Miért van ennyi bunkó ember a világon?
Na te jó ég...!
Óvodában dolgoztam, igen tapasztaltam, hogy vannak ilyen szülők. Egyszer beszélj vele szerintem erről. Esetleg az óvónő jelenlétében, akkor gondolom igyekszik majd normális hangot megütni veled szemben.
Nem gyerek már! Viselkedjen úgy, mint egy felnőtt!
Nem kell vele foglalkozni, ha higgadt maradsz akkor a gyereked látja, hogy hogyan kell majd az ilyen helyzetekben később viselkedni (kulturáltan) Persze, ha ő is hibás volt akkor elbeszélgetsz vele, hogy nem szabad verekedni stb...de az ilyen viselkedésre nincs mentség szerintem.
Lehet, hogy tényleg a te fiad volt a hibás, de akkor sem ez a normális, sőt. Az óvónőket is megértem valahol, mert szülők vitájába én se avatkoznék bele. Mivel már mind a kettő szülő ott volt így a gyerekért illetve azok viselkedéséért sem ők a felelősek.
Még annyit tehetsz, hogy megpróbálod elmagyarázni a gyereknek, hogy ha lehet Pistikével inkább ne kezdjen semmit...de tudom ez nehéz. Nálunk van egy bolond házmester aki kiabál velem meg a gyerekekkel, mondtam a lányomnak, hogy nem foglalkozunk vele, erre ő mindig hangosan megjegyzi amikor látjuk, hogy anya ugye ezzel a bácsival nem foglalkozunk :)
Én a másik oldal vagyok, nekem épp a héten lökte fel egy kis gengszter úgy a lányomat, hogy az egész arca, orra, homloka tiszta seb.
Én az olyan szülőket találom bunkónak, akik nem képesek az 5-6 éves gyereket megtanítani arra, hogy nem bántjuk a másik gyereket, nem okozunk direkt sérülést a másiknak.
nekem hetente törték el a szemüvegemet
tényleg vannak kis frusztrált szerencsétlen genszterek, akiknek sz...r az életük, nem érzik magukat biztonságban, hülyék a szüleik, és ezt a többi gyereken verik le.
de ezt nem a Te gyerekedre mondtam, csak általában
Ez így nagyon hiányos sztori. Félig- meddig el is ismered, hogy a te gyereked is benne volt, de azt már nem részletezed, hogy miért, nyilván okkal.
Ha pl. a te fiad beverte a másik gyerek orrát, úgy, hogy vérzik, vagy direkt kirúgta a másik alól a kismotort, én is megmondanám, hogy neveld meg a gyereked.
Ha nem ez történt, akkor jogos, bár azt se felejtsd el, hogy te elfogult vagy szülőként a sajátoddal, és csak az ő verzióját ismered, és jobban hiszel neki, ami természetes, de ez hajlamosít a részrehajlásra. Mindenki angyalt lát a saját gyerekében, ami nem mindig feltétlen igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!