Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Konkrét példát tudtok olyanra,...

Konkrét példát tudtok olyanra, hogy lázgörcsös gyerek epilepsziás lett?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak októberben és novemberben is volt lázgörcse. A második után irányultunk neurológiára. Kapott egy két éves kezelést. Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de görcsölt. A kezelést azért kapja, hogy elkerüljük az esetlegesen kialakulandó epilepsziát. De én azért így is rettegek, hogy mi van ha a kezelés ellenére mégis.....

2012. máj. 6. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Az epilepszia hajlamosít lázgörcsre, de a lázgörcs nem hajlamosít epilepsziára.

Nekünk ezt mondták a neurológián és én bízom benne, hogy nem epilepszia volt, hanem "csak" lázgörcs.

Bocs, hogy nem igazán a kérdésre válaszoltam...

2012. máj. 8. 14:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy én sem segítek Neked igazán. Epilepsziás vagyok, soha nem volt lázgörcsöm. De: a legkisebb láznál lázcsillapítót kell bevennem, nehogy rohamom legyen.

Szóval, ha a gyerekednek hajlama van az epilepsziára akkor igen, lehet rohama a lázgörcs miatt, de ezt sajnos, vagy hála az égnek sosem lehet tudni addig, amíg egy neurológus azt nem mondja, igen, epilepsziás a gyerek. Nagyon remélem, hogy Te feleslegesen parázol, nem egy kellemes betegség, bár van ennél rosszabb is...

2012. máj. 8. 17:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Istenem, most olvastam újra a kérdést, és látom, hogy milyen marhaságot írtam: Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de görcsölt.

Azt akartam írni, hogy: Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de NEM görcsölt.

2012. máj. 9. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Én vagyok az ellenpélda. Én babakorom óta lázgörcsös vagyok, de nem vagyok epilepsziás. Rengetegszer kivizsgáltak, sose találtak semmit. Csak ezek a lázgörcsök és ennyi. Ezek megmaradtak felnőttkorra is, vigyáznom kell, nehogy nagyon felmenjen a lázam, de semmi más gondot nem okoz.

Gyerekkoromban én is kaptam gyógyszert, de attól híztam és aluszékony voltam így saját felelősségre abbahagytuk.

25/N

2012. máj. 9. 15:08
 5/5 anonim válasza:
Én baba koromban lázgörcsöltem elég sokat,és vagy átalakult epilepszává,vagy az orvosok nem diagnosztizálták rendesen akkor és összekeverték a lázgörccsel.. De végül kiderült 2-3éves koromban hogy epilepszás vagyok. Azóta eltelt 15év, most 18éves vagyok és élek-virulok.. Kicsi kromban tehát 8-9-10éves koromig, nagyon rosszul voltam , tehát naponta több rohamok,stb, aztán 10éves koromtól valahogy leállt úgymondd és nagyon ritkán szokott előjönni, de megérzem előre bekapok egy esetiepilepsziás gyógyszert, és elmúlik.. Tehát ha netán epilepsziás lesz a gyereked nem kell megilyedni az elején nehéz lesz, de utána már nem.. Én 18éves vagyok fiú, de nem foglalkozok vele, és alig vagyok rosszul akkor is úgy ahogy mondtam. De olvass utána a neten google-z, rengeteg anyag van..
2012. máj. 13. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!