Konkrét példát tudtok olyanra, hogy lázgörcsös gyerek epilepsziás lett?
Az epilepszia hajlamosít lázgörcsre, de a lázgörcs nem hajlamosít epilepsziára.
Nekünk ezt mondták a neurológián és én bízom benne, hogy nem epilepszia volt, hanem "csak" lázgörcs.
Bocs, hogy nem igazán a kérdésre válaszoltam...
Lehet, hogy én sem segítek Neked igazán. Epilepsziás vagyok, soha nem volt lázgörcsöm. De: a legkisebb láznál lázcsillapítót kell bevennem, nehogy rohamom legyen.
Szóval, ha a gyerekednek hajlama van az epilepsziára akkor igen, lehet rohama a lázgörcs miatt, de ezt sajnos, vagy hála az égnek sosem lehet tudni addig, amíg egy neurológus azt nem mondja, igen, epilepsziás a gyerek. Nagyon remélem, hogy Te feleslegesen parázol, nem egy kellemes betegség, bár van ennél rosszabb is...
Istenem, most olvastam újra a kérdést, és látom, hogy milyen marhaságot írtam: Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de görcsölt.
Azt akartam írni, hogy: Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de NEM görcsölt.
Én vagyok az ellenpélda. Én babakorom óta lázgörcsös vagyok, de nem vagyok epilepsziás. Rengetegszer kivizsgáltak, sose találtak semmit. Csak ezek a lázgörcsök és ennyi. Ezek megmaradtak felnőttkorra is, vigyáznom kell, nehogy nagyon felmenjen a lázam, de semmi más gondot nem okoz.
Gyerekkoromban én is kaptam gyógyszert, de attól híztam és aluszékony voltam így saját felelősségre abbahagytuk.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!