Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szükséges valamilyen fejleszté...

Szükséges valamilyen fejlesztés vagy még ráérünk?

Figyelt kérdés
Februárban lesz 2 éves a kisfiam és még nem beszél. Néhány szót mond, pl. papa, papi, tete szisza, de ennyi. Saját kis nyelvén sokat beszél, de nem látok rajta hajlandóságot, hogy értelmes dolgokat is mondjon. Egyéb területen nagyon ügyes. Beszélünk hozzá egész nap, mindet kommentálok, bármit csinálok, hátha. Amit viszont nem visel el, az a mondókázás, mese, vers. Ahogy nekikezdek valaminek, mindegy hogy fejből vagy könyvből, rögtön ott hagy, vagy eldobja a könyvet, esetleg addig kiabál míg be nem fejezem. Még tévében sem hajlandó mesét nézni. Arra gondoltam várok két éves koráig, aztán elviszem valahová. De hová? És egyáltalán szükséges?
2012. okt. 28. 14:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Csak a kiváncsiság miatt elvinném fejlesztőbe, hogy mit mondanak. Nagy félelmeim nincsenek ez miatt, csak azért böki a csőrömet a dolog :) Viszont nem Bp-en lakunk, és itt a környéken nem tudom hol lehet ilyen hely. Ebben vajon a védőnő tud segíteni?
2012. okt. 29. 21:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Minden megyében van korai fejlesztő, beszélj a védőnővel vagy a nevelési tanácsadóval, ő biztosan tudja az elérhetőséget. Van olyan korai fejlesztő is, ahol nem kell fizetni, TB támogatja, az egyik ismerősünk is oda jár a kisfiával (Bp.)
2012. okt. 30. 09:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kell aggódnod. Ha megérti, amit mondasz neki, és néhány szót már magától is mondd, akkor biztosan nincs nagy baj. Persze, ha ez megnyugtat, vidd el nyugodtan szakemberhez, ne idegeskedj feleslegesen. Hogyha 3 éves koráig nem kezd el mondatokat mondani, akkor lesz szükség logopédusra, de az még rengeteg idő.
2012. okt. 30. 22:55
 14/15 anonim ***** válasza:

ha elfogadsz egy jó tanácsot, csak kíváncsiság miatt NE VIDD EL a gyerekedet!

ezt sok sok tapasztalattal a hátam mögött mondom!

tudod, ők sérült gyerekekkel találkoznak többnyire, így hát nem a normál fejlődésűre vannak kiélezve, ez olyan, hogy ha elviszed a szerelőhöz az autódat akkor úgyis talál egy jó pár hibát :) nem és nem szabad!

a pénzről nem is beszélve, egy gyerek után csak az államtól 2500Ft-ot kapnak, a normatívát, tehát nekik akkor lesz fizetésük ha találnak valamit ami miatt fejlesztésre szorultok.

most tudom, nagyon leszoltam őket, pedig nem ez a célom, le a kalappal a fejlesztők előtt, csak hát van másik oldala is.

én is elvittem a fiamat mert egy két dologban le volt maradva és azt szerettem volna tudni, hogy mivel segíthetem.

első körben autizmus-gyanút kapott ami a lemaradásaival nem volt egyensúlyban, mert nem voltak autisztikus tünetei, de jól meggyőztek, hogy én az anyja vagyok, nem is láthatom ezeket, ők persze igen, a 45 perces vizsgálat után ;)

mindegy, lényeg a lényeg, többszázezer van eddig a fejlesztőink zsebébe tőlünk, 3 pszichiáter, 2 pszichológus, egy terapeuta, 2 autistákkal foglalkozó és 1 logopédus vizsgálaton vagyunk túl, rengeteg időnk ment el emiatt és a benzint ne is említsem mire kiderült, hogy nem autista, csupán "megkésett beszédfejlődésű" a gyerekem.

de bizony ez csak a 3. kör vizsgálat, tesztek, iq mérés, feladatsorok megoldása, általam kitöltött rengeteg kérdőív után lett kimondva.

egy szó mint száz, ha kíváncsi vagy vidd el mondjuk a gekkoba vagy valami magánba, az állami rendszerbe meg akkor ha tényleg gond van!

ha gondolod, írhatsz privát üzenetet és valamikor a hétvégén leírom neked, hogy otthon milyen játékokkal fejlesztheted a beszéd megindulásában!

2012. okt. 30. 23:25
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Kedves utolsó, azt hiszem, egyet kell értsek Veled. Minek vizsgálatoknak kitenni a kicsim, mikor igazából nincs is lekésve még semmiről? :) egyébként tegnap magától megfogta az egyik könyvét és hozta nekem, hogy olvassuk el :)) annyira boldog voltam :)
2012. nov. 9. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!