Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehetséges, hogy a testvére...

Lehetséges, hogy a testvére is autista?

Figyelt kérdés

A kisebbik gyerekemet nemrégiben diagnosztizálták, autista, de high-profile, ha nem viszem el, lehet hogy akár 10éves koráig se derül ki, de attól még az.

A nagyobbik gyereken gondolkodtam el ezért ennek kapcsán, hogyha a magasan teljesítő autistákat ilyen nehéz kiszúrni, pedig gondjaik lehetnek. A nagyobbik gyerekem gyönyörűen beszél, sőt. Csupa olyan dolog is érdekli, ami korai a korához képest (véredényes, világháború, lélekvándorlás). Viszont folyamatos és komoly beilleszkedési problémái vannak. Hiába mondjuk el neki hogy kéne barátkoznia, egyszerűen nem vésődnek be neki a társadalmi normák. A tekintélyelvűséggel is komoly bajok vannak. Összefoglalva: beszél, értelmes, kiváncsi, a beilleszkedés nem meg, ja és nem tapasztaltunk nála se hiper se hipoérzékenységet. Viszont nem figyel oda ha nem akar, de ami érdekli arra nagyon is.

Gyanakodjak, vagy csak rémeket látok?

2012. máj. 27. 13:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez már túl van pörgetve....ha elvan a suliban akkor ne süttess rá egy olyan stigmát amivel aztán a létezését is megnehezíted. Ha elfunkcionál szerintem hagyd, majd megtalálja a zsák a foltját. Talál egy barátot aki hasonló érdeklődésű és lesz egy barátja aki igazi a sok felületes kapcsolat helyett.20évvel ezelőtt így vizsgáltak volna 100-ból 60 autista lenne...
2012. jún. 13. 14:39
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval.
2012. jún. 13. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!