Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van akinek az autista kisfia,...

Beagle23 kérdése:

Van akinek az autista kisfia, kislánya egy kineziológusi kezelés után elkezdett beszélni? Beszédindítás, autista gyermekeknél---kineziológussal.

Figyelt kérdés
Nem beszél a kisfiam még.5 éves,autista.kineziológushoz szeretném vinni.Mik a tapasztalatok?mindenhol voltunk már vele,más megyékben is,mindenféle terápiákkal próbálkoztunk,gyönyörű,okos,gyermek.iszonyatosan vág az esze,csak még épp beszélni nem tud szegényem...Segítsetek kérlek!

2012. jún. 11. 18:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo! Remelem sikerrel jartok a kineziologusnal.

A beszedet megelozo keszsegek kialakultak a kisfiadnal? Ha ele teszel 5 targyat, kivalasztja, amit kersz? Ismetelte valaha az allathangokat, szavakat? A figyelme milyen az idegenekkel szemben (pl. ha pszichologusnal vagytok)?

Mi is ugyanezzel a problemaval kuzdunk. A kisfiam 3 eves, 1-2 eve meg mondott szavakat, most alig beszel. Nem tudom miert nem hasznalja a szavakat. Januar ota voltunk pszichologusnal, autistakkal foglalkozo orvosnal logopedusnal de sajnos meg nem jutottunk elore. Nagyon erdekelne mit csinalnak tsmt tornan es a kineziologusnal. Sajnos mi nem Mo.-on elunk, itt nem alkalmazzak a tsmt-t, leirast pedig nem talatam rola, pedig csinalnank. Ha le tudna valaki irni, nagyon megkoszonnem.

30 hkm

2012. jún. 13. 21:41
 12/16 anonim ***** válasza:
72%

Mindenekelőtt az autizmus-specifikus eszközökkel lenne érdemes megismerkedni, és utána/mellette más módszerekhez nyúlni. Hiszen ezek azok a módszerek, amelyek már beváltak autiknál (vizuális támogatás).

Ahogy előttem is írták, érdeklődjetek a Vadaskertben (szülői tréning néven), vagy az AOSZ-ban.

2012. jún. 14. 10:22
 13/16 anonim ***** válasza:

A másik kérdésedre válaszoltam (6 éves). A kineznek semmi hasznát nem láttuk, eléggé sokba került, és valójában a tudományos világ el sem ismeri csak olyan alternatív gyógymód féleség.

A pervazív fejlődési zavar (BNO F84.?) gyakorlatilag az auti diagnózis előszobája. Előszőr ezt szokták kapni a kicsik, hogy hátha még is tévedett a diagnoszta. Sajnos nem nagyon szokott :-(

Én is inkább a TSMT-t, PECS-et, vizitornát, lovas terápiát javasolnám. Tutira hasznosabbak a kineznél!

"A Kanner-szindróma, avagy kisgyermekkori autizmus egy régebben használt diagnosztikai kategória. Neurobiológiai, pervazív fejlődési zavar, az autizmus klasszikus erős formája. A rendellenességhez az alábbi tünetek társulnak: a gyermekeknél már 3 éves kor előtt megfigyelhető, hogy társaikhoz képest visszamaradnak a kommunikációban, a szociális viselkedésben és a rugalmas gondolkodásban. Az érintett gyermekek fele nem tanul meg beszélni; egyes vélemények szerint a beszélő autisták nem Kanner-szindrómások. Leo Kanner amerikai gyermekorvos írta le először 1943-ban. Bár Kanner hangsúlyozta, hogy normál, vagy kiemelkedő intelligenciával bírhatnak, az autisták háromnegyede értelmi fogyatékos is."

