Mit csináltok a gyereketekkel, ha nem akar a szóból érteni?
6 éves, iskolás lesz, fiú, értelmes, de az utóbbi időben: Ha szólok neki 5X kell és a végén még nekem kell odamennem, hogy odafigyeljen (nem a hallásával van a baj, mert amikor megkérdeztem hallott-e azt mondja igen, de a miért nem akkor oda kérdésre nem tud válaszolni).
Ha leszidom visszabeszél (pl:"kérj te bocsánatot"). Újabban beszélek hozzá és közben elindul, hogy neki elég volt.
Most pl. a húga játszott sárkányfigurákkal, leszedi és visszarakja a szárnyaikat, erre a fiam elviszi a szárnyakat, összeveszés. Rászólok, megtiltom, és még 3X kell bemennem a konyhából, hogy ne vigye el, mit nem ért ezen?
Normális ez, hogy 6 évesen így megkergüljön a gyerek és erőharcokat provokál, a szót nem akarja érteni?
Kérlek ne írjátok, hogy verjem meg, nem azért mert nem viszket a tenyerem tőle, hanem mert szeretném a 6 évesemmel színvonalasan megoldani ezt a dolgot!
Ha tudtok, segítsetek!
Köszönöm!
Én paprikás krumplit szoktam vele csinálni ilyenkor.
Próbáld ki! =)
A gyereked nem tisztel téged.
Én mondjuk "véletlenül" összetörném a kedvenc játékait, vagy amihez ragaszkodik.
Meg úgy bsznék tekintettel lenni arra, hogy esetleg éppen aludni akar, vagy bármit akar.
Meg mondjuk az agyamat használnám a szivatások kiagyalására, nehogy már lefőzzön téged egy 6 éves :D
Annál sokkal okosabb vagy!
Innentől ne legyél tekintettel arra, hogy gyerek!
Akkor majd tudja hogy hol a helye, és seperc alatt besorolja majd magát!
ÓÓÓÓ
Ha van még egy gyerek akkor halál egyszerű a dolgod!
Tegyél különbséget, emeld ki azt amelyik jól viselkedik a másikat meg marasztald el, és ha majd felhagy a dacolással, akkor jutalmazd, mindaddig kivételezz vele!
Csak ne ess át a ló túloldalára, és ne maradjon el a jutalmazás, ha mégis a javulás útjára lépne.
és oylankor emeld ki és szóban is közöld, hogy nah végre a xy is megértette ez igen, fejlődünk, simi simi, jutalomfalat.
amúgy úgy kezdődött, hogy amíg főztem, kint volt velem, logicoztunk, de megunta és bement játszani, na akkor tört ki a balhé.
Az utóbbi időben egymást hülyítik, ölik egymást, nehéz ilyenkor dicsérni, amikor mindkettő kis vadállatként viselkedik
valami büntetés??mert tényleg nem tisztel téged...(visszabeszélés,meg hogy elmegy amikor beszélsz hozzá)
Gondolom soha nem kapott ki nevelő célzattal és ezután sem fog, de valami bünti sarkot/széket/szőnyeget jó lenne bevezetni, ahova leül, ha olyat tesz amit nem szabad.Pl felesel anyának, nem fogad szót.
Eleinte biztos nehéz lenne és úgy éreznéd csak ebből áll a nap, de aztán rájönne, hogy kár veled harcolni, mert úgyis neked van igazad.
eleve egy harcos alkat, nincs meg benne és sose volt a tekintélyelv. Ha szót fogad nekem az azért van,mert vagy jó akar lenni,vagy ő is pont azt akarja csinálni, vagy mert full-szerelmes belém még és olykor eszébe jut. A "nem" szót mintha nem értené.
Nem állítom, hogy sose vertem meg, de nem szeretem ezt a módszert,úgy érzem csak rettegésbe taszítom vele és elvadítom magamtól.
Most az volt a büntetése, hogy a szobájában kell maradnia,de ki-be járkált, én meg a palacsinta mellől rohangáltam visszacsukogatni őt. Azért szív az ebéddel másik 3 ember,mert rá kell figyelni főzés helyett is.
ismered esetleg a szuperdada c. műsort?Lehet jó lenne, ha megnéznél 1-2 részt,hátha segítene,mert ha 6 évesen ilyen akkor mi lesz tini korában...
Az meg, hogy nincs benne tekintélyelv....hát bocsi,de szerintem ezt neked kell belenevelni,ez nem velünk született adottság....
Nézd meg a szuperdada sorozatot. Youtube -on angolul van fent, de komolyan ajánlom, még időben kapd el a dolgot. A hatévesed kezd tojni a fejedre, ha nem oldod meg, itt és most, véged van. Ezt a részt javaslom, nézd végig. Tudni fogod, hogy miről szól, akkor is, ha nem tudsz angolul! Különösen a tisztelet kivivása a 24-25.perctől kezdve. Nagyon fontos! A te kisfiad is okos kis manó! Rövid úton meg fogja érteni, hogy szereted, de megvannak a határok! A metakommunikáció és a következetesség a lényeg. Természetesen nem kell megverni!
""A "nem" szót mintha nem értené. ""
Ne mondj neki nem-et... mármint nem azt mondom, hogy ne tilts meg dolgokat, csak fogalmazd meg másképp.
PL: ne vedd el a húgodtól *helyett* add vissza a húgodnak
ne menj el *helyette* állj meg és figyelj rám
ne beszélj vissza *helyett* fogadj szót és csináld, amire kértelek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!