Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mozgási elégtelenség? Óvónők...

Mozgási elégtelenség? Óvónők jelezték, hogy a 3,5 éves kislányom nagyon lassan esetlenül mozog. Mit lehet ezzel kezdeni? Sportoljon, de mit? Nagyon lazák az ízületei.

Figyelt kérdés
Én ebből csak annyit vettem észre, hogy olyan "kajlák a végtagjai". De azt mondták az oviban, hogy a többiek futásnál leelőzik, labdát nehezen kap el.
2012. máj. 22. 19:50
 1/9 Mara Acoma ***** válasza:
100%
Sokat vidd úszni mindenképpen!
2012. máj. 22. 19:58
 2/9 anonim ***** válasza:

[link]

Sokat segÍt, mi is járunk, mert későn kezdett el járni és nagyon gyorsan fejlődött.

2012. máj. 22. 20:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Vidd el a helyi Korai fejlesztő, nevelési tanácsadóba, ingyenes, és ott kifejezetten neki való ingyen tornát tudnak nyújtani!

Jelentkezz be, mert 2-3 hónapot is kell várni, mire bekerültök!

2012. máj. 22. 20:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerinetm az én fiam is ilyen. Neki is öröklötten alkati , izületi lazasága van, mi úszni fogunk járni. Más területen milyen? Beszéd figyelem, játéktevékenység? Milyen volt a mozgásfejlődése?
2012. máj. 22. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Óvónők nem mondták, hogy hová vidd és nem javasoltak semmit?
2012. máj. 22. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy egy szokványos úszótanfolyam megfelel. 3,5 évesen csak kifejezetten jó mozgású gyerekek tudnak tanfolyami keretek között előre haladni.

A TSMT viszont nagyon ajánlott. Ott a gyerek adott fejlettségi szintjéhez igazított feladatokat kap, amit valószínűleg otthon nektek kell majd naponta végezni vele. 4-5 hetente kontrollvizsgálat alapján jönnek az új feladatok.

Ez a torna az idegrendszer érésére van hatással, ami azért fontos, mert az esetlen mozgás valószínűleg ennek a tünete, ez pedig később tanulási zavarok okozója is lehet.

Valamennyit persze bármilyen mozgás lendít a gyereken, de ha ennyire egyértelműen "lassú és esetlen" a kortársakhoz képest, félő, hogy ez nem lesz elegendő.

2012. máj. 22. 23:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem vidd el nevtanba ök ingyenes torna lehetőséget adhatnak. Az elöttem szolokkal egyetértve itt TSMT, Ayres,vagy alapozo tornára van szükségetek, Nagyon jó dolog az uszás, de kicsik vagytok.Nem maradt ki valami mozgás a fejlődésében?

Ha pestiek vagytok tudok egy alapitványt ahol a fiam tornáztatják már 2 éve és szuper. Mára már ügyesebb mint a vele egykoruak többsége.

2012. máj. 23. 08:58
 8/9 anonim ***** válasza:

A TSMT tényleg megfelelőnek tűnik, bár ehhez előbb egy vizsgálatot kellene megejteni.

Én azt javaslom, hogy keressétek meg telefonon a BHRG Alapítványt ( [link] ők a központ, a biztos forrás. HA vidékiek vagytok,akkor ők biztos fognak tudni mondani nektek valakit, aki a környéketeken TSMT-terápiát végez.

Egy TSMT-vizsgáló és anyuka

2012. máj. 23. 09:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Az Alapozóhoz még kicsi, az 5 éves kor alatt nem az igazi.
2012. máj. 23. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!