Szükséges valamilyen fejlesztés vagy még ráérünk?
ha elfogadsz egy jó tanácsot, csak kíváncsiság miatt NE VIDD EL a gyerekedet!
ezt sok sok tapasztalattal a hátam mögött mondom!
tudod, ők sérült gyerekekkel találkoznak többnyire, így hát nem a normál fejlődésűre vannak kiélezve, ez olyan, hogy ha elviszed a szerelőhöz az autódat akkor úgyis talál egy jó pár hibát :) nem és nem szabad!
a pénzről nem is beszélve, egy gyerek után csak az államtól 2500Ft-ot kapnak, a normatívát, tehát nekik akkor lesz fizetésük ha találnak valamit ami miatt fejlesztésre szorultok.
most tudom, nagyon leszoltam őket, pedig nem ez a célom, le a kalappal a fejlesztők előtt, csak hát van másik oldala is.
én is elvittem a fiamat mert egy két dologban le volt maradva és azt szerettem volna tudni, hogy mivel segíthetem.
első körben autizmus-gyanút kapott ami a lemaradásaival nem volt egyensúlyban, mert nem voltak autisztikus tünetei, de jól meggyőztek, hogy én az anyja vagyok, nem is láthatom ezeket, ők persze igen, a 45 perces vizsgálat után ;)
mindegy, lényeg a lényeg, többszázezer van eddig a fejlesztőink zsebébe tőlünk, 3 pszichiáter, 2 pszichológus, egy terapeuta, 2 autistákkal foglalkozó és 1 logopédus vizsgálaton vagyunk túl, rengeteg időnk ment el emiatt és a benzint ne is említsem mire kiderült, hogy nem autista, csupán "megkésett beszédfejlődésű" a gyerekem.
de bizony ez csak a 3. kör vizsgálat, tesztek, iq mérés, feladatsorok megoldása, általam kitöltött rengeteg kérdőív után lett kimondva.
egy szó mint száz, ha kíváncsi vagy vidd el mondjuk a gekkoba vagy valami magánba, az állami rendszerbe meg akkor ha tényleg gond van!
ha gondolod, írhatsz privát üzenetet és valamikor a hétvégén leírom neked, hogy otthon milyen játékokkal fejlesztheted a beszéd megindulásában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!