Kisfiam májusban lesz 2 éves és egyáltalán nem akar beszélni. Mindenre csak azt mondja e vagy a. Régebben mondta hogy baba, mama, hej te. De mostmár azokat sem. Viszont mindent megért, megcsinál, nem hisztis. De kezdek nagyon aggódni. Kell aggódnóm?
Óvoda, gyerektársaság.
19 hónapos a lányom, mondogat már jó szavakat, de csak úgy össze-vissza.
Most már anyának szólít, nevükön a gyerekeket akikre vigyázom, apát is. Amúgy mutogat pl a mosogatóra, ha szomjas, hűtőre ha éhes, vagy enne.
Nem szabad és nem kell aggódni.A fontos az, hogy érti amit mondasz neki.
A nagyobbik fiam 2,5 éves koráig egyetlen szótagot mondott csak: "ba".
Nem segít az sem ha értetlenkedsz, az én fiam hisztirohamot kapott tőle, de meg nem szólalt.
18 hónaposan bölcsis lett, körülötte már minden gyerek beszélt, mondókázott, ő meg sem mukkant.Nem erőltettem.
Végül 2,5 évesen kezdett el szavakat mondani, de nagyon selypített, rajtunk kívül senki sem értette mit beszél:)
3 évesen már a szókincse olyan volt mint a korosztályának, csak nagyon érthetetlenül mondta, de a lényeg az volt, hogy mi a szülei megértettük.
4 éves korára kezdett szebben beszélni, amikor már az idegenek is megértették őt.
Most 5 éves, nagyon szépen, választékosan beszél, sőt imád mesélni, verset szavalni, három betűt nem tud még tisztán kiejteni( r,l, és s), de mire iskolás lesz szerintem ez is menni fog neki.
Bízz a gyerekedben!!!
Fiamat 2.5 évesen elvittem a Korai FejleszŐ Központba, ott volt egy vizsgálat, nagyon profi volt!, és egy gyógypedagógus játszott vele egy órát, aztán mondták, hogy fél év és beszél.
És tényleg, be nem áll a szája, és értelmes dolgokat mond vagy kérdez.
Várj mégy 10 hónapot az aggódással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!