Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Enyhén autista a gyermekem,...

Enyhén autista a gyermekem, járhat vajon normál iskolába majd?

Figyelt kérdés

5 éves, nemrégiben kaptunk diagnózist, de félek a megbélyegzéstől, ezért betettem a fiókba, és továbbra is magánúton fejlesztem a gyereket. A tünetei nagyon enyhék, az óvodában nem tudják, hogy ez van vele. Kicsit furcsának tartják, de mivel nagyon kedves, jó gyerek, ezért elfogadják tőle, hogy kicsit nehezebben fejezi ki magát a korosztályánál, illetve válogatós az evésben. Ők ezt látják belőle.

De jövőre iskolás korú lesz....

Az értelmi készsége az átlagosnál kicsit magasabb, de a beszéde "lebuktathatja". Félek, hogy szegregált suliba utalnák, ha meg kéne járnunk a TKVSZB-t.

El lehet ezt kerülni? Járhat normál iskolába vajon?

Neki az óvoda is nagyon használt, valósággal megtáltosodott tőle a gyerek, a szociális készségei is szépen alakulnak tőle...

Van itt olyan, akinek az autista gyereke normál iskolába jár?

2012. ápr. 21. 23:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

Egy másik kérdésnél már leírtam: az autizmust nem lehet gyógyszeresen kezelni, és nem is kezelik!

Te kevered a hiperaktivitással szerintem.

Egyébként egy autit pont nem érdekel a divat, mert senkinek nem akar megfelelni. :)

És igen, régen is voltak sajátos nevelési igényű gyerekek, csak akkor fogyatékosnak nevezték őket, kisegítő iskolába rakták őket (120-150-es IQ-val, vagy még többel is), ami természetesen zsákutca volt a számukra.

Ma pedig fejlettebbek a diagnosztikai eszközök, és sokat változott a gyógypedagógiai szemlélet. Ma ezek a gyerekek speciális fejlesztést kapnak (nem gyógyszert!). A hiperaktívokat sem feltétlenül gyógyszerezik, csak akkor, amikor már nekik is rossz a saját állapotuk. De őket sem CSAK gyógyszeresen kezelik, hanem gyógypedagógusok, pszichológusok foglalkoznak velük.

2012. ápr. 30. 01:03
 12/15 anonim ***** válasza:
49%

Ja és még valami: a hiperaktivitásra adott gyógyszerek (mert gyanítom, te inkább arra gondolsz), egyáltalán nem okoznak függősséget, sokkal inkább hozzászokik a szervezet, és egy-két év után teljesen hatástalanná válnak.

Tanítottam hiperaktív gyerekeket, akiket gyógyszereztek (és nem a tanár döntése a gyógyszerezés, az égvilágon semmi beleszólása nincs, hogy egy gyereket gyógyszereznek-e, vagy sem. Régen sem volt, ma sincs.)

2012. ápr. 30. 01:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem minden esélye megvan a normál sulira! Én fiam 6 éves lesz. Késői beszéd, járás, repkedő kézmozdulatok, ételekben való válogatás és pár furcsaság miatt én elvittem a területi TKVSZB-be, ahol meg is kapta az autizmus dg-t. Emiatt nem is vették fel normál oviba csak módszertaniba és 3 évet lehúzott ott. Közben szinte pillanatok alatt megtanult beszélni (szavalóversenyen is részt vett), a furcsa dolgait folyamatosan kinőtte. Igaz még vannak dolgai, de azok leküzdésén fáradozunk. Mivel évvesztes, még egy éve van és azt szerencsére normál óvodai közösségben fogja tölteni, ugyanis sikerült átíratnunk. Én is azt remélem hogy óvoda után majd ő is normál iskolában kezdheti meg a tanulmányait. Sok sikert nektek is!
2013. aug. 1. 15:32
 14/15 anonim válasza:

Ha majd gimibe szeretnéd járatni akkor a tandem gimnáziumot ajanlani tudom

(Oda nem csak augistak jarnak hanem teljesen normalis gyerekek is)

De mindenki elfogad mindenkit

Bocsi hogy 5evvel kesobb irok egy valasz

2017. szept. 21. 18:32
 15/15 anonim válasza:
Kedves kérdező! Így sok év távlatából, megkérdezhetem hogyan alakult a helyzet kislányoddal? Normál iskolába jár? Sikerült beilleszkednie stb?
2019. aug. 21. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!