Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Jelezzem az oviban vagy...

Jelezzem az oviban vagy inkább még ne?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 éves és késett beszédfejlődése és egyébb viselkedési problémák miatt kezdjük a kivizsgálásokat.

Egyenlőre éretlen idegrendszer a "diagnózis" de furcsa szokásai-mimikája-mozgásai miatt már más is szóba került :(

A védőnő és a háziorvos tud róla (bár csak csendben jelzem meg magán úton indítottam el a folyamatot, mert mindig azt mondták, hogy ne parázzam túl és ha mégis lenne alapja akkor is ráérünk még)

Most, hogy már beszéltem 2 szakemberrel nagyon megerősítettek abban, hogy időben léptem, sőt talán később is mint kellett volna :(

Na nem is ezt akartam...

Szóval az lenne a kérdésem, hogy jelezzem az óvonéniknek, hogy minek állunk elébe, vagy várjam meg, hogy mi lesz a kivizsgálás eredménye?

Azért dilemma, mert idegenek alig értik amit mond és talán kicsit türelmesebbek, odaforulóbbak lennének vele, ha tudnák, hogy van valami a háttérben, csak még nincs neve...

Hátránya nem lehetne, ez olyan ovi ahol fogadják a sni-s gyerekeket is.

Mi a véleményetek? Ti mit tennétek?

2012. nov. 24. 22:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
mindenképpen megbszeélném az óvónénikkel!!!
2012. nov. 24. 22:45
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

Tulajdonképpen nekik lett volna kötelességük, hogy felhívják a figyelmedet a tünetekre!

Ha ezt elmulasztották, dilettantizmust gyanítok, és szakmailag jobb helyre iratnám be a kisgyereket!

2012. nov. 24. 22:55
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál!

Szívem szerint én is szólnék, de Anyum szerint ezzel "megbélyegezném" a Fiamat. Ha mégis ADNÁ ISTEN kiderülne, hogy semmi baj nincs akkor sem mosná már le magáról, hogy szóba került valamiért...

Az óvonénik tündériek, kedvesek, türelmesek, de tényleg panaszom nem lehetne rájuk!

2012. nov. 24. 22:55
 4/11 A kérdező kommentje:

A fiam szeptembertől jár közösségbe, ebből a 2 hónapból egyet biztos itthon volt (ha nem többet)

Annyit már jeleztek, hogy nem értik amit mond, hogy nem igazán játzsik a gyerekekkel, DE a közös foglalkozásokon szívesen részt vesz!

Szóval "figyelik" de egyenlőre még csak csendben (szerintem)

2012. nov. 24. 22:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen szóljál.
2012. nov. 24. 23:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt, hogy én indítottam el a folyamatot. És milyen jól tettem!! Én az egyik óvónővel mindig megbeszéltem a dolgokat. Most már 3-dik éve jár oviba, óvónéni új lett, vele már nem beszélem meg. járunk ahova kell, minden szükségeset megkap a gyerek, az óvodában nincs panasz rá, így nem akarom firtatni a dolgot.

De nálatok még most kezdi, jó ha megbeszélitek. egyrészt, hogy tudjon róla az óvónő, másrészt célirányosan megtudjátok beszélni az eseményeket, a viselkedését!!!!

2012. nov. 25. 11:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen jelezd, sőt, folyamatosan működj együtt a pedagógusokkal!

A gyereket akkor szokták megbélyegezni, ha felmerülnek az oviban viselkedési problémák, és nem tudják az okát, a szülő pedig nem működik együtt.

2012. nov. 25. 15:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem szólj, így megértőbbek, és fesztelenebbek lesznek a gyerekkel.
2012. nov. 25. 21:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm,hogy írtatok!

Megerősítettetek a döntésben!

2012. nov. 25. 21:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Annyit mondj csak, hogy megkésett beszédfejlődés miatt fejlesztésre járatod, de ha teheted, semmiképpen ne vigyél papírt az ovinak,mert a végén a sulinál már nem válogathattok.
2012. nov. 27. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!