Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hallottatok már a túlhallásról...

Hallottatok már a túlhallásról? Dr Pataki László hallásébresztő terápiáján járt valaki?

Figyelt kérdés

4 éves kislányomnak mindkét oldalon túlhallást diagnosztizáltak és hallásébresztő terápiát javasoltak.

Saját tapasztalatok érdekelnének.

2012. szept. 9. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mit takar a túlhallás?
2012. szept. 10. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem tudok érdemleges választ adni neked. Viszont utánaolvastam a dolognak, és lehet, hogy nálunk is ez a probléma (több félrediagnosztizálás után). Leírnád, hogy milyen tüneteitek voltak? Megköszönném!!!
2012. szept. 13. 00:26
 3/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Nálunk főleg beszédfejlődési probléma van, szinte minden szót h betűvel kezd,egyáltalán nem tudja kimondani az f,v,l,sz,cs,r betűket-szóval nagyon érthetetlen a beszéde.

Jövő kedden megyünk a Pataki dr úrhoz,utána szívesen beszámolok Neked.

2012. szept. 14. 07:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia kedves Kérdező!

Jó régi a kérdés, de ha erre járnál, megírnád, bevált-e nálatok a terápia?

2014. jún. 1. 15:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Szia! Mi elvégeztük a terápiát és 3 hónap múlva drámai javulás volt tapasztalható. Szerintem a terápia hatására javult a beszédértése. Ha bármiben segíthetek kérdezz nyugodtan.
2014. jún. 1. 20:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

De rendes vagy, hogy írtál!

A kisfiam 3 lesz augusztusban, odáig jutottunk, hogy megkésett beszédfejlődésű, nekem kicsit gyanús a túlhallás, sokszor befogja a fülét, keveri a szótagokat,pl. csíp-et úgy mondja, hogy "pícs", nem szeret zenét hallgatni, sokszor visszakérdez.

Sima fül-orr-gégészeten ezt meg tudják állapítani?

A közbeeső 3 órában mit csináltatok?

Attól félek, hogy ő nem fog félórát ülni fülhallgatóval a fején, esetleg voltak akkor kisebbek, amikor Ti? Ők hogy bírták?

50000 körüli árról tudok, tényleg annyi?

A drámai javulás mint jelent?

Azóta nincs is gondotok? Közben már 6 éves nagylány lett a lányod, nekem is annyi a nagyobbik.

Köszi előre is,

Dóri

2014. jún. 2. 08:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Szerintem 3 éves korban még nem lehet végig csinálni a kislányom a 4 évével a legkisebb volt. A 3 óra nagyon nehéz volt,mert közben nem lehet zajos helyre menni,mint metró,pláza,mert árt a "kitisztult" hallásának a mesterséges zaj. Férjem sétált parkokban a kislányommal vagy hazajöttek és itthon ebédeltek. A kislányom is sokszor a fülét befogta pl a hűtőszekrény zajára konektorok közelében, vonat hangot egyáltalán nem bírta elviselni. Mi a tűzoltó utcai gyerekklinika fül orr gégészetén csináltattuk,mert nekem azt mondták ott van a legjobb gép a legjobb szekemberrel,beutaló kellett és időpontot kérni kb 2 hetet várni. A drámai javulás tényleg hihetetlen volt, 3 hónapig semmi változás,már kezdtem lemondani a hatásáról,aztán egyik szerdai napon hazajött a kislányom az oviból és meg volt az egyik mássalhangzó ez miatt érthetőbb volt a beszéde,ugyan ezen a héten pénteken oviból hazafelé beszélgettünk és majdnem elkezdtem a bőgést,mert értettem a kislányom beszédét,amit előtte csak sejtettem mit akar mondani. Hétfőn megyek az óvónőhöz,aki szintén örömmel fogadott,hogy elfejetettek szólni nekem,de a logopédus 2 alkalommal fogalkozott a kislányommal,mert úgy ítélrték meg,hogy javult a beszédértése. kb 2 hét leforgása alatt a kislányom megtanulta a rosszul rögzült szavakat jó mássalhangzókkal mondani. Mindenki ámult a változáson! Nekem 60 ezer forint rémlik,de lehet én emlékszem rosszul az árra,mi Bp-en végeztük el a terápiát.
2014. jún. 2. 12:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Közben felhívtam a legközelebb eső hallásébresztőt, 4, 4,5 éves kor előtt nem csinálják, úgyhogy majd visszatérünk a kérdésre később, ha esetleg még aktuális lenne.

Köszi az infókat!

2014. jún. 3. 09:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Sziasztok! mi mostanában voltunk a doktorúrnál és 55E Ft a terápia + nála az első felmérés 10E, a kontroll 5E, be kell regisztrálni a hallasebresztes.hu oldalon. Mi még nem voltunk kezelésen, de ebben az évben szeretnénk elvégezni. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor nálatok a 2 hónapos kontrollon nem volt még változás és 3 hónap múlva következett be? Akkor a 2. hónap után megkaptátok a lemezt?
2014. jún. 5. 16:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Van még valaki, aki volt ilyen terápián, és hajlandó beszámolni? Terápia előtt állunk, de mindenfélét hallottam. Jó lenne olyannal beszélni, aki konkrétan ott volt, nem az ismerősének az ismerősének az ismerőse csinálta végig a terápiát.
2017. ápr. 15. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!