A babám vak, mit csináljak?
Mivel így született, neki nem lesz hiányérzete. Én úgy tapasztalom, hogy sokan vakon teljesebb életet élnek, mint sok látó. Sokkal fogékonyabbak az élet szépségeire! A belső képalkotás segítségével pedig talán szebbnek látják a világot. A többi érzékszervük sokkal kifinomultabb. Sok köztük a zenei tehetség. Ez Neked nagy trauma, a kislányod ettől még TELJES értékű ember.
Valószínűleg a vaksága megóvja majd a szélsőséges viselkedéstől, úgy gondolom, ragaszkodóbb természetű lesz.
indezek részemről csak feltevések, de ha majd utánaolvasol és megtalálod a sorstársi közösséget, szerintem mások is megerősítik mindezt.
Simogasd, babusgasd sokat, hordozd kendőben és igen, beszélj hozzá sokat, énekelj neki!
A legfontosabb, hogy elfogadd a történteket és ne feledd, hogy számotokra akkor is ő a világ legszebb, legtüneményesebb, legtökéletesebb kisbabája!!!
Sok örömet kívánok a neveléséhez, biztos vagyok benne, hogy minden nehézség ellenére, lesz részetek benne bőven!
8. vagyok, felhívtad a Vakok Intézetét? Most a legsürgősebb, hogy sorstársi közösségbe kerülj, hidd el, az leveszi rólad a terhet, és egyből a saját életerőd és cselekvési képességed birtokába kerülsz, és meg tudsz majd küzdeni a kihívásokkal...
Helen Keller történetét ismered? Ő kiskorában megvakult és megsüketült (!) - gondolhatod, hogy lehetetlen volt kommunikálni vele. Aztán lett egy nevelőnője, aki kifejlesztett egy kommunikációs módot, így a kislány kikerült a belső börtönéből, s kiderült, hogy szuperintellingens stb. Több nyelven megtanult végül, s a nevelőnő élete végéig vele maradt.
Meg is filmesítették azt az időszakot, amikor a nevelőnő odakerült. Ha van kedved, nézd meg. Szép film nagyon, megrázó és felemelő:
A Láthatatlan Kiállításra is menj el, vak vezet végig a sötétben, mert ott ő "lát". Jó tapasztalat!
Egy másik, bár az másról szól: láthatatlan színház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!