Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kevert specifikus fejlődési...

Kevert specifikus fejlődési zavar fejlesztéssel jól kezelhető? Írnátok aki hasonlóval áll szemben?

Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiu aki nem beszél ( max 30 szót) illetve nem mindig figyel ránk...

2012. okt. 30. 10:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A kártyás kommunikációt általában autizmus spektrumzavar esetén ajánlják. A korai fejlesztő az jó, ott tudnak segíteni. Ayres terápiát a FejlesztőHázban jól csinálják, ha gondoljátok, keressétek meg őket. Két helyen is vannak a Budapesten.
2012. nov. 1. 22:16
 12/21 anonim ***** válasza:

szia!

nekünk is ezt állapították meg a nyáron, 3,5 éves a fiam. Azóta tsmt-zünk, és van egyéni fejlesztés is, és bár még mindig el van maradva, rengeteget fejlődött azóta, és folyamatosan! Szóval tsmt és fejlesztések, időben vagytok!!

2012. nov. 4. 21:07
 13/21 A kérdező kommentje:
kedves utolso válaszolo leirnád nálatok milyen problémák voltak? akár privátba... köszönöm
2012. nov. 4. 21:42
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia, leírom ide is, hátha másnak is hasznos lesz később, de levelezhetünk privátban is :)

3 éves kora előtt csak szavakat mondott, abból is keveset, és azokat hónapokig ismételgette. Nem figyelt a nevére, nagyon makacs, öntörvényű (most is), nem adott adekvát válaszokat a kérdésre. Artikulátlan hangokat adott ki (leírom: mint egy fogyatékos gyerek, ezt nem "rosszbó"l írom, de azok a reakciói tébyleg elég furák voltak, továbbá nem érdekelte a többi gyerek, sok játék sem (pl. még most sem tudja használni a formabedobót), nem mutogatott, sokat nyekergett, hisztizett, sírt (ez még most is így van), és azért látszik, hogy el van maradva. Viszont a beszédértése megfelelő, az értelmi képességeivel sincs gond, csak le van maradva úgy 1 évvel átlagosan. (van amiben viszont nincs, vagy csak kevésbé). Mi nagyon meg vagyunk elégedve a fejlesztéssel, kezdi behozni a lemaradásokat, bár beszélgetni még mindig nem nagyon lehet vele, mert csak a sajátját fújja, de már ennek is örülünk :) És csak itthonra szobatiszta még, de ha alszik, vagy messzebbre megyünk, mint az udvarunk, kap pelenkát. Hirtelen ennyi, de még vannak dolgok. Bocsi, ha kicsit zavaros lettem. Nálatok milyen tünetek vannak? Kíváncsi vagyok!

2012. nov. 4. 21:54
 15/21 A kérdező kommentje:

szia irtam neked privátot de nem küldte el... :(

nagyon szeretnék beszélni erről veled ,mert én is nézegetem a netet és mindehol csak arra jukadok ki hogy nagy bajban vagyunk . lassan kezdek belebolondulni.

Örülök ,hogy nektek alakulnak a dolgok írnál konkrét változást? figyelme milyen lett?

Nekem nagyon anyás mióta érzi rajtam hogy feszültebb vagyok :(

2012. nov. 5. 08:44
 16/21 A kérdező kommentje:

Orsi! Sajnos nem enged neked üzenetet küldeni... :(((

én is ugy meghallgattam volna a ti történeteket kérlek írj magatokról minnél többet mi volt hogy volt... nálunk a koraiba a diagnózis a kevert specifikus fejlődési zavar. De akkor ezt késöbb átminősíthetik bármivé?? lehet hogy autizmus csak nem merték kimondani ilyen korán?? mit tegyek? nagyon elvagyok keseredve... kisfiam nagyon bújós, kedves mosolygós kiskölök. Lehet ,hogy ez is válltozni fog az idővel? lehet ,hogy igen??? írjatok nekem nagyon elvagyok keseredve.

2012. nov. 5. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
Orsi vagyok, írtam privit...
2012. nov. 8. 22:03
 18/21 Briguska99 válasza:
Látom elég régi az utolsó bejegyzés, de megpróbálom hátha kapok választ tőletek! Hogy alakult a gyerkőcök fejlődése?? Nagyon érdekelne mert a fiam most 17 honapos és megállapították nála a kevert specifikus fejlődési zavart. 2 hét múlva megyünk a kórházba egy teljes kivizsgálásra ahol kiderül hogy milyen mozgásterápiára lesz szüksége, bár mondták azt is hogy nincs kizárva az autizmus veszélye sem....nagyon be vagyok tojva, kíváncsi vagyok hogy nektek hogyan fejlődtek a gyerekek. Hasonlóak a tüneteink..nem jár, nem beszél, nem mindenkivel veszi fel a szemkontaktust, nem mutogat, csak maga mellett rángatja a kezét mint kb 8 hónaposan....kérlek írjatok hogy mennyit segítenek a terápiák, persze tudom hogy ez gyerekfüggő...
2016. szept. 1. 08:45
 19/21 Briguska99 válasza:
Az lemaradt hogy sokat mosolyog, rengeteget játszik mindennel. Gyakran csak akkor figyel másokra amikor olyan kedve van.
2016. szept. 1. 08:47
 20/21 anonim ***** válasza:
Én is nagyon kíváncsi lennék, hogyan alakult a sorsotok. Mi is hasonló cipőben járunk. Az én kisfiam 6 éves, fejlesztésre jár, úszni. TSM tornára. Mi sajnos vettük ezt észre. Pedig jártunk koraszülött utógondozásra, mert hogy korababa volt. Ott mindig minden rendben volt, aztán egyszer csak 3,5 éves kora körül mint ha megállat volna a fejlődésbe. Nagyon sok mindent tud, de a figyelme és a finom motorikája katasztrófa.
2016. okt. 21. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!