Kisiskolás nem tud barátkozni, hogyan segíthetnék neki?
Kisfiamnak eddig sosem volt barátja. Pedig nagyon szeretne. De olyan, mintha egyszerűen nem tudna barátkozni, vagy mintha nem akarnának vele barátkozni a többiek :-(((
Már az óvodát is végigkínlódtuk emiatt, és most az iskolában is visszatért ez a probléma.
Annyira sajnálom őt, olyan magányos. Idősebbekkel jól elvan amúgy, de nem lehetek én a barátja.
Valamelyik nap is tervezett és rajzolt egy társasjátékot, vitt be mellé figurákat meg dobókockát, de senki sem akart játszani vele, nekem meg a szívem szakad meg ilyenko.
Tudnátok tippeket adni, hogyan segíthetnék neki, milyen tanácsokat adjak neki?
(mielőtt vki bulit említene, a lakásunk nemigen alkalmas nagy vendéglátásra)
Hát ez nem könnyű. Az én kisebbik lányom is nehezen barátkozik, fél-egy év is kellett a suliban. Ráadásul nála azt is láttam, hogy ő a fő probléma.
Pl. barátnőméknél leült játszani az ő két lánya meg nekem a nagyobb. Észrevettem, hogy a kicsi bánatosan ül a padon. Kérdeztem mi van, mondta, hogy nem játszanak vele a többiek. Odamentem a másik háromhoz, kérdeztem, beállhat-e V.is közéjük. Mondták, hogy hát persze. Csak ugyebár nem nyújtottak be neki külön kérvényt, csak oda kellett volna menni, megfogni egy játékot és beszállni. De nem... Mentem vissza, hogy menj oda, várnak a lányok. Erre ott ült és szenvedett még magában.
Most már jobb a helyzet, a suliban az első év elég húzós volt. Másodikban javult, most, harmadikra mondogatja, hogy barátnőim így meg úgy.
Ma már az iskolába bevihetnek a gyerekek játékot. Te is írtad hogy a saját tervezésű társasát vitte be. Ő biztos egy nagyon kreatív kisgyerek viszont a mai gyerek azokat a játékokat szeretik amiket a tv-ben agyon reklámoznak. Ez szomorú de így van.
Ha azt szeretnéd hogy a kisfiadra több figyelem irányuljon vigyen be 1-2 ilyen játékot. Ha esetleg az olyan amivel a többiek még nem játszottak, nem próbálták biztos nagy lesz a siker. Pl (Thras pack) kukabúvárok, ez most nagyon "menő" a gyerekek körében és nem is túl drága. Ahhoz pedig hogy iskola után 1-2 órára egyik-másik társát elhívd mondjuk a játszótérre nem kell nagy lakás.
Köszönöm!
Okés, kipróbálom a játékosat is, meg a játszótérre-meghívósat is!
Az első válaszoló vagyok.
Egyetértek a másodikkal, egy barátnőm csinálta ezt. Én kérdeztem, hogy miért vesz meg minden agyonreklámozott szir-sz.rt a gyerekének. Mondta, hogy azért, mert a gyerek nem barátkozik.. persze ott sem a társasággal volt baj, hanem a gyerkőccel, aki valahogy nem tudott kapcsolatokat építeni. Aztán ha bevitt egy ilyet, akkor a többi gyerek egyből körégyűlt, meg szerették volna nézni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!