Mit csináljak a 28 hós lányommal aki nagyon durva más gyerekekhez?
Van egy 7 éves bátyja,Ő nem volt ilyen,és most sem durva.Már nem merem gyerekes családokhoz vinni,mert minden gyereket kikarmol,összeharapdos.Ma is egy 8 hós babának karmolta ki az arcát több helyen,amíg az anyukával váltottunk 2 mondatot.A mutkor egy másik családnál bedobott egy játékot az ajtóüvegbe,ami darabokra tört.A tesóm fiának,aki egyidős vele rendszeresen kidekorálja az arcát,a múltkor a füle is vérzett.De nem azért csinálja mert összevesztek,hanem csak úgy szórakozásból.
De olyan durván nyúl mindenhez,ég a keze között minden,poharak és tányérok törnek rendszeresen,a tesójától szép állapotban örökölt könyveket,játékokat csak szaggatja,töri.
De a tesóját is bántja,tegnap rálelt a porszívó csövére,és egyenesen ment a tasójához vele,és fejbevágta.Fél óra múlva meg az egyik szekrényről feszegette le a díszlécet,és azzal csapkodta.Az eszem megáll,hogy miket talál ki!Mostanában szinte mást sem csinálok ha ébren van csak kisérgetem,hogy ne tegyen kárt semmiben.
Én már kétségbe vagyok esve,hogy ilyen durva.Ilyenkor a sarokba szoktam állítani,és elmondom Neki,hogy ezt nem szabad.A kezére sem merek csapni,mert félek,hogy még vadabb lesz.Mit csinálhatnék vele hogy ne legyen ilyen,vagy kinőheti?
Hamarosan oviba kerül,ami ugye nem vet majd rá jó fényt,ha a többi gyereket elgyepálja.
Szerintem vidd el a gyerekorvoshoz,és kérd ki a véleményét,vagy kérj beutalót nevelési tanácsadóba.Elképzelhető,hogy csak a tv-ben látott valami nem neki valót,és azt utánozza,de engem is kiborítana,ha egész nap azon kéne aggódnom,hogy épp hol tart a ház bontásban.Tényleg nem jó megoldás,ha rácsapsz a kezére,az nem válik be minden gyereknél.Én néha odacsapok a 3 éves fiamnak,ha már kikönyörögtem a belem is,és akkor sem érti meg,hogy mi a helyzet.De nem hiszem,hogy te ezzel jó eredményt érnél el.
Szerintem nevelési tanácsadó lesz a jó megoldás,vagy később a közösség,ahol majd letörik egy kicsit az önbecsülését.(ezt ne vedd nagyon negatívan,csak kicsit kordában tartják,hogy a többi gyerek is tudjon érvényesülni mellette)
Köszi a választ.Úgy szeretjük az apjával együtt öket,hogy eszméletlen.Rendezett körülmények között élünk,kedvesek vagyunk egymáshoz,ez meg mégis ilyen vadóc.TV-ben nem láthatott rosszat,mert nem köti őt le,csak addíg amíg elállítgatja,meg darabokra szedi a távirányítót.
Lehet hogy a féltékenysége miatt figyelemfelkeltésből csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!