Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Majdnem minden téren problémás...

Majdnem minden téren problémás? Miért?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos kislányom, akivel szinte már minden téren gondok vannak. Pl : Még mindig nem eszi rendesen a főzelékeket, pedig 4 hónapos kora óta elkezdtem a hozzátáplálást és soha semmit nem eröltettem rá, nincs rossz tapasztalata!! Alig lehet megetetni vele valamit, sose eröltetem ha nem megy abbahagyom és később adok neki tápszert. A másik dolog a séta. Katasztrófa. Mióta meg tud fordulni azóta az a mániája hogy megyünk 5 percet és már forgolódik a kocsiba és nyűgös. Nem álmos meg semmi, egy nap 2x sétálnuk szóval hozzá van szokva. Lehetetlen vele elmenni egy hoszabb útra (pl több mint 1 órásra). Harmadik dolog meg az alvás.Eddig egész jó volt, de mostmár egyre később alszik el. volt hogy 10 órakor raktuk le aludni. Na meg minden kis szar zajra kipattan a szeme és felkel.

Hát körübelül ennyi amire megoldást szeretnék találni.

2012. júl. 27. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:

evés: vannak rossz evő gyerekek és jó evők, ha mindent megpróbáltál de mindent és egyébként nem sovány a babád, fogadd el hogy ő ilyen, ne erőltesd (nem az evést, hanem magadban hogy megváltoztatod). Simán lehet hogy később ha majd együtt ül a család és ő is ehet mindent, megkívánja ő is és ez helyre jön! Jól csinálod hogy kínálgatod, erről ne szokj le és adj nektek időt.

babakocsi, nem igazán vágom milyen irányba néz a babakocsitok és hogyan akar benne megfordulni, de ha nem átfordítható a karja, cseréljétek le olyanra amelyik a másik irányba néz, lehet hogy szeretne nézelődni és nem tud. De az is lehet h szimplán zavarja hogy egy helyben kell ülni, az én lányom ilyen, mi pl babakocsival soha nem tudtunk "plazazni", órákat sétálni,nem aludt már a mózesben sem, mi lemegyünk a boltba és annyi, izgága, ficánka, ilyen.

Alvás: mit jelent hogy egész jó volt? hogy aludt el, volt-e esti rituálé, változott-e valami ami megzavarhatja, mozgásfejlődés, fogzás, vagy gondolj arra hogy most pl 9kor sötétedik, régen meg mondjuk 6kor, biológiai óra stb.

Ami nálunk bevált egész pici kora óta, 7kor fürdés, 8kor alvás, ha nem volt álmos, akkor is végig csináltuk az alvós kis rituálét és otthagytuk, nem sírt, játszott, aztán amikor elfáradt, elaludt.Most pl kivettük a kiságyrácsot és hallom h kimászik suttyomban, aztán reggel mégis az ágyában találjuk, tehát bebújik ha elfáradt. Nem hagytuk hogy ő döntse el mikor kell aludnia (kitolja az alvásidőt), ha fájt a foga, bekentük, de nem vettük ki, kiságyban nyugtattuk és otthagytuk. Egy idő után (elég hamar, kb 7hósan) rájött h itt bizony nincs móka,éjjel aludni kell és azóta 12órákat alszik.

Szumma szummárum, nem minden téren problémás, ez a 9.hónap amúgy is macerás, lehet h holnap meg beköszönt nálatok a szeparációs szorongás pl.

Tökéletes gyerek nincs! Majd elmúlik ez a 3 probléma is és akkor jön az újabb:-D Mindig van valami, akkor szép, ha zajlik!:-)

2012. júl. 27. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

minden téren gondok vannak?

fppp de rendes anya vagy... mégis mit vársz? én ennél csak cifrább lesz!

teljesen rendben van a gyereked, kell neki egy jó napirend, majd az megoldja az evés és alvás gondokat, sétára meg megoldás ha bekötöd és felülteted, hogy lásson kifelé.

2012. júl. 27. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ezek még nem problémák...

Egy gyerek nem játszóbaba, igényei vannak, akarata és saját kis személyisége, az általad felsorolt dolgok teljesen "normális" dolognak számítanak egy kisgyereknél.

2012. júl. 28. 06:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt Én nem nevezném problémának...ez egy teljesen normális 9 hónapos kis emberke..

Evés...majd jobb lesz minél több foga lesz hidd el..(de ha alapból nem nagy evő kis kora ótane várj sokat)

Babakocsizás: a biztonsági öv és az állitható ülés csodája sokat segithet.

Alvás: Át kell gondolnod a napirendet hogy jó e ez igy a picinek...lehet változtak az igényei és Te valamit figyelmen kivűl hagysz..

Másfél éves fiamnak körülbelül 20adszor változtattuk a naprendjét a gyerek igényeihez és persze anya igényeihez mérten is..

Hidd el a problém nem itt kezdődik még ha baromi fáradtnak és kimerültnek is érzed magd...ezek a "kis" bajok a mindennapokban valóban nagynak tűnhetnek de ezek ténylegkis változtatásokkal türelemmel megoldhatók!

2012. júl. 28. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:
4-es vagyok az Én fiamnak 2hetes korától 15 hónapos koráig minden zajra kipattant a szeme..ez is idővel jobb lesz majd mélyebben tud aludni..türelem..
2012. júl. 28. 22:20
 6/6 alaszka ***** válasza:
Én is csak azt tudom mondani, hogy ezek nem olyan különleges dolgok, egy 9 hónapostól. Az én lányaim sem egyszerű esetek, a nagyobb 4 éves, de néha azt kívánom bárcsak még baba lenne, a kisebbik pedig 13 hónapos. A kicsi egész nap 50 percet alszik, 10-kor alszik el, éjjel 5x fent van, és fél 8-kor már felkel reggel, ez így van kb. mióta megszületett, még soha egy éjszakát nem aludt át. A nagyobbik lányom az autóutakat mindig végigüvöltötte, a kisebbik egész jól el van a kocsiban. A babád evése lesz még kiakasztó, mikor majd összekeni az egész konyhát, meg amikor jön a foga, semmit sem fogad el enni. Enyém is csinálja ezt ilyenkor, sőt van olyan baba, aki 1 éves koráig szinte semmilyen ételt nem fogad el az anyatejen kívül, pl. a nővérem gyereke is ilyen volt. Az én babám is mindenre felébred, még a parketta reccsenésére is. Nálatok most szeparációs szorongás is lehet a háttérben, ilyenkor a jó alvó babák is el szoktak "romlani". Szóval ennél még sokkal kiakasztóbb dolgai is lesznek, szóval készülj fel.
2012. aug. 4. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!