vele már nem beszélem meg. járunk ahova kell, minden szükségeset megkap a gyerek, az óvodában nincs panasz rá, így nem akarom firtatni a dolgot.
De nálatok még most kezdi, jó ha megbeszélitek. egyrészt, hogy tudjon róla az óvónő, másrészt célirányosan megtudjátok beszélni az eseményeket, a viselkedését!!!!
Mindenképpen jelezd, sőt, folyamatosan működj együtt a pedagógusokkal!
A gyereket akkor szokták megbélyegezni, ha felmerülnek az oviban viselkedési problémák, és nem tudják az okát, a szülő pedig nem működik együtt.
Nagyon szépen köszönöm,hogy írtatok!
Megerősítettetek a döntésben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!