Enyhén autista a gyermekem, járhat vajon normál iskolába majd?
5 éves, nemrégiben kaptunk diagnózist, de félek a megbélyegzéstől, ezért betettem a fiókba, és továbbra is magánúton fejlesztem a gyereket. A tünetei nagyon enyhék, az óvodában nem tudják, hogy ez van vele. Kicsit furcsának tartják, de mivel nagyon kedves, jó gyerek, ezért elfogadják tőle, hogy kicsit nehezebben fejezi ki magát a korosztályánál, illetve válogatós az evésben. Ők ezt látják belőle.
De jövőre iskolás korú lesz....
Az értelmi készsége az átlagosnál kicsit magasabb, de a beszéde "lebuktathatja". Félek, hogy szegregált suliba utalnák, ha meg kéne járnunk a TKVSZB-t.
El lehet ezt kerülni? Járhat normál iskolába vajon?
Neki az óvoda is nagyon használt, valósággal megtáltosodott tőle a gyerek, a szociális készségei is szépen alakulnak tőle...
Van itt olyan, akinek az autista gyereke normál iskolába jár?
Egy másik kérdésnél már leírtam: az autizmust nem lehet gyógyszeresen kezelni, és nem is kezelik!
Te kevered a hiperaktivitással szerintem.
Egyébként egy autit pont nem érdekel a divat, mert senkinek nem akar megfelelni. :)
És igen, régen is voltak sajátos nevelési igényű gyerekek, csak akkor fogyatékosnak nevezték őket, kisegítő iskolába rakták őket (120-150-es IQ-val, vagy még többel is), ami természetesen zsákutca volt a számukra.
Ma pedig fejlettebbek a diagnosztikai eszközök, és sokat változott a gyógypedagógiai szemlélet. Ma ezek a gyerekek speciális fejlesztést kapnak (nem gyógyszert!). A hiperaktívokat sem feltétlenül gyógyszerezik, csak akkor, amikor már nekik is rossz a saját állapotuk. De őket sem CSAK gyógyszeresen kezelik, hanem gyógypedagógusok, pszichológusok foglalkoznak velük.
Ja és még valami: a hiperaktivitásra adott gyógyszerek (mert gyanítom, te inkább arra gondolsz), egyáltalán nem okoznak függősséget, sokkal inkább hozzászokik a szervezet, és egy-két év után teljesen hatástalanná válnak.
Tanítottam hiperaktív gyerekeket, akiket gyógyszereztek (és nem a tanár döntése a gyógyszerezés, az égvilágon semmi beleszólása nincs, hogy egy gyereket gyógyszereznek-e, vagy sem. Régen sem volt, ma sincs.)
Ha majd gimibe szeretnéd járatni akkor a tandem gimnáziumot ajanlani tudom
(Oda nem csak augistak jarnak hanem teljesen normalis gyerekek is)
De mindenki elfogad mindenkit
Bocsi hogy 5evvel kesobb irok egy valasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!