Valahol olvastam, hogy ÁLTALÁBAN azoknál az autistáknál jár együtt az autizmus értelmi fogyatékossággal, akik 5-6 éves korukig nem tanulnak meg beszélni ! :-(

2012. jún. 16. 23:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Sajnos a nevet nem látom.de a 13.-dik kommentelőnek küldöm!hát köszi szépen ez jól esett........:-S engem nem győzködni kell...tisztába vagyok mindennel,ezeket is már 500x elolvastam,tudomáson van a hivatalos adatokból-számokból stb..hogy hány gyermek az autisták közt nem tanul meg sosem beszélni és hogy mennyi köztük fogyatékkal élő.AZ én gyermekem nem fogyatékos és igen is kikérem magamnak az ilyen válaszokat...és a sok :-( jelet..tudom hogy nem ismersz minket és nem láttad soha életedben a kisfiamat,de ő egy tündéri,értelmes,gyönyörű gyermek,szép az arca és mindene,nem folyik a nyála és nem bambul sosem,és a többi.a másfél éves neurológiai kivizsgáláson már régen túl vagyunk,direkt mindenféle vizsgálatot kizáratattunk már az elején hogy mi van a kis agyával,teljesen ép és tökéletes ,kielemezte nekünk a neurológus,altatásos MRI és a többi számos vizsgálat bebizonyította hogy tökéletesen ép és egészséges.hála a jó istennek...mivel nem ismered a történetünket,így nem tudhatod..nem fogom a sokk hatásra de az én kisfiam egy éves korától 4 hónapig súlyos betegségekben szenvedett,végig magas lázzal-négy antibiotikum kezeléssel és a többi...ezután egy bizonyos súlyos fertőző vírussal kórházba került és ott változott meg....ha elhiszed ha nem,előtte mindent tudott és beszélt is,kérésre mindent oda hozott nekünk,tudta hogy ő kicsoda,hallgatott a nevére,megmutatta kérésre az összes állatot a mesekönyben és az összes formákat színeket mindent stb....5 napot volt a kórházban kikötözve,leszíjjazva,órdított végig,rosszul volt,hányt stb..és én meg az apja nem lehettünk vele.ahogy mentünk érte már annyira bezárult hogy minket sem ismert meg.és attól a naptól ilyen:-( amit az orvosok autizmusnak,vagy félének hívnak!ez a teljes igazság.ezért szeretném kineziológushoz vinni hogy ők fel tudják oldani ezeket a blokkokat az agyban!ez nem félre magyarázás vagy bele magyarázás a dolgokba!így történt és elég szomorú sajnos............
2012. jún. 17. 22:46
 15/16 anonim ***** válasza:

#13. vagyok. Ne haragudj, nem állt szándékomban megbántani!

Valóban nem ismertem a történeteteket. Én csak a kinezről mondtam el a véleményemet. Mi is sok mindenen kersztül mentünk, sok mindent kizártunk, és sok vizsgálaton keresztül mentünk.

Ami eszembe jutott olvasván a válaszodat két dolog.

Az egyik, hogy az autizmus tünetei kb. 18 hónapos kor körül kezdenek el látszódni, amikor is a gyermekek mentális fejlődése elkezdődik. Nálunk is 15-20 szavas szókészlettel már rendelkezett a kicsi, és utána 6 hónap zümmögés monoton hangon egész nap egyfolytában. Párszor mégbeindulni látszott a beszédfejlődése, és utána vissza. A szakirodalom ezt nevezi regresszív típusúnak.

A másik a hospitalizmus, ami a kórházi magára hagyott negatív élményeiből adódhat. És ez is visszavethette az angyalkádat a fejlődésben.

Még egyszer elnézésedet kérem, ha megbántottalak !!!!!

Mi is sok mindene túl vagyunk,kórházi kezeléseken, antibiotikum allergián, fülgyulladásokon, vírusfertőzéseken.

És még valami, amire épp a te kommented kapcsán bukkantam a neten, "beszédfélelem". Én most ezen az úton idultam el kutakodni a világhálón.

Sok sikert kívánok a további fejlődéséhez az angyalkádnak !!!

2012. jún. 19. 20:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Van eredmenye a kineziologusi kezelesnek?
2012. nov. 28. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!