Agressziv a kisfiam. Mit csinálòjak vele?
28honapos nem jol irrtam
koszonom a vàlaszod
Hááát, ahogy Te is írod, azért üt vagy rúg, mert nem játszanak vele. Vagyis így vezeti le a frusztrációját. SZóval TUDJA, hogy a verekedés nem játék.
Mit szoktál tenni? Csak mert nyilván való, hogy a "nem szabad" a kisfiadnál kevés.
Én leguggolnék hozzá,határozottan rászólnék, hogy hazamentek, ha verekszik, aztán ha folytatja, egyszerűen hazamennék vele. Nyilván üvölteni fog, de meg kell tanulnia, hogy a tetteknek következménye van. Ha mindig "megsajnálod", nem fog komolyan venni. HA otthon kezd verekedni, bevezetnék valami bünti-sarkot. De mindenképp kivonnám az aktuális tevékenységből. H most nem kezded el "leszoktatni" a verekedésről, később komoly gondok lesznek, ha közösségbe kerül...
A mi családunkban is van ilyen kisfiú, és ott a szülők egy ejnye-bejnyénél többet nem tesznek. Ők is azt hiszik, hogy a gyerek még nem érti. Hát dehogynem! Persze vannak vehemensebb természetű gyerekek, de a verekedés semmilyen szinten nem elfogadható. Meg kell tanítanod neki másképp levezetni a feszültségét.
(végső esetben én keresnék egy online-gyermekpszichológust, hátha jobb tanácsot tud adni. Első lépésnek jó lehet.)
Koszonom a vàlaszokat.
Igen èn is azon a vèlemènyen vagyok,hogy agresszio agressziot szul.
De ettol fuggetelenul kapott màr a popsiràja ès a kezère.
Igen legugolok hozzà ès megfogom a kèt kezèt megkèrem nèzzen ràm ès kissè megszoritom a kezèt ès elmondom neki ,hogy ezt nem szabad csinàlni nem szabad bàntani a màsikat.Vagy ha èppen meglok valakit akkor szintèn oda hivom magamhoz ès elmondom neki hogy ezt nem szabad ès nèzze meg hogy sir a màsik .Kicsit èn is meglokom ès megkèrdezem tole ez neki jol esik e.Ezek màr a kulonbozo variàciok anmikkel probàlkozom.Buntetèsbol bezàrtam a szobàba nem johetett ki csak amikor èn mondtam neki mikor bementem megnèzni mit ciàl....hàttttttttt...osszefirkàlta az egèsz gyerekbutort fekete filctollal...
Nem sotètbe zàrom be.Csak bekisèrem a gyerek szobàba felultetem az àgyàra ès bezàrom az ajtot.Csak akkor johet ki amikor èn odamegyek ès mondom neki,hogy kijohet.
Lehet,hogy igazad van èn is elèggè el vagyok foglalva a hàztartàssal...megprobàlok tobbet csak vele foglalkozni.
Koszi mègegyszer
Most jottunk haza a jàtszotèrrol:(
Megint logdosodès rugdosàs...eloszor elmondtam nem szabad aztàn kèzràcsapàs vègul hazahoztam...nem tudom mihez kezdjek.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!