Fog beszélni valaha a kisfiam?
hát nem biztos
a lányom 22 hós még ö sem beszél rendesen
de ha erőltetném akkor ennyit sem -- próbáltam, erre beszüntette a "beszédet" és csak hmm-ögött 2 hétig
nekem azt doki mondta h várjak 2.5 éves korig és akkor meglátjuk mi lesz - mert h 6 hónap ilyen kicsi gyereknél rengeteg idő
az unokatesója 3 évesen úgy ment oviba h nem beszélt rendesen -- halandzsázót :-)
pedig járt fejlesztésre -- de az ovi megoldotta kb 6 hónap alatt behozta a lemaradást -- utálta h senki nem érti meg :-)))
a fiúk amúgy is kicsit lassabban tanulnak meg beszélni (azért vannak kívételek) de ez az általános
Ha minden téren van elmaradása, érdemes alternatív megoldásokat keresned. Érdemes mozgásterápiás fejlesztésre vinni, Irisz-terápia, Dévény torna, babaúszás stb. Az idegrendszer a mozgásfejlesztés során fejlődik. A beszédkésés a legkisebb gond, az csak tünet. Azt javaslom, a korai fejlesztés mellett keresd meg a környékeden milyen alternatív lehetőségek vannak még. Ilyen kis korban lehet még a legtöbbet tenni!
Egy gyógypedagógus anyuka
Szia! Nálunk is ez a helyzet .. :( korai fejlesztőbe megállapították hogy kevert specifikus fejlődési zavara van) 2,5 éves és alig akar beszélni kommunikálni inkább elmutogat meg halandzsázik mindent... tsmt re fogunk járni attól várom a csodát :) kitartást !
Ja és mikor elkezdtem nyaggatni,hogy miért nem beszél akkor még azokat a szavakat se mondta amiket elötte :(
OK, értem. és ha aggódsz, hogy a 2 éves nem beszél, attól jobb lesz? neki vagy neked lesz jobb? tudsz valamit tenni, ha autistának született? 2 éves fiú, aki nem beszél. hát ilyet... szerintem ne generálj problémákat ott, ahol nincsenek. ha végigaggódod az egész gyerekkorát, azzal tönkreteszed. egy olyan embert fogsz belőle faragni, aki félni fog az élettől, nem mer döntéseket hozni, nem meri meglépni azokat a dolgokat, amiket meg kell.
ezt a hozzáállást MOST kell feladnod, ha jót akarsz neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!